As We Fly Away Szavazatok: 50

As We Fly Away

Műfaj: rock / metál

Zenekarunk 2008 októberében alakult Budapest vonzáskörzetében, a zenekar 18-19 éves középiskolás/egyetemista fiatalokból áll. Zenénk leginkább a screamo, metalcore kategóriának felel meg.
A jelenleg hallgatható számok házilag kerültek rögzítésre ezért minőségben nem a legjobbak.

Halász Dániel - Ének
Németh Attila - Gitár, Vokál
Perényi Dániel - Gitár, Vokál
Arratia-Borz Jorge Miklós -...

tovább

ZeroPozitivE Szavazatok: 16

ZeroPozitivE

Műfaj: rock / metál

Zenekarunk gyakorlatilag évekig csiszolatlan formában lebegett az agyvízben és ténylegesen csak 2008 végén érezte megfelelőnek a körülményeket hogy előtörjön. Ekkora állt össze egy olyan társaság, amely képes volt a dalok gerincét jelentő ötleteket elég jól összerakni és prezentálni. Ez az "összerakás és prezentálás" persze elég bonyolult, hiszen nálunk mindenki nagyon kényes a végeredményre...

tovább

KIESETTEK
_______Wetwood________ Szavazatok: 128

_______Wetwood________

Műfaj: rock / metál

A WetWood 2003-ban alakult régi barátokból. A zenekar két tagja korábban már játszott együtt különböző formációkban. Eleinte csak önmagunk és szűkebb baráti körünk szórakoztatása volt a cél, azonban a pozitív fogadtatás hatására úgy gondoltuk érdemes lenne szélesebb körben is bemutatkozni. Azóta számos fellépésen vagyunk túl elsősorban Veszprémben és vonzáskörzetében.
Több tagcsere után alakult ki a...

tovább

___21 GRAMM___ Szavazatok: 492

___21 GRAMM___

Műfaj: rock / metál

Az ember halála pillanatában állítólag 21 grammot veszít a súlyából...

A 21 GRAMM zenekar 2005-ben alakult Budapesten.
Dallamos rock-zenét játszunk, csak sajátot, magyarul.

Blazsovszky Ákos - ének, e.a.gitár
Müller László - e.gitár, ének
Lukács László - billentyűk
Siklós György - basszusgitár, vokál
Vincze Tamás - dobok, vokál
Vokálban és hegedűn közreműködik:...

tovább

___Patriots Rock Band___ Szavazatok: 16

___Patriots Rock Band___

Műfaj: rock / metál

A Patriots Rock Band 2008 februárjában alakult Budapesten, egy átmulatott éjszaka után. A banda klasszikus hard rock stílusban nyomul, csak saját számokat játszanak. A zenekar célja, hogy Magyarországon a magyar nyelvű rockzenét népszerűsítse, hogy annak ismét akkora tábora legyen, mint anno a '80-as, '90-es években.

Kelemen József - ének, gitár
Csicsák Gábor - gitár
Tóth Ervin -...

tovább

__[ Miserium ]__ Szavazatok: 49

__[ Miserium ]__

Műfaj: rock / metál

2009 januárjában alakult progresszív metál zenekar vagyunk.
Azzal a céllal alakultunk, hogy saját szájunk íze szerinti ütős, de dallamos muzsikát kreáljunk; olyan zenét, amit szívesen hallgatnánk bármikor.
Nagyon sok ötlet volt, ezek egy jó részét össze is raktuk, ezekből áll első lemez koncepciónk, amiből néhány számot már rögzíteni is tudtunk profi körülmények között.

A felállás:
Iványi Álmos...

tovább

__héZ__ Szavazatok: 115

__héZ__

Műfaj: rock / metál

tégla lyukakkal malter nélkül

tovább

__The Encsers__ Szavazatok: 92

__The Encsers__

Műfaj: rock / metál

Az Encsers jelenlegi felállása 2009. novemberben lett végleges, amikor énekesnőnk csatlakozott a bandához. Karizmatikus frontemberünkkel és szövegírónkkal végre közelebb kerültünk a hőn áhított „utazáshoz”.
A blues gyökerekből cseperedtünk, és a klasszikus rock hangszerpark hangzását megtartva először közismert dalokat kezdtünk átdolgozni. Muddy Waters-t magyarul, régi magyar táncdalt dögösebben,...

tovább

_Cover-dale band Szavazatok: 6

_Cover-dale band

Műfaj: rock / metál

A zenekarunk 2009 szeptemberében kezdett alakulgatni ahol is próbáltuk kitalálni melyik az a műfaj ami mindenkihez a legközelebb áll. Végül is a whitesnake könnyed dallamos stílusa mellett döntöttünk és elkezdtük a próbákat. Sajnos pár dolog miatt több hónap kimaradt az évből de most újra nekilendültünk és ezerrel nyomjuk. Hallgass bele és szavazz ránk minél többször.

tovább

_Rotten Tomatoes_ Szavazatok: 55

_Rotten Tomatoes_

Műfaj: rock / metál

cseri rotten – gitár, ének
petey parrot – bass, ének
sundi rotten - dobok
mr. lovejoy - gitár

A banda a tagok régóta tartó barátságára, zenei múltjára, és a nagyon hasonló életérzések zenei megfogalmazásának igényre támaszkodva - 2003-ban kezdett el együtt zenélni Budapesten, akkor még a klasszikus hármas punk-rock felállásban, és készített egy 6 számos demót, belső használatra. 2007 őszén...

tovább

... Fool About ... Szavazatok: 81

... Fool About ...

Műfaj: rock / metál

... ötpasasos performansz ...

... a planéta ELSŐ LEZSER ÉS PLEZSER zenekara ...

stílus: ATTITUDE MUSIC

tovább

.Virgo Szavazatok: 19

.Virgo

Műfaj: rock / metál

A zenekar 2007-ben a régi Virgo, és a Grant zenekarok tagjaiból alakult. Folyamatos tagcserék és viszontagságos időszak után végre mindenki helyére került a zenekarban és jelenleg is folyamatosan koncertezik.

A Virgo zenei örökségeként - Placebo, Garbage, Muse - feldolgozásokat játszva számos klubkoncertet adtunk már Pesten és vidéken egyaránt. A siker sehol sem maradt el.

2009 tavaszán...

tovább

(R)Evolution Szavazatok: 32

(R)Evolution

Műfaj: rock / metál

A banda 2006-ban alakult, majd 2008-ban fordult komolyabbra a dolog, mikor is az első demot követően koncertezni kezdett. 2009-ben jött egy "forradalmi" EP - amivel a csapat bejárta kishazánkat - de a srácok már a stúdióalbumra készülnek, ehhez szeretnének minden követ megmozgatni. Addig is sok meló, alázat - energia, lendület - és persze hatalmas bulik, rock'n'roll!

tovább

3/4 hét Szavazatok: 146

3/4 hét

Műfaj: rock / metál

A zenekar neve 3/4 hét, 2006 februárjában alakultunk, ekkora állt össze az első formáció 3 taggal, a szólógitáron és sörön Oroszi (Veszélyes) György, a dobokon Tamás Balázs (Brandon), a basszusgitáron és a csajokon pedig Vass (Doki) József játszik, 2009 év végén csatlakozott hozzánk Magyar Tomika hogy egy kis színt is vigyen a zenekarba szóló gitáron.

A zenekar fő irányvonala, dallamos punk zene,...

tovább

3Do+ Szavazatok: 4

3Do+

Műfaj: rock / metál

A zenekar 2007 szeptemberében alakult. Az alapító tagok mindannyian hallgatók. Három testvér: Dobos Dániel (Pázmány), Balázs (BMF) és Bence (BMF), valamint barátaik: Jáni Attila (Pázmány) és Esztegár Anna (Pázmány). A zenekar neve is erre utal: 3Do, mint a három Dobos és + azaz plusz, a velük játszó barátok, azaz bárki, aki becsatlakozik - akár egy koncert erejéig.

Egy hónap próba után, még csak...

tovább

4TRUST Szavazatok: 45

4TRUST

Műfaj: rock / metál

A zenekar 2005-ben alakult Kaposváron Óvári Attila és Varga Bálint Bánk kezdeményezésével. Az Underground metál banda több műfajt érintve, tagcserék után 2009-re érte el mai felállását és stílusát. A 4TRUST dallamos-komplex-Trash zenében utazik. Az évek alatt rengeteg koncerten vettek részt, székhelyükön, Kaposváron kialakult rajongótáborral rendelkeznek.

Tagok: Óvári Attila (Bass)
Varga Bálint...

tovább

5 YARDS Szavazatok: 712

5 YARDS

Műfaj: rock / metál

A zenekar 2010. márciusában alakult. Semmilyen konkrét stílusbeli elképzelésünk nem volt: azt játszottuk és játsszuk ma is, ami jól esik. Éppen ezért nehéz egy konkrét stílusba beletuszkolni a zenekart, de mivel vannak olyan zenék, amiket mindannyian szívesen hallgatunk, így leginkább ezek hatását lehet tetten érni. Ennek megfelelően valami sajátos grunge-indie rock keveréknek tekinthető a 5 YARDS...

tovább

925 Szavazatok: 154

925

Műfaj: rock / metál

2010. április 25-én alakult a zenekar egy miskolci bárban. Az öttagú együttes korábban megfordult különböző zenei produkciókban, mire eldöntötték, hogy valami új projektbe kezdenek.
Azóta egy lemeznyi anyag felvételére került sor, a dalok között vannak gyors, pörgős számok, valamint lassú, dallamosak is.

Műfaját tekintve az együttes pop-rockot játszik, de nem áll távol tőlünk más műfaj sem.

tovább

A Stillinside Szavazatok: 146

A Stillinside

Műfaj: rock / metál

A zenekar öt különböző irányból érkezett arc egy pontban való találkozása, amely pont fokozatosan terjed kifelé a térben. Azt szeretnénk elérni, hogy a zenénk végtelenné váljon, amit nem lehet megragadni, viszont bele lehet helyezkedni a közepébe. Hosszú struktúrákkal, szép dallamokkal, az óceán atmoszférájával dolgozunk, élőben pedig a közönségünket is bevonjuk a hullámzásba.

A hullámzók:
Budai...

tovább

Absent Distance Szavazatok: 13

Absent Distance

Műfaj: rock / metál

Az egyelőre két székesfehérvári gitárosból álló, (kis túlzással) stúdióproject-stádiumban stagnáló zenekar 2010 év eleje óta alakul.
Nem voltak különösebb műfaji spekulációk, azt játszuk, ami belőlünk jön. A lent hallható 3 számos demónkat 2010 novemberében rögzítettük, "háztáji" körülmények közt.
Céljaink közt szerepel (a hiányzó tagok megtalálása mellett természetesen), hogy továbbra is...

tovább

Absolutely Not Szavazatok: 35

Absolutely Not

Műfaj: rock / metál

Az Absolutely Not nevű zenekar 2008 augusztus végén alakult ebben a formájában. Azóta mi (Horváth Barnabás,Török Máté, Bender V. Jon, Arday Dániel) eszméletlen beleadással dolgozunk azon, hogy a zenénk minél érthetőbb, harmóniákkal teltebb legyen. De mint tudjuk minden kezdet nehéz, a lépcsőt meg kell mászni. Szerencsére egyre több a koncertlehetőség, a meghívás, amelyekért a zenekar nagyon hálás....

tovább

Acoustic Enemy Szavazatok: 47

Acoustic Enemy

Műfaj: rock / metál

Acoustic Enemy – Ha a zenekar keménymagja (d+b+g) nem kapott volna előzetesen a Jóistentől pár éves, megfelelő mennyiségű közös munka- és élménytapasztalatot – egy csipetnyi sírás-rívás -kacagás-bolondsággal fűszerezve -, akkor bizonyosan nem vonzották volna magukhoz a negyedik alapelemet (L.ány-É.nek-G.itár), és aztán – „végeredményként” - nem váltak volna együttessé 2009 őszén. Természetesen, ha nem...

tovább

AF Szavazatok: 114

AF

Műfaj: rock / metál

2009 május végén jött össze a jelenleg is aktív felállás. Tehetségkutatók, klubkoncertek, fesztiválok, kislemez, nagylemez eddig. Nem bonyolítjuk túl: jó féle pop-rock zenét igyekszünk nyomni! Tessék meghallgatni.

tovább

Air Action Szavazatok: 78

Air Action

Műfaj: rock / metál

A 2003 őszén alakult eNeMa zenekar tagkiválása után 2009 Januárjávban alakult újra a zenekar immáron 3 fős formációban Air Action néven. Azóta klubbokban játszunk Budapesten és vidéken egyaránt. Repertoárunk saját számokból és gyermekkorunkra emlékeztető slágerek punkrockos feldolgozásaiból áll.
Jelenleg első nagylemezünkön dolgozunk, illetve videoklippek forgatása is folyamatban van.
Neveztek már...

tovább

Alice Anton Szavazatok: 216

Alice Anton

Műfaj: rock / metál

Az Alice Anton zenekar 2009 februárban alakult két alapító taggal: Hegedűs Patrícia (ének) és Bianka (basszusgitár). A zenekar stílusirányzata pop-rock, melyet dallamos ének, különböző elektronikus hangzások és feszesre húzott gitártémák egészítenek ki. Így került a zenekarba Tóth Tamás gitárosként, Spitzer Dániel billentyűsként és Hornyák Péter dobosként. 2010 elején elkészült az első demoanyag, a...

tovább

Alone in the Moon Szavazatok: 9

Alone in the Moon

Műfaj: rock / metál

Az Alone in the Moon 2002 .november 20-án alakult Debrecenben.

Az első öt-hat év a formálódás időszakának tekinthető, mely során túlestünk hét-nyolc demón, öt tagcserén, sok-sok próbajellegű koncerten, egy hazudozó félig teherbe eső menedzseren,"Fuck AITM"-matricákon, hajlani kelet-magyarországi vonatállomáson alvásokon, koncerten unatkozó barátnőkön, jéghideg éjszaka után reggel hatkor...

tovább

Already Tomorrow Szavazatok: 113

Already Tomorrow

Műfaj: rock / metál

Az Already Tomorrow gyökerei régebbre nyúlnak vissza,ugyanis a 2006-ban alakult Splitmind zenekar reinkarnációja.
A zenekar három ős tagja Wunderlich Olivér (gitár) ,Mizák Zoltán (ének) és Szőlősi Zoltán ( gitár) úgy döntött, hogy a Splitmind feloszlása után új projectbe kezd. A zenekar régi barátja Kaucsik Gergő ( dobok) és Szőke Péter ( basszer) egyből igent mondott a felkérésre. Majd valamivel...

tovább

Anagramma Szavazatok: 2925

Anagramma

Műfaj: rock / metál

Az Anagramma zenekar 2005-ben alakult.Tagok: Komáromi Vivien - ének,billentyű Németh Lilla - ének,billentyű Horváth Attila Balázs - basszusgitár,ének Kozák György - gitár,ének Molnár András - dob.2010-ben elkészült első 4 számos kislemezünk.Koncerteken a saját szerzeményeink mellett,Within Temptation,Nightwish,Lacuna Coil stb dalokat is játszunk.2011-ben terveink szerint újabb,hosszabb anyagot rögzítünk.

tovább

Ann my Guard Szavazatok: 33

Ann my Guard

Műfaj: rock / metál

Immáron a negyedik éve, hogy feltárult az Ann my Guard varázslatos zenedoboza. Mikor 2007-ben először megszólalt a zenekar felvétele egy békéscsabai stúdióban, virágos mezők nyíltak az Alföldön és a hegyeken ragyogó szivárvány ívelt át; a még 18 éves Anna akkor könnybe lábadt szemmel és bizakodva nézett a jövőbe.

Számtalan koncert alatt és 2 demón és egy EP-n túl, sok mindent megélt az Ann my Guard,...

tovább

Antherydium Szavazatok: 281

Antherydium

Műfaj: rock / metál

Az Antherydium zenekar duóként indult 2010 nyarán, Lázár Olivér (szólógitár / ének - Eger) és Kocsis József (basszusgitár / ritmusgitár - Dunaújváros) elhatározása nyomán, de a jelenlegi formáció csak december 15-én kezdte meg közös munkáját, miután Feller Tímea (hegedű - Sopron) és Krajczár Tibor (dob - Pannonhalma) csatlakoztak a bandához.

Műfajilag nem szeretnénk behatárolni magunkat, leginkább...

tovább

Anton zenekar Szavazatok: 89

Anton zenekar

Műfaj: rock / metál

Zenekarunk formálisan 2009 szeptemberében alakult, de a tagok már az ezt megelőző nyáron is közösen zenéltek: többségünk már másfél éve együtt játszott a Passpartou nevű formációban, amivel több klubkoncertet is adtunk. Az új zenekar gyakorlatilag a szólógitáros poszton történt váltással született meg. Friss lendülettel és zenei tervekkel kezdtük meg a számok írását még Legyen Így! néven. Később a...

tovább

Anxius Szavazatok: 9

Anxius

Műfaj: rock / metál

Röviden?………
Elkezdtük, csináltuk, 2 demó, 2 album, egy kislemez, sajna mind szerzői.
Hosszabban?………
Megalakultunk, mert zenélni szerettünk volna. A zeneírás művészetét útközben tanultuk, és mivel jó pap holtig tanul, tanuljuk is. Volt rengeteg koncert, sok élmény, és szépen lassan kibontakoztunk. Sikerült kialakítani, egy saját nyomvonalat, nem szokványos zenét játszunk. Mi magunkról azt szoktuk...

tovább

Apollogika Szavazatok: 135

Apollogika

Műfaj: rock / metál

Az Apollogika együttes 2007-ben alakult egy gimnáziumi zenekar utódjaként Budapesten. Az első két év leginkább zenei kisérletezéssel, műfajok kipróbálásával telt. 2009-re sok tagcserét követve megszületett a jelenlegi felállás ( Csemiczky Péter – basszus, Kádár Áron – billentyű, elektronika, Lontai Bence – dob, Németh Péter – ének, zongora, Perger Kristóf- gitár).
Budapest klubjainak bejárása után...

tovább

Arcvonal Szavazatok: 67

Arcvonal

Műfaj: rock / metál

Az Arcvonal, mint a hasonló bandák többsége, először is fejben alakult meg 2004-ben. Pár kopasz cimbora összeült, és megszületett a fejekben az ötlet. Jelzem ekkor még csak egy ötlet volt, se hangszerek, sem pedig hatalmas zenei tudás nem volt mögöttük.
A régi banda feloszlott, Vérvád néven zenélnek tovább Esztergomban. Horváth Pali barátommal jött az ötlet, hogy vigyük tovább a zenekar nevét. Mivel...

tovább

Arizóna Szavazatok: 129

Arizóna

Műfaj: rock / metál

A zenekar megalapításának ötlete Maja és Hajas fejéből pattant ki 2008 telén. Elhatározták, hogy megkeresik a megfelelő zenészeket ahhoz, hogy egy pop-rock stílusú zenekart összehozzanak.
Elsőként Fecóra találtak rá, akinek épp akkor oszlott fel zenekara, így igent mondott a felkérésre. Hajasnak közben eszébe jutott, hogy korábban iskolatársával volt egy kezdetleges „metál" zenekaruk, így...

tovább

Armada Szavazatok: 59

Armada

Műfaj: rock / metál

Alapítás éve: 1999 Május
A zenekarban megfordult tagok:
Volosin Miklós (Bass), Lakatos Gábor (Dob), Mátray Bálint (Dob), Kovács Zoltán (Bass) (Depresszió), Nagy Dávid (Dob) (Depresszió), Soproni Ferenc (Dob), Németh Attila (Ének), Törőcsik Balázs (Gitár), Kóródi Árpád (Bass), Renteria Zoltán (Bass) , Keserű Péter (Dob), és Szuhai Balázs (Ének)

A zenekar a megalakulás óta folyamatosan koncertezik,...

tovább

Astur Szavazatok: 93

Astur

Műfaj: rock / metál

Az Astur zenekar 2008. január 18-án alakult meg azzal a céllal, hogy felelevenítse az ősmagyar mondákat, illetve hitvilágot, mindezt ötvözve népzenei elemekkel és a metálzenével. A dalszövegek közt a mondákon kívül vannak kitalált hősi történetek, illetve víg nóták is. Az „astur” szó jelentése héja. A jelenlegi felállás - számos tagcsere után - 2009 decemberében jött létre. Ez az elmúlt 1 év nevezhető...

tovább

At Home - Otthon az univerzumban Szavazatok: 4

At Home - Otthon az univerzumban

Műfaj: rock / metál

Sziasztok!

Nem rég alakult formáció vagyunk, főleg saját dalokat játszunk, a stílusunkat nem igazán tudtuk kategóriába sorolni, a rock volt a legesélyesebb a választhatók közül.

Dallamos, kellemes zenét játszunk. Dalaink alapvetően két énekhangra épülnek, amit (általában) egy gitár kísér, ebből máris kiderül, hogy ketten alkotjuk az At Home magját.

Jelenleg is folyamatban van zenésztársakkal a...

tovább

Audio Love Nation Szavazatok: 5

Audio Love Nation

Műfaj: rock / metál

Az Audio Love Nation zenekart alakulása óta egy dolog mozgatja: a rock őszinte szeretete! A zenekar zenéjét igen könnyű leírni: sallangoktól mentes, őszinte, tökös Rock’n’roll.

Legfőbb zenei hatásként olyan klasszikusokat lehet megemlíteni, mint a The Stooges, MC5 és Gluecifer. Aki ezeket a zenekarokat szereti, az Audio Love Nation-ben sem fog csalódni. Élőben a zenekar még rátesz egy lapáttal, a...

tovább

AutonómiA Szavazatok: 85

AutonómiA

Műfaj: rock / metál

A zenekar 2009 augusztusában alakult Budapesten. Olyan fiatalokból, akik a magyar hagyományokat fenn szeretnék tartani és azt tovább adni a gyermekeinknek. Célunk a helyes út megmutatása a zene segítségével, gondolván a határokon túl élő magyar testvéreinkre is!

Hajósi Péter
ének/gitár

Lovászi Luca
ének

Bombicz Tamás
basszusgitár

Szarvas András
gitár

Farkas Ernő
dob

tovább

B.M.V. Rock Egylet Miskolc Szavazatok: 43

B.M.V. Rock Egylet Miskolc

Műfaj: rock / metál

A zenekar 1979. májusában alakult BMW néven.A kezdeti felállás:
Veres Lajos(ének),Sárközi Imre(billentyűk),Bánhegyi Lajos(dob),
Mészáros Tibor(szólógitár).Első sikerüket a Pesti Műsor tehetségkutató versenyén érték el, ahol 400 résztvevő közül a 4. helyezést érték el. Jelen voltak a Budai Ifiparkban rendezett nagysikerű koncertek, s szinte a kezükben volt a lemezszerződés. Lett is lemez ....még a 6....

tovább

Baby Bone Szavazatok: 26

Baby Bone

Műfaj: rock / metál

1993-ban alakult banda, 1996 óta fix felállással, a grunge és a modern rock elkötelezettjei. Sajátos hangnemben, magyar szövegekkel játsszák rock-metal ötvözetű dalaikat. 4 saját kiadású lemezük jelent meg, legutóbb 2009-ben a Supernova. A kritikusok szerint a műfajuk nehezen behatárolható. Határozott riffekkel, ragadós, íves dallamokkal tarkított "tesztoszterontól duzzadó" zene ez (amolyan...

tovább

Baby on the Woods Szavazatok: 24

Baby on the Woods

Műfaj: rock / metál

"A zene alapját A Kapitány ósdi basszusgitárjának röfögése adja, ami
a lányok szívének legsötétebb bugyrai felé tart, ott szabad a csók, a szex és lehetsz bárki, az estét úgysem úszod meg szárazon. A Baby on the Woods egy új formáció, akikről még nagyon sokat fogtok hallani, feltéve, ha el nem adják magukat, hogy 50 éves korukig heti háromszor Nikki Sixx nappalijában nyomják a rock n roll-t. Ez a...

tovább

Barbears Szavazatok: 10

Barbears

Műfaj: rock / metál

A zenekar 2007 őszén alakult azzal a céllal,hogy őszinte,kemény és csúnya férfizenét játsszon.
Reméljük sikerült.

tovább

Beer Lack Szavazatok: 53

Beer Lack

Műfaj: rock / metál

2007-ben alakult a zenekar Beer Lack néven, Nagykanizsán. Hódos József, Pap Ádám és Pécsek Ádám alkotta a triót.
2008
Júniusban felléptek a Csó-stock fesztiválon. Még ezen a nyáron elkészült első demo felvételük "Got beer?!" címmel.
Szeptemberben a tagok felkerültek Budapestre, ennek köszönhetően még több fellépésre nyílt lehetőségük.
2009
Januárban felléptek a theGrenma, a Fekete Teve és...

tovább

before you can say Jack Robinson Szavazatok: 95

before you can say Jack Robinson

Műfaj: rock / metál

A 4 tagú budapesti zenekar az arctic monkeys, muse és nirvana hatásaiból építette fel saját kis privát világát. 2008-ban alakult akkor még egy másik néven. Az első koncert 2009-re tehető. Azóta folyamatosan alkot és fellép a zenekar. Miért ilyen hosszú a nevük? nem tudjuk...

tovább

Behavazott +- Szavazatok: 24

Behavazott +-

Műfaj: rock / metál

A zenekar megalakulása egy hosszú, több éves folyamat volt, ezért talán helytállóbb, ha inkább „kialakulásról” beszélünk. Ez a fajta kialakulás hatványozottan igaz „Behavazott +-” című, bemutatkozó albumunkra is, amely végül – akárcsak a zenekari felállás – 2011. januárjában nyerte el végleges formáját.
Az albumon 12 dal kapott helyet, melyeket hangulati és hangzásbeli változatosság jellemez. A dalok...

tovább

Behind My Mind Szavazatok: 156

Behind My Mind

Műfaj: rock / metál

A zenekarunk 2010 őszén alakult, Behind My Mind néven, Békésen. Itt Békés megyében már 1-1 tehetségkutatón megfordultunk, ahol különdíjazottak lettünk. Stílusunkban a metal/deathcore irányába hajlunk. Koncertjeink zömét idén terveztük és főként szeretnénk a legtöbb középsulikba eljutni , hogy megismertessük a fiatalokkal a zenénket.

Tagok: Czinanó Márk ének

Szabó...

tovább

Between Delusions Szavazatok: 125

Between Delusions

Műfaj: rock / metál

A zenekarral 2009 elején álltunk össze korábbi ismeretségünkből adódóan.Hamar összehangolódtunk így 2009 júliusban sikeresen elkészült első hanganyagunk amely 4 számot tartalmaz. Ezekkel a számokkal jutottunk be többek közt a Borsodi Zenei Fesztiválok tehetségkutató döntőjébe melyet az A38 hajón rendeztek, továbbá a Pécsett megrendezett Rockmaraton fesztiválon lezajló Local Heroes tehetségkutatóra.Mind...

tovább

Big Man Band Szavazatok: 67

Big Man Band

Műfaj: rock / metál

1997 télvíz ideje. Megvalósulni készül egy régi álom, a PUB. A még el nem készült épületben egy kályha melege mellett gyakorol egy másik régi álom, a BAND. Az új generáció nem tud gitározni, dobolni stb. Technology korszak. Már senki nem emlegeti a Hendrixet, Zeppelint és soha nem is hallott Laurie Andersenről vagy a Talking Headsről.
Már túl vagyunk a társadalmi megvetésen ( a pártállam által...

tovább

Bioberber Szavazatok: 74

Bioberber

Műfaj: rock / metál

Magyarország legkedvesebb zenekara egy 4 tagú lo-fi beat formáció, amely a mostani felállásukban (gitár/gitár/dob/basszus) 2010 tavaszától játszik együtt. Jelenleg első albumukon dolgoznak, múlt nyáron a veszprémi Utcazene Fesztivál döntősei voltak.

Megalakulásuk öt évvel ezelőttre tehető, akkoriban kezdte el a gitáros-énekes Csató József (eredetileg festőművész) maga köré gyűjteni embereit. Első...

tovább

Black Sound Szavazatok: 212

Black Sound

Műfaj: rock / metál

LENDÜLET – JÓKEDV – KALIFORNIA - Ez a BLACK SOUND
Igen, mi is alakultunk (2006. ), pedig még most is csak 18 évesek vagyunk.
Igen, mindenféle zenei iskolákba jártunk (Kodály Z. ÉZI, Konzi, stb.).
Igen, részt vettünk, és nyertünk tehetségkutatókat (Greffiti-Szentes, Sztárpalánta-Budapest, Peron-Tatabánya, Fringe-Kecskemét), de nem ez a legfontosabb.

A fontos, hogy tapasztalatokat szerezhettünk:
•...

tovább

Blind Explore Szavazatok: 1

Blind Explore

Műfaj: rock / metál

2008-tól számítjuk a megalakulásunk évét, bár nagyon sok minden megelőzte ezt az egészet, úgyhogy kicsit homályos is, hogy mikor lett alapítva a banda. Viszont az biztos, hogy főleg jelenlegi énekesünk kreativitásának köszönhetjük, hogy egyáltalán létezünk (meg persze a kitartásnak, de ez már kicsit kifejtősebb téma). Röviden annyi lenne a küldetésünk, hogy a saját ízlésvilágunk szerint alkossunk, az...

tovább

BLIZARD Szavazatok: 184

BLIZARD

Műfaj: rock / metál

BLIZARD Biográfia

A Blizard 2005 nyarán alakult Sopronban, azonban a banda hivatalos tevékenységét 2007 óta tartjuk számon. Alapvető célunk a zenekar születésénél az volt, hogy megpróbáljunk az évek folyamán új színt vinni a hazai modern metal színtérre és természetesen kiélhessük, megvalósítsuk magunkat a színpadon. A stílusra leginkább a modern stílusú metál megnevezés illik, mely ötvözni próbálja...

tovább

Bloom is off the rose Szavazatok: 59

Bloom is off the rose

Műfaj: rock / metál

A Bloom Is Off The Rose egy metal/hardcore csapat Szolnokról, ami az egykori 'Graveyard' zenekar három tagjaiból, és a 'Mandarins' (1 tag) zenekarból született meg. Később Molnár Szabolcs basszusgitárosként csatlakozott a bandához. A felállás 2009 őszére vált teljessé.

Bloom Is Off The Rose tagok: Sipos Géza (ének), Molnár László és Czene Gábor (gitárok), Molnár Szabolcs...

tovább

BODRISZATVA Szavazatok: 14

BODRISZATVA

Műfaj: rock / metál

Gyerekkorom óta gitározom. Több alternatív-, progresszív-, psychedelikus-, folk-rock stb. formációban játszottam gitáros-szerzőként, helyenként énekeltem is. 2000-től az InterPál zenekar énekes-gitáros-zeneszerző-frontembere voltam, amellyel országszerte számos sikeres klub- és fesztiválkoncertet adtunk. Demo cédénk példányai - aminek felvételei részben a győri Alsó Sas Stúdióban, részben a Magyar Rádió...

tovább

Bors Szavazatok: 33

Bors

Műfaj: rock / metál

A banda 2009. februárjában alakult Veszprémben, a jelenlegi felállással 2010. eleje óta zenélünk együtt. Kétféle hangszerelésben adunk koncerteket, egyrészt a hét fős zenekari felállásban, másrészt akusztikus felállásban is: két akusztikus gitárral, csörgővel vagy shakerrel, esetleg fúvósokkal. Kizárólag saját dalokat adunk elő: mindenről ami foglalkoztat minket, ami megtörtént és ami megtörténhet velünk.

tovább

Breakdown Szavazatok: 127

Breakdown

Műfaj: rock / metál

A Breakdown 2008-ban alakult Debreceneben, azóta egy tagcserét kivéve, változatlan felállásban dolgozunk. Repertoárunkban kizárólag saját dalok szerepelnek. Már a kezdetek óta a lehetőségekhez mérten folyamatosan koncertezünk Debrecenben kihasználva az itteni klubok adta lehetőségeket, de megfordultunk már Nyíregyházán, valamint Budapesten is.

Dévald Zoltán ének
Gazdag Gergő dob
Molnár Zoltán...

tovább

Brémai Muzsikusok Szavazatok: 94

Brémai Muzsikusok

Műfaj: rock / metál

1991-re a zenekar szinte összes tagja megszületett kivéve Bendét úgyhogy emiatt vártunk egészen 2009 szeptemberéig mikorra eljött a nagynap, az első közös próba.
Ettől kezdve a csapat felállása a régi maradt és fel sem oszlottunk a hírnévért, inkább csak csinálgattuk a saját muzsikánkat. Egy dolog változott csak a próba helyszíne de ennek biztosítását továbbra is Rolinak köszünjük. Tudni érdemes hogy...

tovább

Broken Smile Szavazatok: 238

Broken Smile

Műfaj: rock / metál

A zenekar 2007 novemberében alakult Dombóváron, de leginkább Pécsen vagyunk fellelhetőek. Azóta sok felé volt lehetőségünk koncertezni, mint például: Pécsen, Komlón, Kaposváron, Budapesten. Többek közt a Junkies, Superbutt és a lett SoundArcade zenekarokkal játszathattunk együtt.
2010 nyarán elkészítettük első demo anyagunkat, Broadcast From Your Mind címmel. Reméljük tetszeni fog...

Tagok:

Tóth...

tovább

bugZ Szavazatok: 62

bugZ

Műfaj: rock / metál

A bugZ zenekar 2002-ben alakult. Az alapító tagok Fischer Róbert és Domokos Balázs bár eltérő stílust képviseltek, gyorsan közös hangra találtak. Néhány hónapon át tartó doboskeresés és próbálkozás után összeállt a csapat.

A zenekar 2003-tól az alábbi felállásban zenélt:
Fischer Róbert - gitár, ének Domokos Balázs - basszusgitár, vokál Nagy Dezső - dob Nagy Péter - gitár
Nagy Péter néhány koncert...

tovább

Bull Ball Szavazatok: 107

Bull Ball

Műfaj: rock / metál

A zenekar 2007. februárjában alakult Budapesten, ahogyan az általában lenni szokott csupán egy hobbi zenekarként, három ambíciózus srác megállapodása alapján. A mikrofon elé Bai Renátó állt és a basszusgitárt is a kezébe vette, a dobok mögé Krekács Viktor ült be, és a gitár Por Botond kezében kötött ki. A repertoár eleinte csupán feldolgozásokat tartalmazott és hosszú hónapok munkája volt, míg a zenekar...

tovább

Burnout Szavazatok: 212

Burnout

Műfaj: rock / metál

2007-ik esztendőben alakultunk Székesfehérváron. Eltökélt szándékunk hogy újra érvényét szerezzük az igényes rock zenének, és minél több emberhez eljuttassuk a zenénket! Több tehetségkutatón megfordultunk eddig, ahonnét mindig eredményesen jöttünk haza.

Mong Máté: ének, ritmusgitár
Rácz Olivér: szólógitár
Jámbor Béla: basszusgitár
Schuller Gábor: dob

tovább

Buso von Kobra Szavazatok: 9

Buso von Kobra

Műfaj: rock / metál

MASSZÍV RIFFEK,CSAVART ÜTEMEK,DALLAMOS ÉNEK .MINDEZ A MEGSZOKOTNÁL HÁROM HANGAL MÉLYEBBEN ! A FELVÉTEL EGYSZERRE LETT FELJÁTSZVA AZ ÉNEK KIVÉTELÉVEL!

tovább

CANTE DIEM Szavazatok: 3

CANTE DIEM

Műfaj: rock / metál

Juhos Gábor - Ének, Gitár
Kucsera Lilla - Basszusgitár, Vokál
Ferenczi Zsolt - Dob, Vokál

Zenekarunk múltja nagyjából 2008 elejére nyúlik vissza, ám mostani formációjában körülbelül másfél éve tevékenykedünk. Műfajunkat tekintve dallamos Garage Rockot játszunk, olyan zenekarok nyomdokain, mint a The Vines, The Subways, The White Stripes.

Nevünk a latin Carpe Diem mondás torzítása, mely...

tovább

carbovaris Szavazatok: 146

carbovaris

Műfaj: rock / metál

"A legfrisseb generációt a Carbovaris nevű formáció képviseli ezen az estén - a budapesti banda új reménységnek számít lendületes, életvidám, gitárcentrikus post-punkos és táncos zenéjével."
-Tesco Disco-

"A sorban elsőként rögtön a Carbovaris, aki az idén bukkant fel először nagyobb közönségek előtt, és ha épp nem szerénykedik, nyugodtan kijelentheti magáról, hogy friss színt hozott...

tovább

Cashback Szavazatok: 0

Cashback

Műfaj: rock / metál

A Cashback nevű formációt 2009-ben alapította egy lelkes kis budapesti és Pest megyei tagokból álló baráti csapat.
Mondanivalójukra nagy befolyást gyakorol a modern élet elidegenítő hatása, a társadalom problémái a kulturális forradalomban. Hangszeresen mindig egyszerű kifejezésre törekednek, egyensúlyt teremtve a szöveg és zene egységében.

tovább

Catfood Szavazatok: 56

Catfood

Műfaj: rock / metál

2008-ban Kaposváron alakult, gitáros beatzenekar. Saját dalokat kreálunk magyar szövegekkel.

Vágner Mátyás - ének
Völgyi Péter - gitár
Tárkányi Péter - basszusgitár
Bogdán Péter - dobok

"Cifrán káromkodok most idebent éppen
Mindig ugyanazt mondom el csak másféleképpen
Az Isten is benne van és néhány állat
Meg az a világrengető, fene nagy bánat

A hullámok közül egyszer úgyis eljön...

tovább

Célpont Szavazatok: 35

Célpont

Műfaj: rock / metál

Sziasztok!
A zenekar 2007-ben alakult amikor is az énekes gitáros(Debreczy Csongor)megismerte Ments Csabát(Basszusgitár)akivel elkezdődött a zenélgetés.A számokat már Csongor előtte megírta és kereste a megfelelő zenésztársakat magának.A mélyeket sikerült megtalálnia de a dobosokkal sok gond volt mire is,egy nagyszerű dobos Szumper Ákos belépett a zenekarba 2010-ben.Csakis kizárólag saját dalokat...

tovább

Chocolate Starfish (Limp Bizkit tribute) Szavazatok: 25

Chocolate Starfish (Limp Bizkit tribute)

Műfaj: rock / metál

2009 végén alakultunk. Az alapkoncepció az volt hogy egy olyan tribute zenekart csináljunk, ami kitűnik a színvonalával a többi közül és minőségi koncertélményt nyújt a közönségnek. Megpróbáljuk megidézni azt a hangulatot ami csak egy Limp Bizkit koncerten lehetséges. 2010 Decemberében volt az első és nagyon pozitív visszhangot keltő bulink, amelyet reméljük minél több követ ebben az évben. Ha akarsz...

tovább

Code Civil Szavazatok: 41

Code Civil

Műfaj: rock / metál

A Code Civil budapesti hard rock zenekar. A banda Balogh 'Bigooy' Dániel (ének) és Simonyi Márton (gitár) közös gyermekeként 2008 elején született meg. Mivel (ekkor még) mindketten gitároztak, elhatározták, hogy egy gitárduót alapítanak. El is kezdtek próbálni, főleg blues és hard rock alapú zenékkel próbálkoztak. A gitárduó ötletét hamar továbbgondolták, egy hard rock csapatban gondolkoztak....

tovább

Continoom Szavazatok: 3

Continoom

Műfaj: rock / metál

A Continoom zenekar 2010 januárjában alakult. A már kezdettől rutinos és képzett zenészekből álló banda a populáris vonalat célozza meg, zenéjük főleg a pop-rock stílusban mozog, de előfordulnak benne elektronikus zenei elemek is. Az együttesben egyedülálló módon két élvonalbeli énekes is van, akiknek köszönhetően női és férfi énekszólamok tisztán, egyedi hanggal szólalnak meg a számokban, így élőben is...

tovább

CowaBunga Go-Go! Szavazatok: 14

CowaBunga Go-Go!

Műfaj: rock / metál

Magyarország úttörő surf-rock zenekara, a CowaBunga Go-Go! 2007 májusában alakult; a GAP névre hallgató punk-zenekar tagjaihoz a népszerű ska zenekar, a PASO énekese csatlakozott, dobosként. A formáció bemutatkozó koncertjét 2007 októberében adta, majd miután a zenekar Budapest összes valamirevaló klubjában fellépett, 2008 első felében már a kultikus szentpétervári surf zenekarral, a Messer Chups-szal...

tovább

Creatures Of Dawn Szavazatok: 727

Creatures Of Dawn

Műfaj: rock / metál

Sziasztok!

Az együttes 2005-ben alakult, Budapesten. 5 leleményes, ötletekkel teli, kreatív személy talált egymásra, hogy elindítsák a projectet, ahol kiélhetik zenei elképzeléseiket. A zenei irányvonal az északi-skandináv területeken inkább elterjedt mint itt kicsiny hazánkban, de célunk, hogy itt is népszerűsítsük ezt a szimfónikus-power metal irányzatot. Ezért mindent elkövetünk hogy...

tovább

Crescendo Szavazatok: 132

Crescendo

Műfaj: rock / metál

Jó popzenét akarunk! Mert jó rockzene sok van, de jó popzene kevés. Gitárral.
Hozzávalók: egy énekes (Dunai), két gitáros (László, Hegedüs), zongora (Tahy), dob (Nagy), bőgő (Sándor) - 6 emberből jobb helyeken két zenekar is kitelik, de így alakult.
Vannak jó zenék, jó szövegek, kiváló hangulatú koncertek.
Ismerd meg te is!

tovább

CruSted Szavazatok: 18

CruSted

Műfaj: rock / metál

Tatabányai modern,groove.thrash metal zenekar vagyunk.
2009 januárja óta müködünk CruSted néven.
Tagok:
Bajcsai Ádám-ének
Ferencz Tibor-gitár
Schlapak Péter-gitár
Boros Ferenc-basszus
Nagy Károly -dob

2010 nyarán elkészült az első albumunk ami letölhető a zenekar oldalárol :http://crusted.hu/

tovább

Crystallite Szavazatok: 143

Crystallite

Műfaj: rock / metál

Budapesti székhelyű metal zenekar vagyunk. Zenénk alapja a dallamos heavy metal, de színesítjük kis gothic-os, és death metal hangulattal, váltott női(tiszta)-férfi(hörgős) énekkel, valamint gyors, duplázós részekkel. 2004-ben alakultunk, a kezdetekben csak feldolgozásokat játszottunk (Iron Maiden, Iced Earth, Sentenced, Arch Enemy, stb.), majd több tagcsere után 2006 végére szilárdult meg annyira a...

tovább

Cs.Í.T. Szavazatok: 46

Cs.Í.T.

Műfaj: rock / metál

Az 1995 évi megalakulás óta számtalan átalakulás után 2010.decemberétől játszunk ebben a felállásban. A zenénk műfajának meghatározása hardrock, hegedűs díszítésekkel. A zenekar szlogenje, mindent a közönségért.

tovább

CSAK-ZENEKAR Szavazatok: 11

CSAK-ZENEKAR

Műfaj: rock / metál

A CSAK- zenekar 1996. július 1-jén alakult a debreceni Kálvintéri Utcazene fesztivál alkalmából.
Lassan, de biztosan haladtunk az amatőr zenészek misztikus világában. Semmit sem
siettünk el. („Majd lesz valami…na, eljátsszuk az új hülyeségedet?…”) Aktívnak mondható
évünk az 1998-1999-es év volt legelőször, amikor Kiss Sanyival elkészítettük 20 dalos
demónkat (ebből egyet -Vonat sín-még Cserháti...

tovább

dafke Szavazatok: 861

dafke

Műfaj: rock / metál

Történetünk 2009 Február 13-ikán ,pénteken kezdődött a Kamra klubban, ahol hivatalosak voltunk egy pár számos koncertet adni .A koncertig a zenekar semmilyen formájában nem létezett, még neve sem volt.
A koncert,és a meghívás előzménye egy jó félévnyi próba és okoskodás volt, mivel úgy éreztük felesleges feldolgozásokat játszani, csak azért, hogy koncertezhessünk. Így ezen a babonás napon vette...

tovább

Dead But Happy Szavazatok: 8

Dead But Happy

Műfaj: rock / metál

A zenkekar 2007.január 26- án alakult. A dalaink az elhagyatottságról, a szeretetről, a háborúról, a szerelemről és a halálról szólnak. Több különböző stílusból épül fel a zenénk.Nagy hatással van a zenei világunkra a Blink 182, a Metallica, From autumn to ashes, Dead poetic,Smashing Pumpkins,
Oasis, stb..,h csak néhányat említsek:).Több tehetségkutatón részt vettünk,említésre méltó közülük a Pécsi...

tovább

Death Warrant Szavazatok: 33

Death Warrant

Műfaj: rock / metál

A zenekar 2003-ban alakult, majd többszöri névváltozás után, és még több tagcsere révén, 2007 decemberében kialakult a végleges felállás.

Kerekes Zoltán - gitár

Szabados Krisztián - gitár

Pocsai János - dob

Suba János - ének

Szilágyi Balázs - basszusgitár

2009 novemberében a zenekar elindult a Keletunderground Tehetségkutatón, amelynek 2010 márciusi döntőjében 1. helyezést ért el. Az...

tovább

Deep Inside Szavazatok: 49

Deep Inside

Műfaj: rock / metál

A Deep Inside zenekar 2007 őszén alakult a Bakonyban. 2008ban és 2009ben önálló turnék keretében saját erőből bejártuk a Dunántúlt, eljutottunk a felvidékre is. 2009 - 2010ben több koncertre csatlakoztunk a Cool Head Klan zenekar országos turnéjához. Ebben az évben rögzítettünk egy 6 + 1 számos Demo anyagot és sikerült fellépnünk több hazai fesztiválon és motoros találkozón olyan zenekarok társaságában,...

tovább

Destroy The Carrot Szavazatok: 688

Destroy The Carrot

Műfaj: rock / metál

2009-ben alakultunk, elsősorban budapestiek vagyunk. Lendületes pop-punkot játszunk, keményebb hardcore-punk elemekkel vegyítve. Tavaly márciusban jelent meg Demonk, erről hallható az itt lévő 3 szám. 2010-et koncertezéssel töltöttük, felléptünk az AzFeszt tehetségkutatóján, az A38-on a RockTheBoat keretén belül többször is, és játszottunk a Reflected őszi turnéjának nagy részén is. Jelenleg új...

tovább

deviANT Szavazatok: 1506

deviANT

Műfaj: rock / metál

deviANT

Tagok:
Jónás Jenő – ének (ex- Helldog, !SÚLY!)
Incze László – gitár
Pozojevich Máté – basszusgitár
Pozojevich Miklós – dob (ex-Helldog, Bloom)

A zenekar története a 2009-es év végén, egészen pontosan Decemberében kezdődött, de ezt megelőzendő sem voltak a jelenlegi tagok ismeretlenek egymás számára, ugyanis még a kezdetek kezdetén Pozojevich Miki, aki a dobos pozícióját tölti be,...

tovább

Diary Of my Hate Szavazatok: 55

Diary Of my Hate

Műfaj: rock / metál

2008. 10. 22.-én alakult a zenekar amely először csak system of a down feldolgozásokat játszott majd miután mindenki úgy gondolta hogy ez nekünk nem fog menni, elkezdtünk a saját számainkkal foglalkozni. Utólag mondhatom hogy szerencsésen hiszen a kezdeti megpróbáltatások amik a feldolgozásokkal jártak hirtelen eltűntek és sokkal felszabadultabban tudtunk próbálni.A zenekarunk tavaly ősszel 2 taggal is...

tovább

Diemond Szavazatok: 122

Diemond

Műfaj: rock / metál

A Diemond zenekart 2000-ben alapította Dinnyés Gábor (dob, főének). Ekkor még leginkább csak próbateremben próbáltak együtt populárisabb zenéket eljátszani. Kis vidéki kocsmákban néha-néha játszottak pár számot. Az először 4 fős zenekarhoz 2002-ben csatlakozott Tóth Tamás (gitár). Ekkor nem csak egy tapasztaltabb gitárossal, hanem egy jó baráttal és egy sokévnyi technikai tapasztalattal bíró emberrel...

tovább

DikiD Szavazatok: 111

DikiD

Műfaj: rock / metál

DikiD = alternatív rock, magyar szövegekkel, gitáros dallamokkal, néha húzós riffekkel, néha szeretni való akkordokkal.

A DikiD zenekar jelenlegi formájában 2007 óta létezik, a zenekar bázisa Székesfehérvár. Eddig két EP-jük jelent meg: Kattints Rajtam (2007) és Jön utánam (2009). Előzenekarként játszottak már a Quimby, Kiscsillag, Vad Fruttik, PUF, Supernem és Magashegyi Underground előtt. 2009-ben...

tovább

dIREKT Szavazatok: 8

dIREKT

Műfaj: rock / metál

A dIREKT zenekar 2000-ben alakult. Az elmúlt évek során kialakult a banda egyedi hangzásvilága, mely a rock alapjait felhasználva vegyíti a bólogatós metál témákat az elszállós kiállásokkal, a funky-s groove-okat a pörgős refrénekkel. A muzsika angol nyelvű vokálok alatt dolgozik és mozgatja meg minden porcikánkat.

dIREKT began in 2000, and is based in Budapest,Hungary. During its evolution over the...

tovább

Szavazatok: 16

Dirty Dogs

Műfaj: rock / metál

Biográfia

A zenekar 2008 júniusában alakult Tatabányán. A zenei stílust tekintve ösztönös hard rock erőteljes, dallamos énekhanggal. A szövegek emberi érzésekről és mindennapos küzdelmekről szólnak, túllátva az ebben a műfajban megszokott csajok, motorozás, piálás témakörökön. Ennek ellenére a dalok jó hangulatot árasztanak magukból, amolyan „sírva vígad a magyar” életérzéssel.

Az első koncert...

tovább

Dirty Dogs Szavazatok: 98

Dirty Dogs

Műfaj: rock / metál

Biográfia

A zenekar 2008 júniusában alakult Tatabányán. A zenei stílust tekintve ösztönös hard rock erőteljes, dallamos énekhanggal. A szövegek emberi érzésekről és mindennapos küzdelmekről szólnak, túllátva az ebben a műfajban megszokott csajok, motorozás, piálás témakörökön. Ennek ellenére a dalok jó hangulatot árasztanak magukból, amolyan „sírva vígad a magyar” életérzéssel.

Az első koncert...

tovább

Dirty Man's Cap Szavazatok: 49

Dirty Man's Cap

Műfaj: rock / metál

Dirty Man's Cap. Ez a név. Senki se kérdezze, hogy hogyan találtuk ki. Ez annak az zenekarnak a neve volt ami 2008 márciusában alakult meg. 3 alapító tag gyerek fejjel kezdett el zenélni, vagyis legalábbis próbálkozott zenélni azokban az időkben, főleg a dobos, - azaz én, aki a cikket írom - mert a zenekar első próbáján ültem először a hangszer mögé. Elhatároztam, hogy magam tanulok meg dobolni,...

tovább

Do Not Cross Szavazatok: 83

Do Not Cross

Műfaj: rock / metál

A Do Not Cross együttes 2009 március végén alakult egy túl jóra sikeredett szülinapi buli után.Először az egész együttes 3 gitárosból és 1 basszusgitárosból állt, ami elég érdekes felállás.Aztán ahogy telt az idő, az egyik gitáros "feláldozta" magát és 12 év gitározás után elkezdett dobolni. Ez annyira jól ment neki hogy 2 hónap után úgy döntöttünk érdemes szerezni egy dobot is.(:D).A másik...

tovább

Don't Need Society Szavazatok: 1

Don't Need Society

Műfaj: rock / metál

Tagok:
Attilla - ének
Iván - gitár
Muhar - gitár
Gyula - basszusgitár
Pedro - dob

Történet:
2006 végén Nagyi (énekes ex-radipopassive ) és Iván (szólógitáros ex-cothurnus ) alapították a zenekart. Kerítettek egy dobost, Attilát és el kezdtek próbálni. December derekán szállt be Gyula, ( basszusgitár ex-bgp, ex-bensörmens, growupfuckitup ) és Muhar ( gitár growupfuckitup ). Elsö fellépésünk...

tovább

Doomsday Funk Szavazatok: 39

Doomsday Funk

Műfaj: rock / metál

Rólunk írták:
A zenekar 1997-es megalakulása óta eklektikus zenét játszik, melyben megannyi zenei stílusjegy keveredik igencsak szerencsés módon. A kezdeti egyszerű dalok írásakor is fontos szerepet játszott a különböző stílusok ötvözése, majd az évek múlásával egyre tudatosabban ért be a saját, jellegzetes hangzás.
Így a Doomsday Funk zenéjének ugyanúgy részét képezi mára az extrém metál, a punk, az...

tovább

Down by Order Szavazatok: 232

Down by Order

Műfaj: rock / metál

Ez a Hard-Core zenekar 2009 tavaszán alakult Szlovákiában pontosabban Pozsony környékén. Eddig csak egy demolemezunk van 3 számmal amin változtatni szeretnénk minél hamarabb.
Ha tetszik a zenénk szavazz ránk!

tovább

DownWalk Szavazatok: 35

DownWalk

Műfaj: rock / metál

A DownWalk zenekar egy 2007-ben alakult Metal banda, ami leginkább zenei/éneki dallamokkal telt zenét játszik.
Zenéjükben megtalátható a Rap,Scream,Vocal.
Valamint megtalálható még benne az igazi metal solo-tól kezdve az igazi metal/rock témákig minden.Egy olyan zenekar ami igazán kellene Magyarországnak!

Tagok:
Bass - Dúró Richard
Guitar1 - Domján Gábor
Guitar2 - Hiegl Gergő
Drum - Puskás...

tovább

Dreadful Peace Szavazatok: 58

Dreadful Peace

Műfaj: rock / metál

A banda 2007-ben alakult és az akkoriban még 5 tagú együttest Forsaken néven ismerték az emberek. 2008 nyarán került sor az első demó felvételére, ekkor döntött úgy a csapat, hogy megváltoztatja nevét Dreadful Peace-re. Azóta a zenekarnak elkészült egy EP-je, Hidden Reality néven, illetve készült egy amatőr videóklippje. Az együttes több tehetségkutatón is nagyon jó eredménnyel szerepelt, többek közt...

tovább

Driftmill Szavazatok: 61

Driftmill

Műfaj: rock / metál

Driftmill

Scheiling Ákos "Grübi" - basszusgitár/bass

Simon Balázs "Szájmon" - billentyűk és elektronikus küttyök/ keyboards, programming

Páger András - dob, ütőshangszerek/drums, percussion

Páger Levente - gitár/guitar

Vercz Orsolya - ének/lead vocal

http://myspace.com/driftmill
http://www.facebook.com/pages/Driftmill/129394498479

A Driftmill 2003-ban...

tovább

DTG Szavazatok: 36

DTG

Műfaj: rock / metál

Zenekarunk 4 éve áll fenn. Azóta röpke 10 tagcsere volt de sosem szabad feladni!! Inkább ezt a megöregedett PUNK-ROCK vonalat követjük!!!
Nem célunk hogy mindenki körbe nyalja a popónkat, nekünk bőven elég ha megismerik a zenénket!!
ÜDV DTG

tovább

DuckTape Szavazatok: 33

DuckTape

Műfaj: rock / metál

mélyről jövő rockandroll, avagy hogy érezheti magát a banán egy átmulatott lánybúcsú után. mit gondol a málna a medvékről? miért fekete a negró? ezekre a kérédeskre nem ad választ a ducktape zenekar, de a magunk módján nyafogjuk el világfájdalmunkat, nem mondom, hogy egyedien, hanem leírom, mert ha mondanám, gyorsan fe...lejtődne. amennyire még valami egyedi lehet, egyedi. hallgassatok ducktape-t....

tovább

Éberálom Szavazatok: 12

Éberálom

Műfaj: rock / metál

Az Éberálom története 2008. november elején kezdõdött, amikor egy újpesti próbateremben elõdször játszott együtt a banda az elsõd felállásban: Ricsi, akinek asztalfiókjában már halmokban álltak az eljátszásra váró dalok, Viktor, aki egy hosszabb, a flamenco világában tett zenei kirándulása után újra rockra vágyott, és Vili, akinek a Burning Vampires nevû, nagyobb lélegzetvételû psychobilly zenekara...

tovább

Echonald Szavazatok: 7

Echonald

Műfaj: rock / metál

2006 októberében KRAJCZÁR MÁRIÓ, GREBELY JÁNOS és KRAJCZÁR FERENC zenekar-alapításra adták a fejüket. Neki indultak a tagok keresésének. Megtalálták a gitárost LAJCSÁK ISTVÁN személyében, és az énekes szerepet GÖNCZI KATALIN foglalta el. Így indult az ECHONALD.
2007
Folyamatos tagcserékkel, 2007 júniusára kialakult a felállás, az énekes helyére Beregi Fruzsina került, a gitáros szerepet pedig...

tovább

Ed Is On Szavazatok: 74

Ed Is On

Műfaj: rock / metál

A zenekar 2005 januárjában alakult Szentendrén 3 taggal (Tasnádi Bence-ének/basszusgitár, Rokonál Benedek-gitár/vokál, Pucsek András-dobok). Fél év együtt zenélés és saját dalok írása (alternatív) után után elkezdtek koncerteket adni a Dunakanyarban élő fiataloknak. Koncerteket egyre gyakrabban adtak főleg Szentendrén, ahol viszonylag nagy népszerűségre tettek szert, de megfordultak Tahitótfaluban,...

tovább

egy spanyol inkvizíció Szavazatok: 9

egy spanyol inkvizíció

Műfaj: rock / metál

egy spanyol inkvizíció azzal a szándékkel jött létre, hogy lyukakara vadásszon a világ zenei palettáján. hogy kitöltik-e a feltételezett lyukakat vagy sem, a korszellem legyen egyedüli megmondhatója; még ha a korszellem annyit beszél is, hogy az már(-már) felér egy mélyebb baráti hallgatással.

tovább

Elektromágnes Szavazatok: 25

Elektromágnes

Műfaj: rock / metál

...mi vagyunk az elektromágnes és rock and rollt játszunk...

tovább

Életveszély Szavazatok: 147

Életveszély

Műfaj: rock / metál

A következő sorok a zenekar történetét hivatottak ismertetni röviden, tömören. Szereplői nem kitalált személyek, de szereplésükhöz hozzájárultak. Elvégre nincs mit szégyellniük.

Táncos Mihály (Misi) és Táncos Bence (Beni), a két testvér 2005 nyarán kezdett? többé-kevésbé rendszeresen időt szentelni a közös gyakorlásoknak. Misi akkoriban kezdett ismerkedni az elektromos gitárral, mivel előtte...

tovább

Emerging Beast Szavazatok: 13

Emerging Beast

Műfaj: rock / metál

Emerging Beast

Tagok:

Kèmènyes Pèter - vokàl
Spànyik Pèter - gitàrok
Okler "Kaktusz" Róbert - basszusgitàr
Katona Szilàrd - dob

Bio:

A zenekar 2008 vègèn alakult Budapesten, egy nagyon egszerű cèllal: olyan brutàlis zenèt csinàlni,
amiben nem csak a sebessèg a lènyeg, hanem a súly ès a technika is èrvènyesül.

A zenekar tagjaira szàmos zenekar volt ès van hatàssal, ezèrt...

tovább

Empathy Szavazatok: 369

Empathy

Műfaj: rock / metál

Az Empathy zenekar 1996-bn alakult Esztergomban, egy helyi punk-rock banda (PTT) feloszlását követően. Így Selmeci Ottó gityós, Tamási Péter basszeros, összeállt a gitáros Csekő Gyulával és Vinnie-vel, aki dobosként kezdte pályafutását az Empathyban, és elkezdődött a magyar grunge rock banda működése. Ebben az időben még Ottó volt a gitáros-énekes.
1997-től Vinnie lépett elő énekessé, aki azóta is...

tovább

ENGINE Szavazatok: 5

ENGINE

Műfaj: rock / metál

ENGINE
A zenekar 2006-ban alakult, Strauss Tamás gitáros és Vákár Viktor dobos keze által. A kezdeti iránykeresés után az utóbbi 2 évben kristályosodott ki a zenekar stílusa: a dallamos heavy-power metal állt mindanyiunk szívéhez közel, sajnos egy énekes és billentyűs-váltás némileg megtörte a lendületünket, de így érkezett a zenekarba Jósa Tamás, aki sokszor segített ki minket azelőtt, valamint...

tovább

Erő és Megtorlás Szavazatok: 724

Erő és Megtorlás

Műfaj: rock / metál

A zenekar 2008.12.26-án alakult, egy kisebb szilveszteri produkció összehozása végett.
A buli nagyon jól sikerült, és elhatároztuk, hogy folytatni fogjuk együtt.
Azóta sűrű tagváltás után a mostani végleges felállásnak tűnik.
Nézzetek rá a honlapunkra...Itt bővebben van információ, interjú és link is youtubra...

http://www.eroesmegtorlas.atw.hu/

tovább

Erózió Szavazatok: 33

Erózió

Műfaj: rock / metál

A zenekar 2007 Novemberében alakult Pécsett. Az egyetemi évek lehető legkorábbi eseményén, a gólyatáborban indult meg a zenekar szervezése. Levi és Sztivi elhatározták, összehoznak egy zenekart, majd nemsoká Zoli csatlakozott hozzájuk és lépett a szólógitáros posztra. Sokáig folyt a negyedik zenész, a basszusgitáros keresése, végül 2008 elején csatlakozott a bandához Andris. Vele dolgozgattak, sokat...

tovább

És Én Mit Szóljak?! Szavazatok: 190

És Én Mit Szóljak?!

Műfaj: rock / metál

http://www.facebook.com/pages/Es-En-Mit-Szoljak/171679977547

tovább

ES Paradis Szavazatok: 0

ES Paradis

Műfaj: rock / metál

2009 őszén kezdtünk ebben a felállásban zenélni Pécsett, Standovár Gergő popos gitár vonulatával, Fejős Tamás tört ritmusú dob témáival, és Gellén Zoltán dallamos alternatív, popos szövegeivel, gitár témáival. Majd félév múlva csatlakozott hozzánk a ZAT zenekarból Bellau Batist (Scaff), aki basszus gitár ötleteivel még színesebbé tette zenéinket.
Szeretnénk a jövőben még jobban szintivel is...

tovább

Escape The Gravity Szavazatok: 141

Escape The Gravity

Műfaj: rock / metál

Az Escape The Gravity zenekar egy nagyon fiatal tagokból álló, Melodic Rapcore együttes. A stílust saját magunk találtuk ki, és határoztuk meg így, szerintünk ez illik a legjobban a zenénkre.
2010ben érte el a banda a végleges formációt, középiskolás zenélésnek indult, és egyre komolyodott. Első koncertünk 2010 júniusában volt Zamárdin, majd júliusban rögzítettük az első EP felvételünket. Augusztusban...

tovább

Evenglow Szavazatok: 109

Evenglow

Műfaj: rock / metál

Az együttesünk három éve alakult a középiskolában, és már a kezdetektől csak saját szerzeményeket játszottunk. Az öcsémmel és egy osztálytársammal kezdtük. Egyikünk sem volt könnyűzenei virtuóz; fontosabbnak éreztük azt, hogy jó barátokból álljon a zenekar, mint hogy profi zenészekből. Másfél éve csatlakozott negyedik tagként Máté, aki szintén régi ismerősünk volt; így vagyunk véglegesen négyen. 17,...

tovább

EVERFLOW Szavazatok: 555

EVERFLOW

Műfaj: rock / metál

A szegedi Everflow története egészen 1994-ig nyúlik vissza. Az akkori alapítók közül ma már csak ketten - Dávid Tibor és Kaczkó Attila - játszanak a zenekarban, amelyből - ha minden ex-tagot meghívnának (Dörnyei Gábor - dob, Kothencz Tamás - dob, Perényi Ádám - gitár, Molnár Zoltán - billentyűk), focicsapatot is lehetne alakítani. Bár a formáció a magyar bajnokságokban megállná a helyét, mindenki...

tovább

EXIT Szavazatok: 108

EXIT

Műfaj: rock / metál

A zenekar 2005 októberében alakult és számtalan tag és stíluscsere után, 2010 januárjában megtaláltuk a végleges irányt a "szókimondó mocskos Rock n' roll-t"!

Jelenleg az 5 tagú zenekar 4 taggal működik:

Béla Ének
Lazy Dob
Erik Bass
Katus gitár (szülési szabin !)
Karesz gitár

tovább

Extra Paganza Szavazatok: 5

Extra Paganza

Műfaj: rock / metál

Csűrdöngölős Internatív Világrock

Félúton a Muzsikás és a Rolling Stones között Budapestről, egy igazi élő, vérbő rockzenekar, amely mégis könnyed eleganciával ötvözi az nyugati-angol-amerikai gitáros pop-rock zenék hangzás és dallamvilágát valamint a kelet- közép-európai népzenéket.

A rock-trió egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége...

Császári Gergely - Gitár, Ének
Apáti Ádám - Basszusgitár,...

tovább

EZ Szavazatok: 1

EZ

Műfaj: rock / metál

Az EZ zenekar 2007 januárjában hívta életre az addig még nem létező "pszichedelikus akusztikus metál" stílust. Ahogyan azt a próféciák is megjövendölték, csak sajátabbnál sajátabb dalok (mostantól nevezzük őket gyermekeknek) életre hívásával foglalkoztak. Az EZ zenekar a gyermekek sokasodásával különböző próbatételek elé állította őket, akik helyt álltak az Ország több keleti régiójában eső...

tovább

Faktor Szavazatok: 1

Faktor

Műfaj: rock / metál

A zenekar 2004-ben alakult. A jelenlegi felállás:

Pol István - ének, bass

Niedermann Péter - gitár, vokál

Tóth Péter - dob

tovább

Fall Attack Szavazatok: 0

Fall Attack

Műfaj: rock / metál

www.fallattack.com
www.facebook.com/fallattack

Nézzetek, lájkoljatok, gyertek koncertre!:)

A 2010-es EP-nk ingyen letölthető! Hamarosan újra stúdió immáron újult erővel és sok-sok új dallal!

tovább

Fekete Bárány Szavazatok: 41

Fekete Bárány

Műfaj: rock / metál

"A Fekete Bárány rockszupercsapat a balkán háború alatti időkben vált egy elveszett nemzedék szószólójává. Egy gyűlölettől terhes korszak lázadói ők, zenéjük a szív ritmusára dübörög, szövegeik lélektől lélekig hatolnak..."

"Vajdaság legenergikusabb heavy metal bandája..."

"A nyolcvanas évek visszatértek..."

A banda tagjai:

Lázár Ervin - basszusgitár
Lázár...

tovább

Filber Szavazatok: 80

Filber

Műfaj: rock / metál

A Filber nevű, lelkes soproni fiatalokat takaró, behatárolhatatlan stílusú (többnyire funk ill. rock elemekkel tarkított - többnyire) bandát jelenleg 4 fő alkotja. A zenekar alapjait Degesz és Femily már gyakorlatilag gyerekkoruk óta alakítgatták, Prexi 2008. tavaszán csatlakozott a csapathoz, Gábor pedig 2010 augusztusában fészkelte be magát a Degesz mamájának pincéjébe. Laci 2010 szeptemberében vette...

tovább

First Memories Szavazatok: 71

First Memories

Műfaj: rock / metál

Biográfia

2009 februárjában kezdődött minden. Tomi és Arni egyszerre kezdtek zenésztársakat keresni, így elég hamar egymásra találtak. Mivel Arni sulijában felmerült a lehetőség egy fellépésre az évzárón júniusban, félig poénból megalapították a Traktorock nevű akusztikus formációt. A koncert mondhatni siker volt még ha tele is volt izgalommal, hamis hangokkal, rossz akkordokkal és hangosítási...

tovább

Fit Fat Szavazatok: 63

Fit Fat

Műfaj: rock / metál

A zenekart 2008-ban alapította három rutinos underground zenész. A cél, hogy a '60-as évekbeli (akkor közkedvelt) surf-rock stílust a mai hangázassal megszólaltava, sok humorral, egy progresszívebb zenei irány felé terelje, feszegetve ezzel kissé a műfaji határokat is. A repertoárban saját számok és egyéni feldolgozások kb. fele-fele arányban szerepelnek. Lendületes, instrumentális zene, külföldön...

tovább

Flúg Szavazatok: 78

Flúg

Műfaj: rock / metál

A jelenlegi felállás 2006-ban alakult. Az arculat folyamatos formálódása és a zenei összhang hiánya több tagcserét is eredményezett. Az első dalok az Audioplanet stúdióban kerülnek rögzítésre, mely hanganyag az Előjel címet kapta. A három dalt tartalmazó demó pozitív reakciókat váltott ki a közönségből, a szakmából és a médiákból egyaránt. A tarsolyban az új anyaggal fellépések következtek a Black-Out...

tovább

Follow The Sun Szavazatok: 170

Follow The Sun

Műfaj: rock / metál

Fiatalos Metalcore banda budapestről!
Saját számok, saját felvétel, sajátos stílus (:

tovább

Fools' Day Szavazatok: 24

Fools' Day

Műfaj: rock / metál

A közös munka kezdete a 2010-es év elejére tehető. A zenekar azzal az elhatározással indult útnak, hogy saját, korlátoktól mentes energikus zenét alkosson.

tovább

Forthright Scream Szavazatok: 184

Forthright Scream

Műfaj: rock / metál

Mi egy egri metalcore zenekar vagyunk. 2008 végén alakultunk. Ha le kellene írni a zenénket, valahogy így hangzana: Metalcore sajátos stílusban, fogós dallamokkal, gyors gitártémákkal, melankólikus, olykor vidámabb hangulattal, sikítással és lágy énekkel, sokféle érzéssel. A dalszövegeink a világról, annak sötét és fényes oldaláról, illetve az általunk nem elfogadott dolgok ellen való lázadásról, és...

tovább

FUGU Szavazatok: 1

FUGU

Műfaj: rock / metál

FUGU biográfia

A budapesti FUGU zenekar 2004 ben alakult. A kezdeti trió felállás eredménye a 2006 –ban megjelent ,13 dalt tartalmazó
Japán Rulett című LP és négy, a hazai zenecsatornák (VIVA TV, MTV Hungary) által játszott videó klip.
Ezek közül a „Legyen így...” című dal a hivatalos slágerlistára is felkerült, az online szavazáson pedig 3.helyezést érte el.

A zenekar Mélyvíz című anyaga...

tovább

Funebre Szavazatok: 4

Funebre

Műfaj: rock / metál

A Funebre 2002 végén Khrul egyszemélyes zenei művészeteként jött létre. Zeneileg alapvetően a black metalból építkezik, ám a kiteljesedés korlátok nélküli zeneiséggel valósul meg.
A koncepcióban illetve szövegvilágban már a kezdetektől az ember segítése, előremozdítása szerepel, belső világának, lelkének feltérképezése, leleplezése, az ember és a világ viszonyának megvizsgálása illetve az igazsággal...

tovább

FutureRealm Szavazatok: 3

FutureRealm

Műfaj: rock / metál

A FutureRealm szörnyeteg fogalma 2007 óta létezik, és 2008 szeptembere óta csodálható meg színpadon.

A stílus amolyan experimental-industrial metal: gépek adta dobok és szintiszőnyegek képezik a vázat, a durva gitár- és basszustémák adják a husit, és erre feszül rá az effektezett ének, hörgés.

Különleges harmóniák, érdekes ritmusok, brutális zúzás:

F u t u r e R e a l m

tovább

G A S L I G H T Szavazatok: 38

G A S L I G H T

Műfaj: rock / metál

A banda 2005 nyarán alakult, ekkor vette ugyanis fel a klasszikus1944-es pszicho-thriller után a Gaslight nevet. Zenei palettánk a húzós melodikus dark rocktól a nagyívűbb gothic metálig terjed finom stoner beütéssel fűszerezve.Célunk olyan zene létrehozása, mely karcossága mellett könnyen az emberek fülében ragad. Igyekszünk jó dallamokat kitalálni, mert úgy gondoljuk a zene lényege a melódia. Jelenleg...

tovább

G.M.T. Szavazatok: 5

G.M.T.

Műfaj: rock / metál

Megalakultunk.
Vagyunk.
Nyomjuk!

Dilk Miklós-dob
Csobó Gábor-basszus
Komáromi Tibor-gitár

tovább

Giant Horizon Szavazatok: 441

Giant Horizon

Műfaj: rock / metál

A két gitáros, Pócza András és Lakatos Dávid, már évek óta zenéltek együtt a BitchBoxx-ban, amikor 2009 elején régóta dédelgetett elképzelésüket váltották valóra azzal, hogy Kobzák Gábor basszusgitárossal és Nagy Richárd dobossal együtt megalapították a stoner rockban utazó Giant Horizon-t. Így aztán - egy jó adag nyugati sivatagi szelet kapva - útnak indult a kőszekér.
A folyamatos dalszerzés és...

tovább

Gigmaker Szavazatok: 40

Gigmaker

Műfaj: rock / metál

A zenekar 2008 végén alakult azzal a céllal, hogy saját pop-rock slágereikkel a repertoárjukban, sikert-sikerre halmozva törjenek a magyar könnyűzene tökösebbik végének élére. Életük rögös útján haladva egyre több budapesti szórakozóhelyen bizonyították már be, hogy a "gigmaker-hangulat" effektusra az igényes zenét kedvelő fiataloknak szükségük van és lesz is amíg csak élőzenére akarnak...

tovább

Gixer Szavazatok: 19

Gixer

Műfaj: rock / metál

A Gixer zenekar-avagy a Városmajori Gimnázium 'hivatalos zenekara'- 2010 tavaszán alakult a jelenlegi felállásban. Azóta túl vagyunk már néhány koncerten és egy demófelvételen. Zenénket leginkább a hard rock-punk rock stílus illene.
Varga Máté 'Speedy' - Ének
Hegedűs Dániel 'Shrilby' - Gitár
Piller Alex - Basszusgitár, vokál
Borbély Ambrus - Dob

tovább

Granny's Heartattack Szavazatok: 16

Granny's Heartattack

Műfaj: rock / metál

Végy elő egy kalapból pár zenei stílust. Mondjuk a grunge-ot, a Radiohead féle alternatívot és
vágd őket egy falhoz mint egy villanykörtét és nézd, ahogy szilánkjaira törik ez az egész. Söpörd
össze őket próbáld megragasztani, és akkor kapsz egy Granny’s Heartattack-ot. 2007. januárjában
alakult, bővült, szűkült hegedűssel, kapott új basszust meg még egy gitárt. Megfordult Almássyn
meg Dürerbe’ meg...

tovább

GRB Szavazatok: 33

GRB

Műfaj: rock / metál

A zenekar újdonság erejével ható hangzásvilággal és a magyar zenei élet állóvizét felkavaró dalokkal 2007. júliusától robbant be a köztudatba. Folyamatos koncertezés következett Budapesten és vidéken, majd 2008. júliusában készült el az első felvétel, az "Úgy élj" c. szám, Kiss Attila hangmérnöki segítségével.

Még több koncert során összeért a zenekar, egyre markánsabb a hamisítatlan GRB...

tovább

GreenPeach Szavazatok: 64

GreenPeach

Műfaj: rock / metál

A zenekar 1999. novemberében alakult, egy józsefvárosi, lepukkant irodában, ami ekkor éppen próbatermül szolgált. Akkoriban még részben más tagok voltak a zenekarban mint most. Az alapító tagok közül Bandi és Gabi vannak a jelenlegi felállásban. Az 1999 től 2002-2003 ig terjedő időszak hosszabb rövidebb szünetekkel teletűzdelt, viszont termékeny időszak volt. 2003tól újra elkezdődtek a...

tovább

GrimaszK Szavazatok: 43

GrimaszK

Műfaj: rock / metál

A GrimaszK zenekar 2004-ben alapítódott, majd 2005 őszén alakult ki a mostani felállás. 4 darab hódmezővásárhelyi illetőségű tagból álla, úgyismondhatnánk a klasszikus bítzenekar felállás ;), 2 gitár (Juhász István és Velcsev Dejanov Kosta), basszusgitár (Varga Szabolcs) és dob (Gera Imre). A két gitáros ráadásul még éneklős is, a szólóének nehéz terhe István vállát nyomja, míg a vokálozás Kostára...

tovább

Gyújtópont Szavazatok: 65

Gyújtópont

Műfaj: rock / metál

2009-ben alakult a zenekar, Debrecen közeli, fiatal zenészekből. Alapvetően a 70-80-as évek külföldi rock és metál zenei irányzatát követjük. Metallica, Guns 'n' Roses és kortársaik számait előszeretettel játsszuk és ezért saját számaink is ezt a hangzásvilágot idézik.

tovább

Hand Szavazatok: 70

Hand

Műfaj: rock / metál

H.A.N.D. (Have a Nice Day) Százhalombattai Hard Rock/Heavy Metal zenekar. Első koncertjét 2009.február.20.-án adta. Azóta a zenekar változatlan felállásban játszik és helyi szinten több sikeres koncertet is adtak. 2010. őszén elkészült a zenekar 4 számos hanganyaga. Itt tartunk most, és keressük a koncertlehetőségeket.
Tagok:
Bíró Gábor-ének..
Horváth Ádám-gitár..
Varga Ákos-basszus..
Domokos...

tovább

Hangerilla Szavazatok: 79

Hangerilla

Műfaj: rock / metál

Hangerilla

NÉV: Ez a név talán sokat elmond az együttesről, ha komolyabban a jelentése után nézünk.
Egyszerű szójáték.

„Hang”, mert élőzenés hangszeres formáció, „Hangeri”, mert magyarországi zenekart takar és főként magyar nyelvűek a szövegeink, „Gerilla”, mert saját módján lázadó, alkalmanként támadó, majd underground körökben megbúvó zajkeltésre alkalmas fegyverekkel ellátott csapat....

tovább

Hatás Alatt Szavazatok: 1

Hatás Alatt

Műfaj: rock / metál

A zenekar 2003ban alakult, akkor még négy taggal. Azóta sok koncerten és sok helyszínen vagyunk túl, a tagok is változtak párszor, majd 2008tól a zenekar 5 tagúra bővült. Két kislemezt készítettünk az évek során, amelyek elsősorban próbálkozások voltak, valamint elkészült egy tehetségkutató kapcsán egy koncert DVD-nk is a DUNA tv jóvoltából. Legfontosabb eddigi fellépéseink a Hegyalja Fesztiválos...

tovább

Hátsó Ajtó Szavazatok: 47

Hátsó Ajtó

Műfaj: rock / metál

A zenekar 2001. végén alakult, de több tagcsere után 2008-ban nyerte el végleges formációját:
Maráczi Péter - ének/gitár
Takács Tamás - basszusgitár
Schattmann Tamás - dob

2010. május 20-án készült el a zenekar első 12 dalt tartalmazó stúdióalbuma szerzői kiadásban Amitől élek címmel Szekeres András és Birkás Geri közreműködésével a Fantomas Hangstúdióban. A teljes album ingyenesen letölthető a...

tovább

HeadlessCore Szavazatok: 36

HeadlessCore

Műfaj: rock / metál

Zenekar: HeadlessCore
Alakulás éve: 2009
Stílus: Melodikus metal

Zenekar tagjai:

Farkas Zsolt - (Ének)
Kasztreiner Dani - (Dob), Ének
Király Zsolt - Gitár
Kulifay Bence - Gitár
Nagy Benedek - Basszusgitár
(Józsa Soma - Dobos utód:) )

tovább

HiJack! Szavazatok: 77

HiJack!

Műfaj: rock / metál

A zenekar másfél éves, rengeteget koncertezik, kijött az első nagylemeze,sok nótát ír, és apró lépésekben helyet követel magának a magyar könnyűzenében, ironikus, parodisztikus, kritikus szövegvilág, kellemes muzsika, nagy gitárszólók, és kellő motiváció!c

tovább

Historica zenekar Szavazatok: 119

Historica zenekar

Műfaj: rock / metál

Zenekarunk közel 10 éves pályára tekinthet vissza, rengeteg kiváló muzsikus megfordult köreinkben. A Historica nevet 2010 augusztusában vettük fel, néhány tag csere miatt, előtte több évig H-599 rockzenekar néven volt ismert a zenekar, azt megelőzően pedig egy rövid ideig Sic Dicunt (lat. Így beszélik) néven léptünk fel néhányszor. Ami állandó, hogy a zenekar elsősorban a magyar történelem jeles...

tovább

Holló Meg a Többi Madár Szavazatok: 418

Holló Meg a Többi Madár

Műfaj: rock / metál

A Holló Meg a Többi Madár (HMTM) zenekar 2009 márciusában alakult. Alapvető célkitűzés az volt, hogy egy olyan zenekart hozzunk létre, amivel buli rockot tudunk játszani korosztálytól függetlenül. Ennek értelmében a hangsúlyt az élő koncertekre helyezzük.

Repertoárunkban szerepelnek olyan zeneszámok, amiket alapjaiban megváltoztatva játszunk (Lady Gaga - Poker Face, Rihanna - Shut up and drive,...

tovább

Hope the Last Szavazatok: 5

Hope the Last

Műfaj: rock / metál

A debreceni zenekar 2007 óta tevékenykedik post-rock stílusban.
Számos klubb koncert és fesztivál van a hátuk mögött.
2009-ben megnyerték az Emergenza tehetségkutató Közép-Európai döntőjét az A38 hajón, és az Azfeszt tehetségkutatót is.

tovább

HopeToBelieve Szavazatok: 10

HopeToBelieve

Műfaj: rock / metál

A zenekar 2007 júliusában alakult Berettyóújfaluban helyi volt és jelenleg is működő zenekarok tagjaiból (Pluto, Gikszer, Abiocore). A kezdeti év az összeszokással és a számok írásával telt. Első koncertünk 2008 októberében volt, melyre elkészítettük 4 számos bemutatkozó EP-nket. 2009 februárjában felvettük a Dogma című számunkat(PMA Studio) myspace promóció és studio keresés céljából. Majd májusban...

tovább

Hornet Szavazatok: 4

Hornet

Műfaj: rock / metál

A zenekar 1995. novemberében alakult, punk-rock
beütéssel. Ez rövid ideig tartott, ugyanis dobos váltás
után műfajilag inkább a thrash-hez álltunk közelebb.
A harmadik dobosunkkal már súlyosabb irányt céloztunk, majd 2003. tavaszán ismeretlen okok
miatt az együttes feloszlott.
Hét év kihagyás után újra össze álltunk, persze csak
a dobos változott.

Tagok:

Nagy János - négy húros durung hang...

tovább

Hortobágy Hardcore Crew Szavazatok: 87

Hortobágy Hardcore Crew

Műfaj: rock / metál

2009-ben kezdte el a zenekar a tényleges működését végre. Noha már előtte elkészült az első demónk, de koncertek nem voltak addig, sem teljesen hadrendbe állítható legénység, ezért datáljuk innen a történetünket. Páratlan kezdetek ezek. Azóta elég sok helyen megfordultunk és sok zenekarral játszottunk, de még közel sem annyival, mint amennyivel szeretnénk a jövőben - hiszen még nem voltunk minden...

tovább

Hot Road Band Szavazatok: 3

Hot Road Band

Műfaj: rock / metál

Zenekarunk, a Hot Road Band 2006-ban alakult, a mi elnevezésünk szerint 21. századi rockabilly-t játszunk, az autentikus hangzást gyakran rock-os elemekkel keverjük. Viszonylag rendszeresen lépünk fel most már ország szerte, de az igazi áttörés még nem következett be. Hangszerelésünk dob-Siklósi Tamás, nagybőgő-Blaskovics Bence, gitár-Timár Krisztián és ének-Timár Tóth Mária. Gitárosunk különleges...

tovább

Hullámlovas Szavazatok: 15

Hullámlovas

Műfaj: rock / metál

2001-ben Magda Péter és Erdős Attila dobost és basszusgitárost kezdett keresni, miután nemsokkal megalakult a Vera Lynn zenekar. Az első időben klasszikus rock feldolgozások szóltak, majd letisztultabb profillal, a következő 4-5 év Pink Floyd és/vagy Dire Straits dalok előadásával telt. Ez a műsor járta Budapest kisebb klubjait, miközben 2004-től elkezdtek íródni a saját szerzemények. Rövid idő múltán...

tovább

Humanoid Szavazatok: 15

Humanoid

Műfaj: rock / metál

2009 januárjában kezdődött, ha jól emlékszem a Mégse című számmal, amit azóta már nem is játszunk, de ez nem fontos. Az indulás mindig érdekes. Tele van a fejed dallamokkal, szövegekkel, és ha valami újat csinálsz, mindent bele szeretnél zsúfolni, amit csak szeretsz. Hát mi sok mindent szeretünk. Ez az első próbálkozásokon meg is látszott, bár talán még ma is érződik. És lehet, hogy mindig is fog. A...

tovább

IDEA IMPLANT Szavazatok: 2

IDEA IMPLANT

Műfaj: rock / metál

Az Idea Implant-et 2007 végén Debrecenben alapította négy jó barát akik mindenáron együtt szerettek volna zenélni.
Azóta játszottunk Magyarország számos klubjában és fesztiválján és három EP áll mögöttünk, ami jól mutatja, hogy változott zenei ízlésünk.
Jelenleg a poszt-hardcore, metalcore és a mathcore keverékét kíséreljük meg a színpadra vinni.
A legújabb felvételünk a "New Equilibrium"...

tovább

IDEAS Szavazatok: 142

IDEAS

Műfaj: rock / metál

Az Ideas zenekar 1994. októberében alakult Tatabányán. A kezdetben négy tagot számláló zenekar (Zelizi László-gitár, Gabo-gitár/ének, Torma Mihály-basszusgitár, ifj. Békési László-dob) '95-ben lépett először a nyilvánosság elé.1996-ban bővült a felállás.Bekerült a zenekarba Preil Tibor - gitáros,Pacziga Linda - énekesnő és Hamburger Ferenc - billentyűs.1998-ban az együttes elkészítette debütáló...

tovább

Implosion Szavazatok: 48

Implosion

Műfaj: rock / metál

A zenekar 2006-ban alakult, székhelyünk Eger. Műfajunk metal, egyaránt hatottak ránk a metal zene nagy öregjei, és a mai bandák.
Tagok:
Hegyi Dániel - ének
Juhász Márton - gitár
Darázs Péter - gitár
Jankovics Gábor - bass
Juhász Sándor - dob

tovább

In Haze Szavazatok: 146

In Haze

Műfaj: rock / metál

A banda 2008 augusztusán alakult Pátyon(tagok 18-22 évesek), amikor Tavaszy Balázs,és Szabó Gergő,akik már régóta zenélgettek együtt,elszánták magukat,hogy társakat keressenek,és alapítsanak egy bandát,mely a '60-'70-es évek rockzenéjét,hangulatát eleveníti fel,így találták meg dobosukat Vasicza Bencét,majd 1-2 hónappal később megérkezett hozzánk Ambrus Bence(basszusgitár), így jött létre a ma...

tovább

Incite Passion Szavazatok: 61

Incite Passion

Műfaj: rock / metál

A zenekar 2010 márciusában alakult Budapesten. Ezek előtt a zenekar 3 tagja más bandában játszott, a Bullet Trash-ben, amivel főleg könnyebb feldolgozásokat és néhány saját számot játszottunk, amit később fel is vettünk demóként. Majd 2009-ben a Metalschool tehetségkutatón 3. helyezést értünk el, ami stúdió időt biztosított számunkra. A Bullet Trash 2 éves pályafutása után, mint kezdeti korszakot...

tovább

Indeed Szavazatok: 44

Indeed

Műfaj: rock / metál

A budapesti Indeed zenekar négy, zenét szerető fiatalból áll. A zenekar 2008 óta létezik, és zenél kizárólag saját nótákkal, grunge-os, blues-os alternatív rock stílusban. A négy tag mind-mind különböző stílusú zenét kedvel, ám ez nem okoz gondot a saját dalok születésénél. Az együttes szeretné minél több helyen, minél több embernek eljutattni a zenéjét.

A tagok:
Sántha Lőrinc - énekgitár
Hadházi...

tovább

INDIETAKE Szavazatok: 11

INDIETAKE

Műfaj: rock / metál

Rock, na meg Roll, némi grunge, alternek nevezett mélyről jövő, erős, pörgős, dallamos önkifejezés. Zenekarunk 2005ben alakult Budapesten. Azóta néhány szünetet leszámítva sokat koncerteztünk, főleg a fővárosban. A meghallgatható 3 dalt még a régi felállásunkkal rögzítettük 2008ban.
Új gitárosunkkal most kezdjük másodvirágzásunkat, a terveink szerint több vidéki fellépéssel.

tagok:
Terdy Tamás -...

tovább

Indigó Utca Szavazatok: 131

Indigó Utca

Műfaj: rock / metál

Az Indigo utca 2007-ben, eredetileg egyszemélyes zenekarként alakult székesfehérvári formáció. Az alapító Kovács István gitáros-énekes, aki, az első, 2008-as fellépésektől, társak híján sokáig csak egy szál gitáros koncerteket adott. Az idei évben csatlakozott hozzá Roza Tamás gitáros, Kungl Mátyás dobos-ütőhangszeres, majd Szász Balázs basszusgitáros. Nevüket egy ugyancsak fehérvári együttes, az Eleven...

tovább

Indygo Szavazatok: 7

Indygo

Műfaj: rock / metál

Az Indygo zenekar eredete a középkorig nyúlik vissza, mikor egy olaszliszkai dalia kitalálta, hogy nem szeret dolgozni, és mivel bankrabló, vagy adócsaló kurzus nem indult a környéken, zenélni kezdett. Az eredeti felállásból csak ez a dalia, Tamás marad, de ahogy mondani szokás, a generációnkból ezt a zenekart mindenki kipróbálta már egy kicsit, mint ahogy apáinkéból Ciccolinát…

A zenekar maga sem...

tovább

Invader Szavazatok: 85

Invader

Műfaj: rock / metál

A zenekar története egészen az ezredfordulóig nyúlik vissza, mikor először a Contact, majd Monument nevű formációban Gergő és Toca játszottak együtt, majd Bagoly is csatlakozott hozzájuk.
2005-től, folyamatos tagcserék (gitáros, énekes) után már együtt volt az Invader első felállása: Tokaji Zoltán „Toka” - basszusgitár, Zilahi Gábor „Bagoly” - gitár, Lahovicz Zoltán „Puccer” - gitár, Kovács Gergő...

tovább

Ivan & The Parazol Szavazatok: 161

Ivan & The Parazol

Műfaj: rock / metál

Együttesünk, az Ivan & The Parazol 2010 februárjában alakult és táncoltató rock'n'roll zenéjének köszönhetően rövid idő alatt kedvelt koncertzenekarrá vált a fiatalok körében. A zenekar a mai divatos alternatív, post-punk és indie trendekhez igazodva értelmezi újra a a 60-as 70-es évek rockzenei irányzatait. Első klipünket 3 nap alatt 1400-an látták. Budapest több kiemelt szórakozóhelyén...

tovább

Jóindulat Szavazatok: 99

Jóindulat

Műfaj: rock / metál

2005 nyarán alakult a zenekar Várvölgyön (Keszthelytől 14 km-re) Jóindulat néven. Stílusa alternatív-rock! Játszottak a 30Y, a Kiscsillag, a Supernem, a Vad Fruttik, a Kaukázus, a Nemjuci és a Heaven Street Seven vendégeként is. Zenéltek már Pécsen, Lentiben, Sárváron, Szombathelyen, Orfűn, Siófokon, Keszthelyen, Kőszegen, Kapolcson és még számos helyen. 2009 őszén stúdióba felvették első demójukat,...

tovább

jokerfive Szavazatok: 219

jokerfive

Műfaj: rock / metál

A Jokerfive zenekar elnevezését tekintve egy ellentmondást fogalmaz meg: A mindenhová passzoló ötöst, esetleg a nélkülözhetetlen ötödik elemet? Számunkra a siker ott kezdődik, amikor a hallgató mindenkori ötödikként részese lesz a zenének, és saját magát hozzáadva teszi teljessé az élményt.

A zenénk nem új, nem korszakalkotó, nem a rock feltalálója, sem úttörője. Ugyanazt játszuk, mint mindenki más....

tovább

jóvilágvan Szavazatok: 469

jóvilágvan

Műfaj: rock / metál

A jóvilágvan egy viszonylag új zenekar, 2007-ben kovácsolódott össze fiatal kreatív zenészekből, ezzel ideális környezetet teremtve bizonyos ötletgazdag kellemes munkának, önkifejezésnek, amely a zenekartagokban évek alatt érlelődött, ám más formációkban nem emelkedett a felszínre. Szerencsésnek mondható találkozás ez, hiszen a tagok nemcsak zenei, szakmai téren kommunikálnak, van egyfajta...

tovább

Juice Mark Szavazatok: 51

Juice Mark

Műfaj: rock / metál

A zenekar 2008-ban alakult, majd több doboscsere után 2009-től ebben a felállásba muzsikálnak.

tovább

karc Szavazatok: 2

karc

Műfaj: rock / metál

A karc 1999 óta létező debreceni zenekar. A 10 év alatt gyakorlatilag több néven és sok sok taggal és zenével jelen voltunk és vagyunk a hazai underground könnyűzenei palettán. A jelenlegi fellállás 2010 januárjától működik.
Magyar nyeleven írt saját dalainkat adjuk elő elektro alapokra írt gitár kísérettel és húzos tempókkal és a belső emberről szóló szövegekkel.
A karc jelenlegi felállása...

tovább

Káros az egészségre Szavazatok: 0

Káros az egészségre

Műfaj: rock / metál

Őszintén szólva fogalmam sincs, milyen stílusú a zenénk. Talán ha egy stílusba szeretnénk beleerőltetni, bár nem nagyon lehet, akkor indie... dehát manapság mindenki ezzel oldja meg a stílus megnevezését, ha nem tudja hova sorolni. Az egész a garázs-, alternatív- és punkzene keveréke, egyenlőre nevezzük rawk-nak (raw+rock), azaz nyersrocknak, az tetszik, bár még messze van a mostani céltól.

Nem tudom...

tovább

Károssy Band Szavazatok: 6

Károssy Band

Műfaj: rock / metál

A zenekar 2005 óta létezik. Azóta többször esett át tagcseréken, zenei felépítésben és stílusban. A zenénk ötvözi a modern akusztikus, unplugged rockzenét és a színházi előadásokat a koncertjeinken. Főleg saját számokat adunk elő, a feldolgozásokat is áthangszerelve, egyvelegbe rendezve játszuk az előadásokon. Szeretünk mindig megújuló műsorokat játszani mind hangzásban mind pedig látványvilágban is!...

tovább

Katz Szavazatok: 8

Katz

Műfaj: rock / metál

A Katz egyesek szerint 3 hülyegyerek, akik az igazi Rock'nRoll idejéből utaztak ide egy eddig nem látott szuper-tér-idő-utazó szerkezettel, de látván hogy a mai emberek milyen, és milyen sokféle zenét szeretnek, ezekbe átöntve próbálják előadni az igazi, bugivugis, táncolós, bulizós rocknrollt. Mert a Katz rythm 'n' bluest játszik, csak nem olyat mint a Rihanna, hanem mint Chuck Berry....

tovább

Keeper Of Dreams Szavazatok: 76

Keeper Of Dreams

Műfaj: rock / metál

A zenekar 2006-ban alakult, hogy kezdetben a 90-es évek elejének progresszív death metal zenekarainak (Death, Cynic, Atheist, Pestilence) nyomán, majd később modern irányba fordulva játsszunk igényes, lendületes metal zenét. Nem sokkal a felállás megszilárdulása után el is kezdtünk dolgozni saját dalainkon, amelyek először egy három számos demo, a 2007-es Iron Discipline képében láttak napvilágot. Kiss...

tovább

Kéményseprők Szavazatok: 140

Kéményseprők

Műfaj: rock / metál

Nem mindennapi név, és - ez nem is meglepő a név ismeretében - nem is egy tizenkettő-egy tucat hazai zenekar - ami a stílusmeghatározást illeti, jobb híján maradjunk az alternatívnál. Amúgy alternatív ide vagy oda, a Kéményseprők zenei ajánlatában valójában nincs semmi nehezen felfogható: a 2006-ban, még Chimney Sweepers néven, egy halszagú garázsban (…) egy 20 forintos pengető és egy ócska...

tovább

Kerecsen Szavazatok: 537

Kerecsen

Műfaj: rock / metál

A zenekar 2004-ben alakult Komáromban. Éveken keresztül klasszikus rock-trióként működött. Kezdetben angol és magyar nyelvű rock feldolgozásokat játszottak, majd megszülettek az első saját dalok. 2005-ben napvilágot látott egy hét számos demó CD "... örvénylő folyón át ível a híd" címmel. Ezt követte 2008-ban egy következő hanghordozó , amelyen két új és két régebbi dal található, persze újra...

tovább

Kesh Szavazatok: 22

Kesh

Műfaj: rock / metál

A budapesti Kesh 2009-es alakulását követő egy éves időszak főleg koncertezéssel illetve dalírással telt. 2010 augusztusában megjelent első hatszámos kislemezük a "Bent valami", majd még 2010 decemberében előálltak egy újabb 2 számos anyaggal, mely a "Levegő" címet kapta.
A "Milyen Már" cím dalra egy a stúdiófelvételeket dokumentáló klip is készült, valamint a dalt már...

tovább

Kettes Kapu zenekar Szavazatok: 38

Kettes Kapu zenekar

Műfaj: rock / metál

A zenekar 2010-ben alakult újra.
Alapítója Eőry "Totya" Tamás a Pál Utcai Fiuk szaxofonosa.
A zenekarban ének és basszusgitár posztot tölt be.
A gitáros Totya testvére Eőry Gábor
Doboknál pedig Kerékgyártó Péter űl.
A zenekart alkalomadtán kiegészíti egy vendég zenész aki nem más mint a Beatrice gitárosa Magasvári Viktor

tovább

Kevesek Szavazatok: 2

Kevesek

Műfaj: rock / metál

Stílus: indie / alternative / shoegaze
Alakulás ideje: 2010 március
Megjelenések: "Mind, azon által" demo (2010 október) - 3 szám

Tagok:
Czakó Dániel - gitár / ének
Hubicska Balázs - basszusgitár / vokál
Mosonyi Zoltán - dobok

tovább

killer tojás Szavazatok: 3

killer tojás

Műfaj: rock / metál

1998 nyarán állt össze egy 4 tagot számláló
zenekar, amely Killer Tojás néven vált
ismertté. Ekkor kezdték a pályafutásukat. Igaz
útközben a tagok cserélodtek, de a csapat
gerince megmaradt. 2004 nyarán állt össze a mai
felállás, egy tagot kivéve. Ekkor érezték a
tagok, hogy kezdenek kinoni abból, hogy más
zenekarok, már befutott dalait játsszák. Eltelt
2 év mire összeállítottak egy Demo...

tovább

Király István és a G-Jam Project Szavazatok: 2921

Király István és a G-Jam Project

Műfaj: rock / metál

A zenekar úgynevezett instrumentális műfajt játszik, mely az énekhangot mellőzve a hangszereket helyezi előtérbe, s azok virtuozitására épül, jelen esetben elsősorban a gitárra, de a többi hangszer is megmutatkozik szólistaként.
A gyakorlott, számos nagylemezt már elkészítő zenészekből álló együttessel számos nagy sikerű koncertet adtunk, fesztiválokon szerepeltünk itthon és külföldön egyaránt, a...

tovább

KisHerceg Szavazatok: 56

KisHerceg

Műfaj: rock / metál

Lehet ötvözni a dögöt és az elszállást? A komplex számokat és a bólogatást? Az altert és a hard rockot? A kérdésekre a Kisherceg adja meg a választ.

2002 óta működik a budaörsi négyes, gyakorlatilag változatlan felállásban. A tagok még ma is húszas éveik legelején tartanak, de számos koncerttel és fesztiválfellépéssel a hátuk mögött már sokat tapasztalt zenészek. Dalaikban keveredik a Colorstar és a...

tovább

Kocsmazaj Szavazatok: 1051

Kocsmazaj

Műfaj: rock / metál

Sziasztok, Mi vagyunk a Kocsmazaj!

Stílusunk nehezen behatárolható, a munkásságunk tíz éve alatt mondták már hogy „alter”, hogy underground… Támogatóink szerint a muzsikánk dallamos, rockos, jól emészthető zene remek szövegekkel. De tudjátok mit? Hallgassátok meg a dalokat és soroljátok be Ti, hogy hova is tartozunk!

Az elmúlt években felléptünk klubokban, részt vettünk fesztiválokon és városi...

tovább

Kolibri Szavazatok: 5

Kolibri

Műfaj: rock / metál

A zenekar 2009-ben alakult. 2010 februárjától koncertezünk. Június óta osztogatjuk Pofon című kislemezünket koncerteken.
Az új felállás :
Erdész Márton - Ének,gitár
Keszler Ádám - Gitár
Mihalovics Dávid - Basszusgitár
Kalapos Péter - Dob
Sikerek :
Mustárház tehetségkutató 1.
Backstage live 2.
Roxiget 2. helyezés

tovább

KontrolAltR Szavazatok: 193

KontrolAltR

Műfaj: rock / metál

A 2009. nyarán indult zenekar 4 fővel kezdett el tevékenykedni, majd két hétre megalakulás után 5 főre gyarapodott a szólógitárosunkkal.
2009. szeptemberben volt egy névváltás, illetve később történt egy basszusgitáros váltás. (Macsek - 2009. nov. 22.)

2010. elején elkészült a Csöndes album, amin akusztikus verzióban hallhatóak a számok.
Idén várható az első album is és lehetséges turné a 30Y...

tovább

Kontrollzé Szavazatok: 8

Kontrollzé

Műfaj: rock / metál

A Kontrollzé 2004-ben, Karcagon alakult hazai gitárpop együttes - a kvartett myspace-es oldalának tanulsága szerint leginkább dark rockos és angolszász gitárzenés előképekkel. A négytagú formáció 2005-ben szerzői kiadásban, letölthető formátumban jelentette meg hatszámos bemutatkozó anyagát, stílszerűen (a hangfelvételek fájlformátumára utalva) Wavok címmel - bemutatkozó dalokat, azóta jó páran...

tovább

Köszi! Szavazatok: 18

Köszi!

Műfaj: rock / metál

Köszönjük...Ezt is :)

tovább

Kotniehl Szavazatok: 93

Kotniehl

Műfaj: rock / metál

Találkoztunk, beköltöztünk a próbaterembe, vettünk szőnyeget, felszereltek ventilátort, játszottunk, megittunk pár sört, megettünk jónéhány pogácsát, közben jöttek-mentek a népek, aztán átköltöztünk, most a szőnyeg a sarokban van, tovább játszottunk, megírtuk ezt a három slágert, néha esett az eső, néha sütött a nap, vettünk labdát a benzinkútnál, támadtak a szúnyogok az éjszakában, elmentünk haza...

tovább

Közérdek Szavazatok: 4

Közérdek

Műfaj: rock / metál

Mi vagyunk a Közérdek, Székesfehérvárról. Szeretjük a városunkat, a gitárt, az alkoholt, és a gyors zenét. Sokszor, sok helyen léptünk fel, a demónk úgy-ahogy készülőben van, de az igazi energiánk élőben tud felszabadulni, mint azt már sok-sok áttáncolt fehérvári, veszprémi, ajkai és budapesti buli is bizonyítja.

Szilvi - dobok
Dani - bassz, vokál
Cumi - gitár, vokál
Peti - ének

Őszinte...

tovább

Kozmosz Szavazatok: 102

Kozmosz

Műfaj: rock / metál

El tudod képzelni, milyen lenne, ha kereszteznék Enyát az italodiscóval és a fukszos-veretős lakossági house-zal? Mi is, ezért játszunk inkább punkot. Okosat, legalábbis erre törekszünk.

Mi vagyunk a Kozmosz, és nincs félrenyalva a hajunk, valamint nem is mi akarunk lenni a körzeti Offspring-klón 2011-ben. Vagy dallamos és energikus számokat írunk (vajon van, aki direkt dúdolhatatlan és enervált...

tovább

Közterület Szavazatok: 6

Közterület

Műfaj: rock / metál

2006-ban Kiss Marcell és Taliga Marcell kezdtek el együtt zenélni. Jónéhány ember megfordult a különbözõ neveket viselõ bandában, akik nem nagyon voltak képben a zenéléssel.
2007 augusztusára alakult ki a mostani felállás, ami így visszatekintve is abszolút mûködõképesnek tûnik. Sikerült koncerteket szervezni, esetenként meghívásokat is kapunk.Egypár EP-t már készítettünk, ezek mind elérhetõek a...

tovább

Kraft Szavazatok: 255

Kraft

Műfaj: rock / metál

A Kraft zenekar hivatalos megalakulásának 2009. december 5. tekintjük. Ez volt az első alkalom, hogy színpadra léphettünk. A formáció gyökerei már régebbre visszanyúlnak ugyan, de az volt az első komolyabb lépés a banda életében. Az első koncert megtörte a jeget, így december és április között 8 alkalommal léptünk színpadra.

Egy énekesváltást követően 2010 végén újult erővel indultunk a zenélésnek,...

tovább

Last But One Szavazatok: 39

Last But One

Műfaj: rock / metál

A zenekar 2008 augusztusában alakult „Steril” néven. Három érsekvadkerti zenész (Horváth Mihály, Holman Mátyás, Nagy József) fejéből pattant ki az ötlet, hogy zenekart szerveznek egy helyi fesztiválon való fellépésre. Majd csatlakozott hozzájuk Benkó Bálint, és korábbi zenekartársa, Kovács Balázs. Így összeállt a zenekar.

A fellépés végül olyan jól sikerült, jó visszajelzések érkeztek, hogy a tagok...

tovább

LátványNépség Szavazatok: 18

LátványNépség

Műfaj: rock / metál

A LátványNépség 2006 őszén alakult Dunaújvárosban. Az akkori alapító tagok, Tóth Zoltán és Bartos Anett hozták létre a formációt, és Zoli előző években megirkált dalaiból, 2007 tavaszára elkészítették első, akusztikus hanganyagukat, ’Punts’ (ejtsd: puncs) címmel. A lemez lett amilyen lett, valójában egyáltalán nem tükrözi a zenekar jelenlegi munkáját. Az album elkészülte után már neki is álltak a...

tovább

Leecher Szavazatok: 26

Leecher

Műfaj: rock / metál

A zenekar 2008-ban alakult, 2010 augusztusa óta végleges a felállás: Stefán Kornélia (ex-6test) - ének, Libisch Ábel és Nagy Ádám - csellók, Takács Tibor - billentyű, Tamási Dávid - dobok.

Kicsit szimfonikus, még inkább metálos de nagyon dallamos zene, ahol a - néha jócskán betorzított - csellók zúzásához tökéletes passzol az angyali énekhang.

A srácok jelenleg második EP-jükön dolgoznak,...

tovább

Leggierock Szavazatok: 9

Leggierock

Műfaj: rock / metál

A 4 hónapja alakult Leggierock együttes célkitűzése olyan saját dalok létrehozása, melyben a pop-rock műfaj komolyzenei elemekkel keveredik, egyedi stílust teremtve ezzel. A hangszerelés is rendhagyó: két énekszólam, furulya, zongora, basszusgitár, dob. Számaik 3-4 perces, igényesen elkészített, de minden korosztály számára könnyen befogadható dalok.
A jelenlegi felállás dobos tagcsere miatt nemrég...

tovább

Lemúr femurja Szavazatok: 128

Lemúr femurja

Műfaj: rock / metál

A zenekar 2009 őszén alakult és a 2010 áprilisában adott első koncertre már egy teljes lemeznyi saját számmal készültünk föl.
Májusban megnyertük az ELTE Lágymányosi Egyetemi Napok keretén belül rendezett Egyetemi Zenekarok Vetélkedőjét. Fölléptünk többek között a BS TV-ben, vidéken és a Diesel Klubban is.
A nyáron stúdióba mentünk és fölvettünk 5 számot, amik közül 4-et már sokat játszottunk addig,...

tovább

LIFEJUNE Szavazatok: 100

LIFEJUNE

Műfaj: rock / metál

LIFEJUNE
bio

A zenekar 2009. január 1–én alakult, egy ütős szilveszteri buli utáni afterpartyn, ahol Szeky, (Szekeres Norbert) a banda frontembere, Matt–tel (Döbröntei Máté) létrehozta a LIFEJUNE–t. Szeky és Matt egy korábbi formációban már évek óta együtt zenélt. Ekkor csatlakozott a jó barát és egyben szobatárs, Sub (Erdős Szabolcs), aki blues-gitárosként, az effektek és delay-ek által alakított...

tovább

Lioker Szavazatok: 68

Lioker

Műfaj: rock / metál

Mi vagyunk a Lioker Gödöllőről. A zenekar nagyjából három éve alakult, akkor még csak baráti alapon zenélgettünk otthon. Lassan egy éve koncertezünk, csak saját számokat játszunk. Az utóbbi hónapokban kezdtük el az első albumnak a demóját készíteni. A zenénket úgy lehet leírni legkönnyebben, hogy dallamos soft rock, néhol rock. Szeretnénk a számainkat minél több emberhez eljuttatni a nagyvilágban.

tovább

LOVRECK Szavazatok: 1

LOVRECK

Műfaj: rock / metál

A zenekar hivatalosan 2010 tavaszán alakult, miután Lovrek Krisztián legjobb barátja, Kárpáti Zoltán Zalán segítségével elkészítette három saját nótájának házi demófelvételeit, azonban a történet ennél sokkal régebbre nyúlik vissza.
A 90-es évek végén a Metallica hatására gitárt fogó Krisztián helyi kedvenc bandája az a komlói „Hearty Laugh” (1990-1998), amelynek alapító gitáros/dalszerzője Kárpáti...

tovább

Lunchbox Szavazatok: 226

Lunchbox

Műfaj: rock / metál

A ZENEKAR TÖRTÉNETE 2004 SZEPTEMBERÉBEN KEZDŐDÖTT, NÉGY KÖZÉPISKOLÁS FIÚ ELHATÁROZÁSÁVAL. AZ EKKOR MEGALAKULT EGYÜTTES A GITÁRPUNCS NEVET KAPTA, ÉS KÉT ÉVIG VÁLTOZATLAN FELÁLLÁSBAN MARADT.
- EZ ALATT AZ IDŐ ALATT TÖBB TEHETSÉGKUTATÓ VERSENYT IS MEGNYERT A BANDA, MELYEKKEL FŐKÉNT FELLÉPÉSI LEHETŐSÉGEKET NYERT.
- AZ EGYÜTTES MEGHÍVÁST KAPOTT 2005-BEN AZ EUROPEAN START NEVŰ AMATŐR ZENEI TÁBORBA, MELY...

tovább

M8 Szavazatok: 169

M8

Műfaj: rock / metál

A M8 zenekar egy testvérpár, Kristóf és Máté ötlete alapján állt össze, majdnem egy évvel ezelőtt. Mathew Bellamy munkássága ihlette meg a srácokat és ösztönözte őket arra, hogy nekifogjanak a zenei világ kifürkészetlen területeinek a felderítésére. Idővel unokatestvérük, Marci is csatlakozott hozzájuk, majd egy fess fiatalember, Dávid pengette meg a gitár húrjait az együttesben.
A dobos pozíciója egy...

tovább

Macera Szavazatok: 12

Macera

Műfaj: rock / metál

2006.-ban alakult zenekar vagyunk egy kis városból!!
3-as felálásba nyomjuk: baszer, dob, gitárének
Kész van már 2 kislemezünk sok fellépésen is túl vagyunk stb...........
Felállás: Kovács Lóránd (Lóóry)-dob
Adonyi Ádám (Ádám) - gitár,ének
Szőke Péter (Petya) - basszer

tovább

Madrapur Szavazatok: 30

Madrapur

Műfaj: rock / metál

Nagy Gábor / dobok
Kozma Máté / gitár, ének
Szabados Gábor / bass, ének

a 2010 nyarán felvett próbatermi demót ingyenesen letölthetitek az alábbi linkről.

http://madrapur.atw.hu

tovább

Make Some Noise! Szavazatok: 94

Make Some Noise!

Műfaj: rock / metál

A zenekar, zenekar. Nem több, de néha kevesebb, mint amennyivel több lehetne. Jobb egy kevéssel többnek lenni az átlagnál, mivel a többség kevesebb, mint az átlag, aki egy kevéssel több nálunk. Ennyi. És nem több. Csak mi, az MSN!

A zenekar 2009 augusztusában alakult a Kőbányai zenei stúdió diákjaiból. Időközben volt egy tagcsere, de ez most már a végleges forma... reméljük...
a zenénk egy érdekes...

tovább

Makkay Rock Band Szavazatok: 6

Makkay Rock Band

Műfaj: rock / metál

A zenekart 1997-ben hozta létre Makkay László. A kezdetektől fogva trió formációban léptek fel klubokban Budapesten és környékén. 1999-től hosszabb ideig szüneteltek, a zenekar vezetőjének vendégszereplései miatt. Majd 2006-tól újra aktív lett a banda. 2007 novembere óta kéthetente állandó klubot üzemeltet a budapesti Filterben. Elsősorban saját dalokat adnak elő. A zenekar, illetve a frontember...

tovább

Marshmallow Szavazatok: 70

Marshmallow

Műfaj: rock / metál

A Marshmallow főhadiszállásán, a jelenlegi felállásban 2008. óta születnek a számok, íródik a történelem. Véletlenek sorozata, hogy összejöttünk, de küzdünk a szerszámainkkal és közben összeköt a powerpop, a post punk és a kissé elcsépelt, ide oda felaggatott indie kifejezés. Vegyes, sok helyről építkezik, de így visszük a rock'n'roll zászlaját.

tovább

Média Kontroll Szavazatok: 73

Média Kontroll

Műfaj: rock / metál

2008ban "beköszönt a rókák korszaka".Megalakult a Média Kontroll 4 srác
dob,basszus,gitár,ének.Saját számokkal törnek előre rendületlenül:elborulás,örjöngés,megőrülés!
"Jönnek mennek beszélnek rólunk mindenféle emberek"
Nem megy minden ilyen gördülékenyen,a nagy elfoglaltságok közepette
mínusz egy tag.
"Létünk látszólag szilárd talpazata,egy-kettőre megremeg"
Ekkor...

tovább

Megin' Péntek Trió Szavazatok: 0

Megin' Péntek Trió

Műfaj: rock / metál

Sziasztok! A Megin Péntek trió 2005-ben alakult, vagy inkább maradt meg, jelenlegi formájában. Ekkor farolt le tőlünk énekesünk és billentyűsünk, a totális kétségbeesés szélére sodorva bennünket. Jó sokáig nyalogattuk sebeinket és utáltuk a két, gaz , árulót! A sebek lassan behegedtek, a viszony is normalizálódott menet közben, mi pedig lassan kezdtünk életjeleket adni. Mindhárman bátran pattanunk a...

tovább

Memory Motel Szavazatok: 0

Memory Motel

Műfaj: rock / metál

A zenekar elnevezése utalás egy Rolling Stones számra, amely a Stones 1976 - os Black and Blue c. lemezén volt hallható. Maga a dal egy meglehetősen jólismert, bár egy kissé szirupos nóta, amelyet Jaggerék a későbbi koncertjeiken is sokat játszottak. (A nótában szereplő hely állítólag egy létező motel Long Island-en, ahol Mick egyszer lefektette a mogyoróbarna szemű Hannah Honey-t.)

Szóval vettük a...

tovább

Meteor Szavazatok: 74

Meteor

Műfaj: rock / metál

Mi egy buli zenekar vagyunk.
Már régebben létezünk, de a zenekar mostani felállása 1 éve van meg.
Főként feldolgozásokat játszunk, 3 órás műsorunk van. Már egy ideje elkezdtünk saját számokat is írni, mostanában már szinte csak a saját dalok írásával és tökéletesítésével foglalkozunk. Az elmúlt 1 évben kb. 50 koncertünk volt.

Zenekar tagok:
Heigl Krisztián: Ének
Varga Attila: Bass
Dobos...

tovább

Meztelen Diplomaták Szavazatok: 195

Meztelen Diplomaták

Műfaj: rock / metál

A magát az eklektikus poszt-punk stílusba soroló együttes legfőbb célja, hogy a zenéjével átadja azt a több tonna életerőt, ami a vérében bizsereg.
Énekelnek, tapsolnak, vigyorognak és olyan energiával játszanak, hogy zenéjükre még Rejtő Jenő is táncra perdülne! 100% tavasz.

tovább

Mi az ábra? Szavazatok: 1

Mi az ábra?

Műfaj: rock / metál

A zenekar Sebestyén Róbert alias Sebi szárnyai alatt alakult még 2005-ben Jászberényben. Azóta cserélődtek az emberek Sebi körül, és a banda székhelye is átkerült Budapestre. Most egy egészen új felállással koncerteznek: cselló (Hartyáni Gábor), dob (Szerencsés Ákos), gitár/ének (Sebestyén Róbert).
Sebi szerzeményei vannak terítéken, a zene alternatív, szövegcentrikus, a rock és a ska lendületével...

tovább

Miheztartás Végett Szavazatok: 39

Miheztartás Végett

Műfaj: rock / metál

Az együttes megalakulása a klasszikus módon folyt le. 5 éve, egy délután sörözgettünk a teraszon amikor egyszer csak nagy világosság támadt és szózat hallatszott az égből...

Na jó, ennyire azért nem mindennapi a történet. Egy régi jó baráti társaságról van szó, gyerekkorunk óta ismerjük egymást és tisztában voltunk azzal, hogy ki hány hangszeren játszik, úgyhogy csak idő kérdése volt, hogy mikor...

tovább

Mikó Patrik Szavazatok: 15

Mikó Patrik

Műfaj: rock / metál

Mikó Patrik vagyok,17éves,körülbelül 2.5éve gitározok legfőképpen instrumentális rock ill. metál műfajba.Nagyon szeretem a pörgős de ugyanakkor a lágyabb dallamosabb lélekkel teli szólókat,de elég a fecsegésből,inkább hallgassátok a számokat:);)Remélem h tetszeni fog.Köszönöm!

tovább

Mindennek Háttal Szavazatok: 762

Mindennek Háttal

Műfaj: rock / metál

Mi történik, ha pár komlói srác találkozik egy bakonycsernyeivel egy házibuliban? Megalakul a Mindennek Háttal zenekar! Ez így is történt még 2009 májusában, azóta már jópár koncerten túl vagyunk és reméljük, hogy még sok koncerten fogunk fellépni.

tovább

Mindjárt6 Szavazatok: 80

Mindjárt6

Műfaj: rock / metál

2008 ősszel alakult a zenekar Budapesten, de akkor még csak három srác együtt zenélgetett
nem voltak komolyabb célok, Mohácsi Péter (ének, basszus), Pach Dani (dobok), és Németh István(gitár)
voltak az akkori tagok.
Ahogy születtek meg egymás után a saját dalok
úgy kezdett zenekarrá formálódni az egész munka utáni zenélgetés. Majd megszületett...

tovább

Mirodam Szavazatok: 697

Mirodam

Műfaj: rock / metál

A Mirodam zenekar élete 2007 őszén kezdődött, de a gyökerek az egyik szólógitáros (Szénási Mihály) és a basszusgitáros (Bálint Róbert) régi barátságáig vezethetők vissza: még az általános iskolában álmodoztak arról, hogy zenekart alapítanak. Misi testvére, Ádám a 14. születésnapján csatlakozott hozzájuk, nyakában az áhított gitárral. Az alapító 3 kamaszt a klasszikus rockzene „fertőzte” meg, így a...

tovább

Missy Cage Szavazatok: 118

Missy Cage

Műfaj: rock / metál

A Missy Cage – négy elemes puzzle – a közelmúltban találta meg hiányzó darabjait. A játék igen egyszerű: őszinteség, a zene szeretete, a közös alkotás tartja össze és működteti ezt a formációt. Dinamika, dallamosság, érzelmek villannak fel a dalokban.

Dobrovitzky Zsolt - gitár
Dzsanda Attila - dob
Román Márta - ének
Tóth Csenge - basszusgitár

tovább

Monsoon Szavazatok: 16

Monsoon

Műfaj: rock / metál

A zenekar 2006. júniusában alakult. Ekkor még 8 tagú formációként. A bandának már tagja volt Marci, Tibi és Gyuri, akik a Passengers nevű zenekarban (tulajdonképpen a Monsoon előd zenekara) már együtt játszottak. A Passengers idejére nyúlik vissza a saját dalok írása is, mivel a Passengers repertoárja többnyire ezeket a számokat tartalmazta és csak kevés feldolgozást. Azonban átütő sikert nem hozott,...

tovább

Moratorium Szavazatok: 119

Moratorium

Műfaj: rock / metál

A Moratorium zenekar 2008-ban alakult meg négy taggal - Hámori "Gabe" Gábor (gitár), Szmolnik "plaskov" Péter (gitár), Sick (ének) és Tommy (dob) - hivatalosan, főhadiszállása Budapest. Basszusgitáros poszton történtek időközben változások, de végre meglett a keresett ember Kovács Péter személyében.

Zenéjük alapvetően a deathmetal stílusba sorolható, de érezhető a deathcore,...

tovább

Morningkill Szavazatok: 252

Morningkill

Műfaj: rock / metál

A Morningkill egy miskolci hardcore/metalcore/deathcore banda. 2008. óta kezdtük komolyabban gondolni a zenélést – előtte is voltak szárnypróbálgatások, de innentől számítjuk a banda létezését.
A zenekar ötlete Mosonyi Zoltán és Faludi Tamás fejéből pattant ki, később csatlakozott hozzájuk Stomp Balázs basszusgitáron, majd 2 év után, 2010. nyarán kilépett Ilonka Gábor gitáros és helyette Tóth Gergő...

tovább

Mors Silens Szavazatok: 97

Mors Silens

Műfaj: rock / metál

A zenekar 2005. augusztusában alakult Mezőberényben. A kezdetben
négytagú (2 gitár, dob, ének). Eleinte Metallica, Iron Maiden, Megadeth,
Slayer, Motörhead feldolgozásokkal ostromolta a próbaterem falait, majd 2006. április 8-án eljött a várva-várt első koncert ideje. Békéscsabán a 68-as Klubban a már említett feldolgozások mellé, a közönség nem kis örömére, olyan neves bandák szerzeményei kerültek,...

tovább

moulin rose Szavazatok: 115

moulin rose

Műfaj: rock / metál

Egy zenész.
Egy szerepjáték-őrült.
Egy megszállott alkotó.
Egy XBOX-függő.
Ők alkotják a 2010 januárjában megalakult moulin rose zenekart.
Dózsa Erik (ének), Mazán Attila (gitár), Cserdi Imre (basszusgitár ) és Vincze-Fekete Máté (dob) több korábbi próbálkozás (Gyöngyvér, Babylon, T3, Drunken Illusions, stb.) után akadtak egymásra.
Első EP-jük, a ’Stiletto’ 2010 nyarán jelent meg, ingyenesen...

tovább

Mozaik Zenekar Szavazatok: 227

Mozaik Zenekar

Műfaj: rock / metál

MOZAIK zenekar. Töretlen, fáradhatatlan és állandó. Jó barátok, 15 év. 6 figura, 6 hangszer, 6 szemlélet összeillesztve egy nagyon is közös képbe, ami mindannyiuk sajátja. Sosem nyugodnak, amíg nem érzik sajátnak, amit játszanak. Aztán utána sem. A stilus: értelmezehetetlen és divatos, szimfónikus és egyszerű, népszerű és érdekes. A nyugodt tempójú, de örök mozgásban lévő társaság egy jellegzetes...

tovább

MUDANZA Szavazatok: 91

MUDANZA

Műfaj: rock / metál

A "mudanza" szó változást, költözést jelent, amivel a zenei terek közötti lépkedésre , esetleg a hallgató "utazására" utalunk. Zenénk instrumentális, benne elsősorban a tört ütemek, és a megszokottól eltérő zenei megoldások dominálnak.
A Mudanza zenekar az új évezred kezdetén született. Körülbelül három év alatt alakult ki a mai, - koránt sem végleges - felállás. Az elmúlt 9 évben...

tovább

Mulligan Szavazatok: 7

Mulligan

Műfaj: rock / metál

A zenekar szerintünk nyafogósan vidám bluesos kuplépunkot játszik, a hangsúly a fenti négy szó közül pedig mikor melyiken van. A felvételek próbatermi alapanyagokból készültek.
Tagok:
Garai Gergely: dob, ütőhangszerek
Erhart Péter: basszusgitár
Borza László: gitár, ének

tovább

My Dark Room Szavazatok: 70

My Dark Room

Műfaj: rock / metál

Zenekarunk 2006-ban alakult. Fennállásunk óta folyamatosan járjuk az országot, több nevesebb együttessel (Subscribe, Cadaveres, The Idoru...), fesztiválon (Rockmaraton 2008, 2009, 2010; SZARFESZT 2009, kisebb regionális fesztiválok), turnén („Mosh or Die 2009”, "Mosh Like Bieber 2010") felléptünk. Ezen felül a Rockmaraton 2009 tehetségkutatójának keddi napját megnyertük így 2010-ben nagy...

tovább

my first eX Szavazatok: 346

my first eX

Műfaj: rock / metál

A zenekar 2007-ben alakult meg Budapesten, jelenlegi felállásában 2009 óta létezik.
Eddig 2 demo lemezt rögzítettek, egy számuk pedig felkerült az amerikai QuickStar Productions kiadó gondozásában megjelent "Rock4Life" című válogatáslemezre.
A pécsi Rockmaratonon 2009ben közönségdíjasok lettek.

Tagok:
Dudás Gergely: ének, basszusgitár
Dékány Barnabás: gitár, ének
Kisvári Bence: dobok

tovább

NELSON Szavazatok: 1

NELSON

Műfaj: rock / metál

A dallamos rock nyomvonalán haladunk. Saját dalainkkal elvarázsoljuk mindazokat, akik koncertjeinket megtisztelik jelenlétükkel. Stílusunk HAPPY-METÁL, másnéven PRESSZÓ-METÁL.
Koncertjeink végére népünnepéllyé alakul a rendezvény. A legutóbbi koncertünkön egyik dalunk közben 62 szerelmespár kezdett egyszerre csókolózni. A NELSON-KÓR lassan, de biztosan kezd szétáradni a kÁRPÁT MEDENCÉBEN.

tovább

Nervus Szavazatok: 20

Nervus

Műfaj: rock / metál

A zenekar 2008. október-november óta létezik ebben a felállásban; Z. Tóth Tamás (dobok), Kundra Zoltán (gitárok), Balog Sándor (basszusgitár).

Zenénk instrumentális, érzelmeken alapuló fúziós zene.

Sokan kérdezték már Tőlünk, hogy miért nincs énekesünk. Jogosan vetődött fel a kérdés több helyen is, de mi úgy gondoljuk, hogy a zenének ezt a részét nem nekünk kell "megadni”. A hallgatóra...

tovább

NeverMind Szavazatok: 46

NeverMind

Műfaj: rock / metál

Egy szokásos túl sok szabadidővel és nyughatatlansággal rendelkező srácokból összeverődött, dallamos soft rock stílusban utazó zenekar saját dalokkal próbálja szórakoztatni a nagyérdeműt, és nem utolsó sorban saját magát...

tovább

Niburta Szavazatok: 75

Niburta

Műfaj: rock / metál

A zenekar a régi és a modern világ zenéjét keveri,megtalalálhatók benne moldvai,mongol,bolgár népzenék,de
ugyanakkor a modern metal stílusjegyeivel keverve dallamos de mégis kemény,erőteljes zene válik belőle.
Az 1 éves zenekar 2010 őszén adta ki Eredet demóját. Jövő tavasszal 4 állomásos nemzetközi turnén(Beltine feszt) vesz részt Budapest,Nyitra,Prága,Brno állomásokon cseh és horvát zenekarokkal....

tovább

Nikotin Szavazatok: 29

Nikotin

Műfaj: rock / metál

A Nikotin 2008. őszén alakult, dallamos rock zenét játszó zenekar. Az elmúlt 2 év során játszottak Budapest népszerű szórakozóhelyein, mint az egykori Szikla Klub, Rocktogon, Vörös Yuk, vagy a Ráday Kupola; 2010. tavaszán jó hangulatú koncertet adtak Pécsett a Toxic Klubban is. 2009. augusztusában vették fel házilag első, majd 2010. telén második demójukat, melyről itt is hallhattok dalokat. Továbbra...

tovább

NIncs Mese Szavazatok: 46

NIncs Mese

Műfaj: rock / metál

A zenekar 2010 nyarán alakult. A zenekart Jimi és Karesz alapította, hozzá csatlakozott a dobos, és ő hozta a gitárost is. Végül a basszusgitáros-csere után alakult ki a mostani felállás. Zenei stílus: kőkemény alapokra épülő dallamos rock.
Tagok:
Stroli Jenő (Jimi) - ének, gitár
Balogh Sándor (Satya) - gitár
Dávid Sándor (Alex) - dob
Trombitás Gyula (Gyula) - basszusgitár
A dalokat első sorban a...

tovább

No moregravity Szavazatok: 19

No moregravity

Műfaj: rock / metál

A zenekar 2005-ben alakult. Nu metált játszunk vagyis inkább rock-metál-hc-hiphop ötvözetet de ezt kb nu metalnak mondják. Összességében energikus, életteli zenét játszunk és próbáljuk ezt energikusan, élettelien is tenni és szeretnénk ha a közönségünk is energikus és életteli lenne. Igen azt hiszem kijelenthetem, hogy szeretjük ha valami energikus és élettelteli.

tovább

No SeatbeltZ Szavazatok: 601

No SeatbeltZ

Műfaj: rock / metál

A No Seatbeltz egy dallamos rock zenét játszó együttes. A banda 2009 nyara óta működik, jelenleg a következő tagok alkotják:

Kovács Gergő - ének

Kertész Bence - gitár

Kúti Ábris - bass

Misángyi Géza - dobok

Pál Dániel - gitár

tovább

Nomád Blues-Rock Szavazatok: 17

Nomád Blues-Rock

Műfaj: rock / metál

A zenekar kisebb-nagyobb megszakításokkal és tagcserékkel tíz éve működik.Műsorunk főleg saját szerzeményekből,kisebb részben feldolgozásokból áll.

tovább

Nősténykentaur Szavazatok: 31

Nősténykentaur

Műfaj: rock / metál

A 2007-ben alakult veszprémi banda nevén kívül ('megláttunk egy könyvet a polcon ezzel a címmel... na, akkor ez jó lesz...:)') a hangszerelése szembetűnőbb. A szokásos dob-bass alap mellett a gitár egy csellóval egészül ki, így adva egyedi 'kentauros-hangzást' a zenénknek.

Talán ezért is (és sok más miatt is) aki a stílusunk felől érdeklődik, azt kiröhögjük:). Annyit azért el...

tovább

Nyomorultak Szavazatok: 137

Nyomorultak

Műfaj: rock / metál

Eme kedves zenekar nevét úgy szerezte, hogy kiskorunkban anyukáink a
nyomorultak musicel kórustagjai voltak. Mi ott ültünk és vártuk hogy vége
legyen. Persze matchboxoztunk közben.
Miután felcseperedtünk, egy iskolába is kerültünk, ahol a zenekaralapító
hormonok elkezdtek dúlni, és nem tudtunk ellenállni a kísértésnek, és nem
tudtuk tovább magunkban tartani a dalokat.
Boldog születésnapot...

tovább

ÖnegyengetőK Szavazatok: 26

ÖnegyengetőK

Műfaj: rock / metál

A zenekar 2009. közepén alakult amikor Fajd Balázs és Vörös Gyula akik akkor már évek óta együtt zenélnek a Tech-No-Logic nevű progressiv-metal formációban,
elkészítettek pár számot, akusztikus gitárral és egyedi magyar nyelvű szövegvilággal.
A pozitív visszajelzések hatására egyre komolyabban foglalkoztak a project komplett zenekaros körítésén is. 2010 elején csatlakozott hozzánk Kakuk Csaba is aki...

tovább

Ördögárok Szavazatok: 3099

Ördögárok

Műfaj: rock / metál

Vulmann Attila basszusgitáros (vokál), Szemenyei Ádám gitáros, Kilyén Tamás dobos, Bodri Márton gitáros és Nyitrai Attila énekes alkották a zenekart. Azonnal elkezdtük a munkát és áprilisban debütáló koncertet adtunk Adonyban.
Nyár végén Nyitrai Attila helyét Lakatos „Suhanc” Gábor vette át a mikrofon mögött, így folytattuk az évet, majd 2008 februárjában egy hatalmas bulival ünnepeltük az elso...

tovább

Ortisz Szavazatok: 3

Ortisz

Műfaj: rock / metál

Mi a műfaj? Ha a szerző-előadó megkapja ezt a kérdést, mindig az aktuális trendnek megfelelően válaszol. Jelenleg hungaro-indie.

1994-ben még asztalfiók-dalírásnak indult az egész, de a fiókot már az első dal, a Dzsörzé blues kinőtte.
A folytatás pedig számos dal, koncertek Mezőkövesden, Szolnokon, majd a Fáklya Klub, Trafó, Merlin és Gang nevezetű népszerű fővárosi szórakozóhelyeken.

A dalok a...

tovább

Osztálytársak Voltunk Szavazatok: 715

Osztálytársak Voltunk

Műfaj: rock / metál

"Tudod az egész egy kisvárosban kezdődött el. Bóly az Ő neve, én itt nőttem fel. Lehengerel! Nos, itt erről szól a fáma! Mi mindannyian együtt jártunk iskolába.Szépen teltek és múltak az évek, összehozott minket újra a végzet..."

Zenekarunk 2007-ben alakult. Stílusát tekintve elektróger-rock. Ha nincs ilyen annál jobb!:)

Tagok:: Schnell Imre-ének, Pohl Gábor-gitár, Gálos István-gitár,...

tovább

Over Help Szavazatok: 680

Over Help

Műfaj: rock / metál

Zenekar: Over Help
Alakulás éve: 2009
Stílus: PopMetal
Tagok: Burai Anna – Ének, Sánta Dániel – Ének, Kiss Dániel –Ritmusgitár, Tóth István – Sologitár, Horváth Koppány – Basszusgitár, Bartos Gábor – Dob
Az Over Help 2009. tavaszán alakult. Első koncertünk 2009. májusában volt. Az első fellépést követően számos koncertet vezényletünk le. Felléptünk többek között: Petőfi Csarnok, Dürer kert, Kék és...

tovább

Paediatrician Szavazatok: 22

Paediatrician

Műfaj: rock / metál

A zenekar 2006 decemberében alakult Budapesten.
2008-ban Műtét címmel megjelent első demónk.
Az évek során a mikrofon mögött gyakran cserélődtek az emberek, de már lassan egy éve stabil a Paediatrician felállása:
Pokornyik Ferenc - gitár
Pőcz Balázs - dob, pitch shift
Lédeczi Zsolt - ének
Varjú Dávid - basszusgitár

Ezzel a felállással rögzítettük első albumunkat 2010 tavaszán. Mely Deformed...

tovább

Past Come Present Szavazatok: 243

Past Come Present

Műfaj: rock / metál

2009 végén alakult fiatal egri együttes. Progresszív metalcore-ba és deathcore-ba sorolnám magunkat műfajilag ha nagyon muszáj . A feltett számokat 2009 decemberében vettünk fel egy házi stúdióban. Azóta a kicsi stílus váltás történt és "durvább" zenét játszunk technikás hangszereléssel és ütős breakdown-okkal. hamarosan új számokat rögzítünk.
A zenekar tagjai:
Salétli Ádám - mic...

tovább

Pauly's Szavazatok: 8

Pauly's

Műfaj: rock / metál

A 3 tagú betyár-sztóner trió 2010 elején alakult, dallamos, zúzós, eleven, ostorcsattogtatós muzsikát játszik. A tagok egy budapesti fogadóban találkoztak, ahol azóta már a hegedűszót felváltotta gitárok zúgása. A csapathoz az év második felében csatlakozott Hidvégi Áron gitáros és Szabó Ádám, aki a bőröket püföli. Figyelem! A csapat hamarosan koncertkörútra indul, ahol mindenkinek ellátják a baját!...

tovább

Pay My Milk! Szavazatok: 32

Pay My Milk!

Műfaj: rock / metál

Vegyesfelvágott négy leszázalékolt és egy leépülő basszusgitárosból. Villanygitár but ohne spanyolviasz. Punkrock emulátor 24 biten. Szuperhősök szemüvegben.

The band was formed in November 2008 by Mika (Them Apples, Türa...) and Márton (Hátsó Szándék, Red Line Off Side). Few month later, thanks to an unexpected meeting in the street, Warren (ex-Poulsunk) then Totya (Poulsunk) joined in. The band...

tovább

Pazar Szavazatok: 31

Pazar

Műfaj: rock / metál

A Pazar zenekar sok-sok előzmény után, 2004-ben alakult, majd a 2008as tagcsere óta működik jelen felállásban. Felléptünk már sok budapesti szórakozóhelyen, kisebb kocsmákban, és vidéki koncertjeink is voltak. Koncertjeinken legnagyobb részben saját szerzeményeket játszunk.
2010 decemberében jelent meg első 12 számot tartalmazó stúdióalbumunk, melyet szerzői kiadásban "Anyád csuklik?" címmel...

tovább

Pazuzu Crew Szavazatok: 82

Pazuzu Crew

Műfaj: rock / metál

A zenekar 2010. januárjában alakult akusztikus duó formájában,
Lukács László és Nagy Dávid révén. Mindketten zenei múlttal
rendelkeznek, Luki zeneiskolában járt 8 évig zongora szakra, majd egy
Szekvencia nevű zenekarban volt billentyűs/énekes évekig. Dávid egy
Kecskeméti grunge zenekarban töltött be gitáros/énekes posztot. Egy alkalmi fellépés erejéig álltak össze még 2009. októberében,
utána...

tovább

Peacetones Szavazatok: 42

Peacetones

Műfaj: rock / metál

A Peacetones zenekar 2006-ban alakult Budapesten, öt taggal.
Kezdetben „szájharmonikával felturbózott hippi-indieként” jellemzett előadással járva az országot eljutottak a nagyobb magyar fesztiválok és a jelentősebb budapesti és vidéki klubok színpadaira. Ezt követően elkészítettek két kislemezt, melyekről csemegézett az MR2 – Petőfi Rádió és a Neo FM.
2008 decemberében megnyerték az International...

tovább

Péter Dávid Rakéta Szavazatok: 1

Péter Dávid Rakéta

Műfaj: rock / metál

Korábbi zenekari összeférhetetlenségeknek és sikertelenségeknek következtében gondoltam úgy, hogy solo karrierbe kezdek, úgy mint a "sztárok".
Egyedül kezdtem el dolgozni a számokon, néha más-más dobos segítségével. De a legstabilabb pont az a szakadt - 30 éves Cremona - gitárom és én vagyok.
Így sikerült egy meghatározhatatlan post-blues hangzást kialakítani. Bár ez egyesek szerint...

tovább

Petró Tamás Szavazatok: 39

Petró Tamás

Műfaj: rock / metál

7 éves korom óta gitározom, jelenleg két zenekarban is játszom. A felvételeken saját instrumentális dalaimat hallhatjátok.

tovább

Philosopher Szavazatok: 57

Philosopher

Műfaj: rock / metál

A két ex-Rare Blue tag, Quickhand Pete és Heavy Tact által alapított, budapesti zenekar 2008 óta létezik. 2009-ben csatlakozott a formációhoz Hegyaljai-Boros Zoltán, akit 2010-ben Riba Gergely követett a zenészek sorában. Ezzel lezárult az együttes instrumentális korszaka, hála a svéd orgánummal bíró texasi fiatalembernek. A Philosopher mára több tucatnyi koncertet tudhat a háta mögött. A zenekar szinte...

tovább

Phoneline Szavazatok: 19

Phoneline

Műfaj: rock / metál

A messzire visszanyúló baráti kapcsolat mellett számos különböző formációban és eltérő felállásban zenéltek már együtt a zenekar tagjai így csak idő kérdése volt, hogy mikor alapítanak egy olyan zenekart, amelyben mindannyian kiteljesíthetik zenei elképzeléseiket. A Phoneline zenekar gondolata és az első zenei ötletek 2008 végén születtek meg, majd 2009 tavaszán kezdődött meg a munka a dalokon, a munka,...

tovább

Piece of Cake Szavazatok: 36

Piece of Cake

Műfaj: rock / metál

Kőrös Tamás -bass gitár
Lőw Gergő - ének, gitár
Nacsa Bernát - dob
Zemlényi Andris - gitár

tovább

Pinceklub Szavazatok: 14

Pinceklub

Műfaj: rock / metál

Egy egri kollégium szobájában robbant ki az ötlet, öt elvetemült kollégista eszéből, hogy csináljunk egy zenekart!
A zenekart 2010 februárjában debütált a kollégium alatti Pinceklubban az egri kollégisták előtt.
A társaság tagjai nagyon különböző zenei világgal rendelkeznek, a hörgős metáltól a lágy Skáig sok mindent hallgatunk és ez kihat a saját zenénkre is.
A stílus irányzat, amit képviselünk...

tovább

PLaFoN Szavazatok: 2

PLaFoN

Műfaj: rock / metál

2003 óta jelenlévő budapesti underground zenekar, mely a kezdetektől saját számokat játszott, számos demófelvétel mellett tavaly készítette el első albumát szerzői kiadásban, Vágta az őrültek házában címmel. Emellett folyamatos koncertezés és új és újabb számok írása jellemzi a zenekar munkásságát.

tovább

Play Szavazatok: 49

Play

Műfaj: rock / metál

Bár hivatalosan 2006-ban kezdtük az együtt zenélést a mai felállásból csak ketten voltunk az eredeti Play-ben, így szinte minden évben úgy érezzük mintha csak most kezdtük volna és ez segít fenntartani a lelkesedést a mai nehéz könnyűzenei helyzetben. Túl vagyunk sok jó és rossz dolgon, egy demó felvételen, két stúdiózáson ahol 1-1 számot rögzítettünk, pár kisebb megnyert tehetségkutatón, elveszített...

tovább

Playbones Szavazatok: 0

Playbones

Műfaj: rock / metál

A Playbones egy 3/4 részben lányzenekar.
2007-ben alakultunk.
Stílusunk : modern metál , dallamos énekkel.
Egyszerűen csak egy jó lemezt szeretnénk megjelentetni !

tovább

Poisoned Rats Szavazatok: 36

Poisoned Rats

Műfaj: rock / metál

A kezdet kezdete:
2005 tavaszán alakultunk hármunk ötletéből (Pali, Shali, és én). Ezen év (2005) őszében a csapathoz csatlakozott Gergő aki gitárral segítette a formációt.
Ezen időben beugrós volt a próbákon Sanya (Pigs Might Fly) basszusgitáron.
2006ban egy felkérést intéztünk Ádámhoz (Halász Á.),hogy az általa írt verseket megzenésítheténk-e, ő ezt örömmel vette majd nem sokkal később csatlakozott...

tovább

PROFORM Szavazatok: 2

PROFORM

Műfaj: rock / metál

2003-ban alakultunk egy szűk baráti körből. A közös zenélést, a jelenleg is együtt lévő négy fős társaságként kezdtük el.Tagok:Gombkötő László-ének,Árkosi Richárd-gitár,Gábriel Gyula-basszus,Kerecsényi Gábor-dob Zenei irányunkat alapvetően a punk-rock vonal jellemzi, azonban nem ragaszkodunk mereven annak minden sajátosságához. Így egyéb hatások is érvényesülnek dalainkban. Az első felállásban Kecske...

tovább

PsychoganG Szavazatok: 49

PsychoganG

Műfaj: rock / metál

A zenekar 2009-ben alakult, azóta pár tagcserét követően megtaláltuk azt a zenei irányt, ami mindnyájunknak tetszik. Így a 2011-es évet egy kiforrottabb, technikásabb és igényesebb produkcióval indíthatjuk

tovább

Punnyadó Cefre Szavazatok: 82

Punnyadó Cefre

Műfaj: rock / metál

Tarajmentes hardcore punkpopdisco.

tovább

Pygmalion Szavazatok: 221

Pygmalion

Műfaj: rock / metál

A Pygmalion zenekar egy, a végleges felállást 2008-ban elnyerő, lendületes funk, rock és sok más műfaj egyvelegét játszó 20-as éveik elején járó fiatalokból álló zenekar. A dob, gitár, ének, basszusgitár mellett helyet kap a bandában a szaxofon is, mely különleges ízt kölcsönöz a banda megszólalásának, hangzásvilágának. Több sikeres budapesti és vidéki klubkoncert után 2010 nyarán felléphettek a...

tovább

Qdarc Szavazatok: 3

Qdarc

Műfaj: rock / metál

Komlói punk zenekar vagyunk. Ritkán zenélünk és akkor is keveset, de a lányok így is a lábaink elött hevernek. CSÓK az összes PUNK csajnak.

tovább

Radioaktív Szavazatok: 5

Radioaktív

Műfaj: rock / metál

http://radioaktiv.try.hu
http://www.youtube.com/watch?v=nWfH8uKCGq0

tovább

RAMMLIED Ramms+ein Tribute Band Szavazatok: 6

RAMMLIED Ramms+ein Tribute Band

Műfaj: rock / metál

Debrecen Rammstein tribute zenekara megérkezett!

tovább

Ráth Márton Szavazatok: 16

Ráth Márton

Műfaj: rock / metál

Életem során bárhova mentem,bármit csináltam,a fejemben mindig szólt a zene:).Számomra a zenélés az önkifejezés egyik legemocionálisabb eszköze.A zene hatalom és erő,amit szeretnék átadni mindenkinek,akinek csak lehet.

tovább

Reason of Death Szavazatok: 83

Reason of Death

Műfaj: rock / metál

2010 nyarán alakult az együttes Takács Norbert gitár és Várhelyi Tibor basszusgitár ötletei nyomán. Első tagbővítésünk alkalmával csatlakozott hozzánk Vida Gergő személyében egy énekes és Tóth Dániel személyében egy dobos. Kis idő után a felállás változott, a később csatlakozott személyek nélkül zúztunk tovább, majd Told Zoltán /Zoltron/ (Cukrosbácsik) dobossal bővültünk. Ekkor kezdett kialakulni...

tovább

Rebellion Strings Szavazatok: 21

Rebellion Strings

Műfaj: rock / metál

A Zenekar 2 Éve Játszik együtt.Csak Saját számokat játszunk.Felállás: 2 gitár +basszus+Dob

tovább

Red Chickens Szavazatok: 37

Red Chickens

Műfaj: rock / metál

A Red Chickens-t 2010 tavaszán két feloszló zenekar tagjai alapították Ürömön.
Lassú kezdés után, a feldolgozásokat magunk mögött hagyva neki estünk saját dalok írásának. Nem sokkal később, még a nyár végén stúdióban rögzítettünk két saját szerzeményt. Október környékén egy tagcserén estünk át, ekkor érkezett Fillinger Bendegúz a szólógitárosi posztra. November végén felléptünk a Vörös Yuk-ban.

A...

tovább

Red Pill Szavazatok: 77

Red Pill

Műfaj: rock / metál

Rock alapú, pszichedelikus, gitár- és énekközpontú zene.
Tagok:
Garda Zsuzsa - ének, szöveg
Czifra Milós - gitár, zeneszerző
Prohászka Ferenc - basszusgitár

tovább

Red Vájling Band Szavazatok: 96

Red Vájling Band

Műfaj: rock / metál

Red Vájling Band
E-mail: baranyai2@hotmail.com
Web: www.redvajling.hu
Red Vájling Band A budapesti Red Vájling 2004-ben alakult. A rutinos tagokból álló zenekar a blues-rock irányvonalat képviseli, amit kezdetben baráti társasági szinten, majd hobbiként kezdtek el művelni. Az együttesben mindössze egy tagváltás volt, ugyanis az első dobosuk a későbbiekben a reggae stílus felé fordult, ezért kilépett...

tovább

Redrum Sindicate Szavazatok: 10

Redrum Sindicate

Műfaj: rock / metál

Alföldi srácok vagyunk, ki innen, ki onnan. Többnyire mindenki szolnoki, egy éve zenélünk közösbe, külön külön mindannyian pár éve. Rap metal zenét játszunk, de nem állunk ellen az elektronikus elemeknek, igaziból mindenre nyitottak vagyunk, ami színesebbé/jobbá teszi a végterméket. 8 koncerten vagyunk túl eddig, szerencsére egyre nagyobb közönség látogatja( koppkoppkopp). Gitáron Molnár Balázs viszi a...

tovább

Rejected Szavazatok: 34

Rejected

Műfaj: rock / metál

A zenekar megalakulása egy igen hosszú folyamat volt, így nem is írnék le minden apró részletet, könnyen el lehetne benne veszni…
Az események érdemi része 2009-re tehető, így ezt az évet tekintjük a megalakulás évének, a jelenlegi felállás viszont csak 2010 tavaszán alakult ki.

Hogy milyen zenét játszunk, igazából sosem tudta egyikünk sem behatárolni, a rock/metal kategória bőven elég tág ahhoz,...

tovább

Revans Blokk Szavazatok: 64

Revans Blokk

Műfaj: rock / metál

Sziasztok!

Mi vagyunk a Revans Blokk zenekar.
Műfaji definíció: Popresszív Rock/Metal

Egyszemélyes stúdióprojektnek indult a történet 2007-ben, de az évek folyamán komplett zenekar szerveződött Horváth Ádám dobos, zeneszerző, szövegíró, gitáros, basszusgitáros, hangszerelő köré. Ő szervezte. :)

2008 végétől számítunk zenekarnak, 2009 márciusában adtuk a bemutatkozó koncertünket.
Közben...

tovább

REVOLVER Band Szavazatok: 167

REVOLVER Band

Műfaj: rock / metál

Sziasztok! Mi vagyunk a REVOLVER Band, Dunaújvárosból.
Már négyen vagyunk, Egy Őrült, Udvari Péter aki Énekes/ zenekarvezető.
Egy Csupa-szív ember, Falusi Csaba, aki Gitáros/vokálos,
Egy Kölyök, Auer Zoltán, aki nemrég még "Bugimen" volt, és egy igazi Csajok kedvence, Ő Nagy Zsolt, aki dobol, és a női szíveket is dobogtatja.
ROCK zenét játszunk. Kell ennél több?

tovább

Rick Circle Szavazatok: 0

Rick Circle

Műfaj: rock / metál

Rick Circle énekes/gitáros/dalszerző/szövegíró projektzenekara.
További számokat a
http://myspace.com/rickcirclemusic oldalon lehet meghallgatni

tovább

Rizikó Szektor Szavazatok: 46

Rizikó Szektor

Műfaj: rock / metál

Nem mai gyerekek vagyunk, kivéve a dobosunkat, de ez is csak azt bizonyítja, hogy a rock és a blues lassítja az öregedést. Amatőrök vagyunk, de nem kezdők. 1988 és 1993 között volt az első korszakunk.

Felléptünk kisebb nagyobb helyeken.
Megfordultunk a legendás Fekete Lyukban, és az akkori Almássy téri Műv-központban is.

Azután 2007-től újjászületve folyamatosan próbálunk és játszunk.
Saját...

tovább

rockforever Szavazatok: 3

rockforever

Műfaj: rock / metál

Ezt a formációt 2009 tavaszán hoztam létre,a HARLEM zenekar kiválásomkor!A zenék hangzása jobban a 80-90 évek rock hangulatát idézi!Aki szereti a dallamos rockot annak nem fog csalódást okozni!A szövegek,a zene minden szívből jön!!?

tovább

Romanek Airlines Szavazatok: 34

Romanek Airlines

Műfaj: rock / metál

A zenekart 3 testvér alkotja:

Romanek Gergely - ének, basszusgitár
Romanek Marcell - dob
Romanek Bence - gitár

Három és fél éve alakult a zenekar, 2009-ben jelent meg a bemutatkozó nagylemezünk Ledőlnek a falak címmel. Hamarosan pedig jövünk a 2. lemezünkkel, olyan kettőnéggyel, hogy beleáll a betonba. Sok koncert van mögöttünk, reméljük előttünk is. Rockot játszunk, ahogy kell.

üdv: Romanek...

tovább

Roncs Rt. Szavazatok: 12

Roncs Rt.

Műfaj: rock / metál

A zenekar 2001-ben alakult Sirokban.
Tagok:
Lakatos Géza (dob)
Salamon András (basszusgitár, ének)
Tóth Viktor (szólógitár)
Szövegeinket Bakonyi László (Spleen Dr.) írja.

A kezdetektől ebben a formációban játszunk rock zenét. Koncertjeinken saját számaink mellett feldolgozásokat (Jimi Hendrix, Stevie Ray, Beatles, stb.) játszunk, kb. 50%-50%-ban.

Eddig 3 demo lemezt csináltunk szerzői...

tovább

Rönk Szavazatok: 10

Rönk

Műfaj: rock / metál

A zenekar alapvetően négy dunaszekcsői srác (Zoli - ének, Zsiga - szóló, KisGábor - dob, Csaba - ritmusgitár) fejében fogant meg 2006 körül, amit aztán ki is tudtak hordani. Idejük jó részét gördeszkázással és baromkodással töltötték. A zenekar első rendes próbájáról megoszlanak a vélemények, mivel a banda relatíve sok tagot felemésztett "híressége" ellenére. A stílusról, amit képviselni...

tovább

Roundheads Szavazatok: 3

Roundheads

Műfaj: rock / metál

A Roundheads egy a '90-es évekbeli britpop és helyenként a surf rock irányzatokból merítő akusztikus duó.

Kalocsai Balázs / Lukovich Panka

tovább

RPG Szavazatok: 248

RPG

Műfaj: rock / metál

Zenekarunk 2007. decemberében alakult.2008-ban elkészítettünk egy 5 számos demot, amelyet koncerteken be is mutattunk a közönségnek.2009-ben egy EP-t készítettünk amelyet egy kisebb országos turné követett és sikerült eljutnunk a határon túlra is.Nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk és emelett sok meghívást is.Reméljük ez a továbbiakban is így marad.

tovább

S.C.H. 901 Szavazatok: 0

S.C.H. 901

Műfaj: rock / metál

Az S.C.H. 901 zenekar 2009-ben alakult, hobbi punk zenekarként, még No Control néven. A kezdeti szárnypróbálgatásokat néhány szűk körben megtartott koncert jelentette, majd a punk stílust valamivel több, mint egy év múltán fúziós pop beütésekkel tarkított rock váltotta fel. Ekkor következett be a névváltoztatás is.

Különösebb zenei gyökerek nélkül, hobbi szinten, heti egy alkalommal űzzük ezt a...

tovább

Sala Árpád Szavazatok: 0

Sala Árpád

Műfaj: rock / metál

1998-ban alapította első együttesét, a Dark Cornert, mely a klasszikus értelemben vett punkfeldolgozás-formáció volt. 2003-ban a kiskunhalasi Krém együttes frontembere lett, 2006-ban a Peacetones egyik alapítója. 2006-2008-ban Birta Miklós tanítványa. 2010-ben megjelent első szóló nagylemeze.

A trió tagja:

Sala Árpád (gitár/ének)
Szeifert Bálint (bass/vokál)
Sütő Dániel (dob)

tovább

Sanity Szavazatok: 21

Sanity

Műfaj: rock / metál

A zenekar 2004. november 6-án alakult Kisvárdán, Péter Csabi alapító tag által. Több tagcsere és stílusbeli pontosítás után a 2007 augusztusában alakult ki a végleges felállás. Saját bevallásunk szerint zenénkben leginkább a hard rock-os és a
metal-os elemek fordulnak elő.

Tagok:

Zajti Gábor (ének)
Péter Csaba (gitár)
Jenei Zsolt (gitár)
Tarapcsák Norbert (basszusgitár)
Szabó András (dobok)

tovább

Satu BMG Szavazatok: 28

Satu BMG

Műfaj: rock / metál

A zenekar 2007 nyarán alakult a békés megyei Gyula városában. Az együttes már a kezdetektől fogva saját egyedi hangzását és koncepcióját próbálja megvalósítani. A Satu BMG elmúlt években kialakult felállása a következő: Kasza Dávid (zeneszerző, gitár), Tóth Áron Gergely, (basszus), Pető Pius (dobok), Almási Bálint (ének). A zenekar hangzása igen egyedi. A dallamos, nyílt gitárakkordok képezik a zene...

tovább

Saw Sign Szavazatok: 4

Saw Sign

Műfaj: rock / metál

A zenekar 2008-ban alakult, akkor még stílus nélkül, csak az volt a fix h metál lesz belőle. Alapítók Király Dániel, Galambosi Attila és Kakuk Csaba. Két gitár és egy dob és ehez a felálláshoz került kesőbb, sok próbálgatás árán énekesünk, Tari Bálint. Azt mondják ránk h deathcore-t játszunk és ezzel mi meg is vagyunk elégedve! Metál!

tovább

SCAFFOLD Szavazatok: 2290

SCAFFOLD

Műfaj: rock / metál

1999. februárjában hárman zenekart alakítottunk:
Harcsa Gábor –gitár
Illés Ferenc –vokál
Kollárdi Attila –gitár.

Az első elképzelések mögött még nem volt komoly koncepció, egyszerűen death metalt akartunk játszani.

A többszöri tagcsere után 2010 júliusában csatlakozott hozzánk JuDEATH, aki egy ideig az Angelus zenekarban volt fellelhető, mint "helyettes énekes".

Majd 2010...

tovább

Scarcity Szavazatok: 414

Scarcity

Műfaj: rock / metál

2008-ban négy tag Szentendre legnépszerűbb gimis zenekaraiból elhatározta, hogy olyan ütős zenét akar játszani, mint a Rage Against the Machine, vagy az Audioslave. Ekkor született meg a Scarcity, mely a kezdetektől fogva olyan hangosan játszott, hogy a garázs helyett rögtön próbatermet kellett bérelnie. A zenekar első koncertjeit a 2009-es Emergenza tehetségkutató fesztiválon adta melynek döntőjében –...

tovább

ScerrA Szavazatok: 141

ScerrA

Műfaj: rock / metál

A ScerrA 2009 februárjában alakult Budapesten, azzal a céllal, hogy egyedi műfajt alkosson a magyar zenei palettán. Az alapító tagok ( Száraz Bence, Virágos Ádám, Fekete Zsolt és Udvardi Ákos ), egy olyan zenekart képzeltek el, amelyben van lehetőségük kibontakozni, s így maradandót alkotni, mind a zene, mind a magyar dalszövegek és azok mondanivalója szempontjából. A kezdeti idők a dalok írásával,...

tovább

Science or Society Szavazatok: 67

Science or Society

Műfaj: rock / metál

A zenekar 2007-ben született Érden, System of a Down tribute zenekarként. A feldolgozások mellett már készülnek saját számaink is.

tovább

Semi Holsen Szavazatok: 355

Semi Holsen

Műfaj: rock / metál

A zenekar 2009 májusában alakult Királyhelmecen, Szlovákiában. Alapító tagjai az ex-Waterfall-os Nádasdi Péter (ének) és Kóbori Dávid (dob), valamint Szabó Ferdinánd (gitár, vokál). Augusztusban csatlakozott hozzájuk Oravec Gábor (basszusgitár). Első fellépéseiket ebben a felállásban játszották le. A Semi Holsen Kobák Olivér (gitár) csatlakozásával vált teljessé, 2010 májusában. A zenekar angol nyelvű...

tovább

Sense Of Silence http://senseofsilence.hu/ Szavazatok: 47

Sense Of Silence http://senseofsilence.hu/

Műfaj: rock / metál

A Sense of Silence a magyar alter-goth műfaj egyik meghatározó, egyedi hangzásvilágú csapata. Muzsikájuk mindenképpen hiánypótló a mai zenei palettán. Erőssége a gyengéje is egyben ma Magyarországon, hiszen abszolút saját zenei világgal bír a formáció, így egyetlen ma divatos trendnek sem felel meg. Ennek ellenére az alternatív zenét a modern rock, a metal, a dark, és helyenként a folk zene elemeivel...

tovább

SepoQ Szavazatok: 27

SepoQ

Műfaj: rock / metál

SEPOQ zenekar

A zenekar 2006-ban alakult. Jelenleg Zöllner Marcell (ének), Kecskés Ádám (gitár), László Gergely (dob), Székelyhidi Zsolt (billentyű, effektek), Sziráki Zsolt (bass) tagokból áll.

A banda hangzásvilága valahol a doom metal és a rock között van, amit a torzított szintik és az effektek még inkább megbolondítanak. Ha nagyon szigorúan vesszük a kategorizálást, akkor mondhatjuk, hogy a...

tovább

Shapes of Distortion Szavazatok: 2

Shapes of Distortion

Műfaj: rock / metál

A zenekar ötlete 2005-ben merült fel egy Balatonfüredi kocsmában, aminek a nevét nem írhatjuk le, azonban akik ismerik az együttest, azok sejthetik, hogy melyik az. Az alkohol jótékony hatása alatt jó ötletnek tűnő banda két héttel később mer el is foglalta próbatermüket, ahol meglehetősen rideg körülmények és néhány zuhanykabin között kezdtek bele a próbálásba. A négy alapító tag Balogh Márton...

tovább

Shortbutslim Szavazatok: 21

Shortbutslim

Műfaj: rock / metál

Az együttes 2009 júniusában született meg. Tagjai korábban már játszottak együtt feldolgozásokat neves előadóktól. Most azonban saját szerzeményekkel foglalkozik az együttes. A banda dalainak semmi hátsó szándéka, rejtett mondanivalója nincs. Egyszerű bulizós, fesztiválozós számok bulikra és fesztiválokra. A lényeg, hogy a nagyérdeműnek legyen mire táncolni, sörözni-borozni-pálinkázni, és egyéb kultúr...

tovább

Sic Transit Szavazatok: 127

Sic Transit

Műfaj: rock / metál

Egzisztenciálisan nem kötődünk a zenéhez, így halálosan komolyan vesszük. A Sic Transit a rock műfaját felhasználva mind zenéjében, mind szövegvilágában igyekszik visszaadni valamit kétségekkel terhes, értékeit vesztő világunkból. (Sic transit gloria mundi, avagy így múlik el a világ dicsősége.)

tovább

Simple Resistance Szavazatok: 14

Simple Resistance

Műfaj: rock / metál

A zenekar 2009-ben alakult, ezt az évet a számaik megírására, az összepróbálásra fordították. 2010-ben elkezdtek koncertezni, fővárosi bandaként főleg budapesten, de jártak már vidéken is. A zene az amerikai hard rock stílusra épít, de egy kicsit modernizálva, hogy a mai közönségnek megfeleljen.
Legközelebb 2011-ben, a Dürer Kert nagyszínpadán láthatod őket a Fekete Teve és a FISH! társaságában, január...

tovább

Sin of God Szavazatok: 123

Sin of God

Műfaj: rock / metál

2004-ben alakultunk. Extrém death metálba sorolnám a zenénket. A Nile, Origin, Hate Eternal, Cryptopsy valamint az újabb deathcore zenekarok közül a Beneath The Massacre zenekarok hatottak ránk leginkább. Anno, a 3 Páll testvér és Botyánszki Balázs alapította a zenekart.
A mostani felállás a következő:
Páll Gábor - vocal
Kálnay Attila - basszus
Botyánszki Balázs - dob
Páll László - gitár.
A...

tovább

Siniak Szavazatok: 2

Siniak

Műfaj: rock / metál

A Siniak egy kísérleti modern-rock zenekar, amelynek alapjai a közép és kelet-európai folklórban gyökereznek.
A Siniak négy nagyon furcsa beilleszkedni képtelen zenész agyszüleménye, a Siniak jazzbarbárság, egy trendholokauszt! Na szóval.. Gyurmey aki a Kelly hits the blue sky-ban pengetett összetalálkozott az egyetemi pisszoárnál Maxival aki a Blue Ballsban ütögetett..eme tevékenységüket(nem a...

tovább

SinnerS Szavazatok: 20

SinnerS

Műfaj: rock / metál

A zenekar alapításának ötlete a gitáros Laci (Szabó László Csaba) fejéből pattant ki, miután kivált a Mental Damage zenekarból . Stílus iránynak a Thrash Metal volt kijelölve. Hosszas keresgélés után rátalált Sempire(Semperger Dávid),a zenekar dobosára az iskolai énekkarban.Közös megbeszélés után 2008.December 27. én neki is láttak a próbáknak. Rögtön januárban megtalálták a zenekar énekesét Pistit (Bus...

tovább

SIX Szavazatok: 1

SIX

Műfaj: rock / metál

Békéscsabai székhelyű 6 tagú zenekar. A felállás : 3 gitár, dob,énekesnő és vokalista. A SIX zenekar jelenlegi felállásában 2 éve zenél együtt. Műsorunk jellemzően saját dalokból és népszerű feldolgozásokból tevődik össze!! A zenei stílus, dallamos rock zene!!

tovább

SKAgetHER Szavazatok: 246

SKAgetHER

Műfaj: rock / metál

A zenekar 2009 nyarán alakult. Ebben az időben a banda öt tagból állt (Poósz Béla - dobok; Aranyos Attila - basszus; Csabai Róbert - billentyű, vokál; Bakos Ludvig - gitár, vokál; Lakatos Zoltán - gitár, ének). Később csatlakozott hozzánk Bauer Stevan trombitával, majd pár hónappal később Szegedi Mihály harsonával.a zenekar megalakulásának 2hónapjában bemutatkozó koncertet ad, ami annyira jól...

tovább

Slay Of Silence Szavazatok: 625

Slay Of Silence

Műfaj: rock / metál

A zenekar - " The Infinity " néven - 2009. szeptemberében alakult. Kezdetben a punk-rock illetve alternative stílust képviseltük feldolgozásainkkal, és első 2 saját számunkkal. Fél év elteltével viszont hardcore, metalcore, metal feldolgozásokat kezdtünk el játszani. Saját dalaink terén igyekeztünk egyedit és maradandót
alkotni, a hardcore, illetve a metal stílusát a dallamossággal és a...

tovább

SNOW-WHITE NINJAS Szavazatok: 7

SNOW-WHITE NINJAS

Műfaj: rock / metál

2010ben alakult kaposvári zenekar vagyunk.Most készítjük házilag az első albumunkat, amelyen énekes hiány miatt csak közreműködő énekesek lesznek hallhatóak.

tovább

Son Of a Bitch Szavazatok: 1

Son Of a Bitch

Műfaj: rock / metál

2 éve működik a zenekar, nyár óta van énekes.
A lemez kész, csak még nem vettük fel.
Koncertek vannak, sok.
De most éppen az van, hogy be vagyunk sz*rva és megpróbálunk mindent.

tovább

Soulwave Szavazatok: 127

Soulwave

Műfaj: rock / metál

A Soulwave egy 2006 végén alakult körmendi rockzenekar, némi southern-rock és akusztikus hangzással fűszerezve. Bemutatkozó EP-jük 2007 tavaszán jelent meg Butterflies címmel, és szinte azonnal meghozta néhány kisebb kiadó és koncertszervező figyelmét, aminek eredményeként a zenekar a következő éveket szinte folyamatos koncertezéssel töltötte. Ennek köszönhetően sikerült megvetniük a lábukat a hazai...

tovább

SOUTHERN COMFORT Szavazatok: 127

SOUTHERN COMFORT

Műfaj: rock / metál

A Southern Comfort 2008 április – májusában alakult Nagykaposon. A két alapítótag Tibi és Jancsi már egy ideje tervezgettek egy közös bandát. Egy bandát, ahol olyan zenét játszhatnak, amilyet igazán szeretnek. A zenei ízlésük eléggé eltérö, mégis megtalálták azt a stílust amit mindketten magukénak éreztek. Ez pedig a dögös – mocskos blues, rhythm’n’blues. Ez csak egy irány amerre elindultak, ezen kívül...

tovább

Spirit Blue Szavazatok: 13

Spirit Blue

Műfaj: rock / metál

2006-ban alakult a zenekar. Több felálláson is átestünk már. A jelenlegi 4 tagú felállás 1 éve működik. 2010-ben a Kalapács zenekarral voltunk országos turnén. Több tehetségkutatón is részt vettünk változó eredményekkel. 2011-ben elkészült első demó lemezünk "Suffocation" névvel.
A stílusunkat leginkább a Hardcore jellemzi.

tagok:
Tamás Gergő - ének
Pongrácz Gábor - dob
Pintér Sándor...

tovább

Steam Engine Szavazatok: 40

Steam Engine

Műfaj: rock / metál

2007-ben alakultunk, majd 2008-ban meglehetősen galád körülmények között (egy isten háta mögötti kutricában, élőben, másfél óra alatt ) felvettük első, Instrumental Goddamn Cigar Metal című demónkat, ami innen ingyenesen letölthető:
http://www.mediafire.com/?gqlofyyhnym

2010 nyarán elkészítettük a Nervous Calm in the Morning Light című EP-t, s bár most is az élő feljátszás mellett döntöttünk,...

tovább

STENK Szavazatok: 1

STENK

Műfaj: rock / metál

Hölgyvidéken és Jazzgerincen át tör elöre a Funksereg,
a STENK az egy ultragroovie Beatfunk egyveleg.

tovább

Still With Soul Szavazatok: 41

Still With Soul

Műfaj: rock / metál

Zenekar: Still With Soul
Alakulás éve: 2009
Stílus: Metalcorel
Tagok: Varbai Marcell – Ének,
Paulovics Péter – Ének, Basszusgitár
Balogh Dávid –Ritmusgitár,
Kollár Gergő – Sologitár,
Puskás Bence – Dob
A Still With Soul 2009. tavaszán alakult. Első koncertünk 2009. májusában volt. Az első fellépést követően számos koncertet vezényletünk le. Felléptünk többek között: Petőfi Csarnok, Dürer...

tovább

Stone Desert Szavazatok: 38

Stone Desert

Műfaj: rock / metál

2006 szeptemberében alakult a zenekar. 2009 nyaráig jó pár fellépésen átestünk, játszottunk nagyobb zenekarok előtt is. A visszajelzések pozitívak voltak. 2009 nyarán a zenekar feloszlott, de a problémákat átbeszélve bő egy év kihagyás után újraindult a gépezet. 2010 októberétől újult erőkkel álltunk neki a régebbi számok megreformálásának és új számok írásának. Most úgy érezzük megtaláltuk azt a...

tovább

Stoneblade Szavazatok: 38

Stoneblade

Műfaj: rock / metál

A banda 2008 tavaszán alakult. A veszprémi srácokból álló zenekar stoner-metalt játszik. Szalai Gábor (gitár), Kiss Gergõ (dob) és Palásti Gábor (basszus) már együtt zenéltek,de énekes hiányában elmaradt az áttörés.

Hosszas keresgélés után megtalálták a megfelelõ énekhangot, így 2008- ban Jakabfi Balázzsal egészült ki a csapat. Ebben a felállásban léptek színpadra elõször. Zenéjük hamar berobbant a...

tovább

Stonedirt Szavazatok: 65

Stonedirt

Műfaj: rock / metál

A zenekart a Wall of Sleep-ben is gitározó Kemencei Balázs valamint Kamarás Szilárd és Ifju Boldizsár alapította, később az énekesi posztra Tarjányi Endre került, aki a Manikin Faint zenekar frontembere is volt egészen 2007 Szeptemberéig.
A Stonedirt felállása 2005 májusában lett végleges, azóta létezik ilyen néven a zenekar.

Alapvetően a southern és stoner hatásokkal fűszerezett fémzene volt a fő...

tovább

Strangers Szavazatok: 421

Strangers

Műfaj: rock / metál

A királyhelmeci (Kelet-Szlovákia) Strangers zenekar 2006-ban alakult. Több tagcsere után a jelenlegi felállás 2009-ben stabilizálódott. Az alapító tagok Tamás Marián (ritmusgitár, vokál) és Tavarszky Péter (basszusgitár), akik mellé a későbbiekben Kocsis Péter (ének), Román „Gyuri“ György (dob) és Dobos „Bandi“ András (szólógitár) társultak. A zenekar stílusát leginkább a hard rock/heavy metal...

tovább

stream Szavazatok: 61

stream

Műfaj: rock / metál

A zenekar 2006 őszén alakult Kaposváron. 2007 tavaszán a SZÖRCS nevű tehetségkutatón 2. helyezést értek el, majd ezév őszén elkészítették Mainstream című EP-jüket. 2008 tavaszán résztvettek a PEN tehetségkutatóján, ahol közönségdíjat nyertek. Számos tagcsere után 2009-re kialakult a jelenlegi felállás, amellyel résztvettek az azévi BZF tehetségkutatón, ahol 4. helyezést értek el. 2010 nyarán elkészült a...

tovább

Strikers Szavazatok: 45

Strikers

Műfaj: rock / metál

A Strikers zenekar 2002-ben alakult Székesfehérváron Utópia néven, vérbeli bulizenekarként. Egyedülálló repertoárjával már az alakulás évében felhívta magára a fejér megyei közönség figyelmét, a legnagyobb helyi bulik állandó résztvevőjévé válva.
A jelenlegi felállás 2008 óta működik, amikor csatlakozott a bandához Gino Sargenti énekes. A banda új irányt vett, még bátrabban nyúlt hozzá a feldolgozott...

tovább

Stubborn Szavazatok: 54

Stubborn

Műfaj: rock / metál

A zenekar 2008 tavaszán alakult Kerekegyházán. Az első felállásban a már meglévő 4 tag szerepelt (Varga Máté-dob, Bodor Peti-gitár, Horváth Gyula-bass, Halák Árpi-gitár), majd később Árpi énekre váltott.
A zenekar saját számok gyártásának indult, majd koncertezni kezdett. Elkészítettünk egy 2 számos demo-t (The time isn't mine, Blast off), amelyet "pincekörülmények" között rögzítettünk....

tovább

StylX Szavazatok: 1

StylX

Műfaj: rock / metál

A jelenlegi felállásban az együttes 2007 szeptembere óta működik. Bár a zenekar korai tagjai már jóval több ideje zenélnek együtt, a banda igazi szellemisége 2006 nyarán alakult ki. 2008 tavaszára elkészült az első stúdiódemó, amely három tracket tartalmaz. Az anyag után jó pár további dal is íródott, egyre fejlődő, tisztuló zenei világgal. A kialakult stílust a zenekar happymetal/hardfunk-ként szokta...

tovább

Sub-Zero Szavazatok: 48

Sub-Zero

Műfaj: rock / metál

A csapat 2006. 09. 01-én tolta az első buliját a Rocktogonban, azóta változatlan felállással dolgozik. Jelenleg egy 11 dalból álló album felvételei folynak, melynek érdekessége, hogy egy témakörről szóló koncepciója és kerek története lesz. Erről hallhatók itt is demo szintű dalok.

A banda célja az igényes mondanivalójú, hard rock alapokon nyugvó de aktuális saját zene terjesztése mellett az igazi...

tovább

Summertime Szavazatok: 22

Summertime

Műfaj: rock / metál

A Summertime egy skate-punk-rock és kis metálall fűszerezett irányzatú zenekar. A zenekar 2009 nyarától aktívan működik.
Zenekar tagok és titulusok:
Mészáros-Kárpáti Marcell - Énekes / ritmus gitáros
Menyhárt Tamás - Basszus gitár / vokál
Gonzalez Mario - Dobos
Hutera Lajos - Szóló gitáros / vokál

tovább

Sunday Best Szavazatok: 368

Sunday Best

Műfaj: rock / metál

A zenekarunk 2009 márciusában nyerte el végleges felállását. Pop/Rock zenét játszunk, Budapest kisebb- nagyobb klubjaiban már szerencsénk volt játszani mint pl : A38 , Dürer Kert , Menta Terasz.
Ének / Ritmusgitár : Kiss Barnabás
Basszusgitár: Kovács Balázs
Gitár: Hrubi Ákos
Dob: Váncza "Pepe" Ferdinánd

tovább

SUPEREGO3 Szavazatok: 12

SUPEREGO3

Műfaj: rock / metál

A Superego3 (trió)-t '07 októberben alakította Unga, Peti és Pityu, Eger mellett Kőkúton. Így játszott a zenekar 2010 végéig, majd csatlakozott Tibibá a csapathoz. A zenekarhoz tartozik még Moldván Zsolt, aki az akusztikus koncerteken működik közre ütőhangszereken.
A zenekar fellép rockzenekarként, és ezzel párhuzamosan tart akusztikus koncerteket.
Három saját kiadású demóanyag készült el:...

tovább

Szabad Európa Rádió Szavazatok: 27

Szabad Európa Rádió

Műfaj: rock / metál

A Szabad Európa Rádió (SZER) zenekar neve többféle jelentést hordoz magában. Egyrészt anno ez a rádió volt az egyetlen, ahol - a cenzúrázatlan információ mellett - olyan zenét lehetett hallgatni, amely máskülönben nem jutott volna el a vájtfülekhez. Másrészt ugyanez rövidítve: SZER, ami megint mást jelent.

A Szabad Európa Rádió 2004 tavaszán alakult, Takács Bence, Takács Márton, Krasznahorkai László...

tovább

Szabadtéri 4akkordos Performansz Szavazatok: 73

Szabadtéri 4akkordos Performansz

Műfaj: rock / metál

A Szabadtéri 4akkordos Performansz (SZ4P) zenekar zenéje alapvetően alternatív, pop és punkrock alapokra épül, melynek nagyon fontos részét képezi a magyar szöveg, melyet többszólamú énekkel és vokállal emelnek és hangsúlyoznak ki.
2007-es fennállása óta számos vidéki és budapesti koncert mellett jó pár fesztiválon és tehetségkutatón is részt vett, az utóbbiakról általában valamilyen díjjal távozva....

tovább

Szécsi Zoltán Szavazatok: 5

Szécsi Zoltán

Műfaj: rock / metál

Sziasztok! Zoli vagyok, 17 éves gitáros Kiskunhalasról. Körülbelül 5 éve gitározok és mellette 4 évet hegedültem. Mindenféle stílusban szeretek játszani és önmagamat adni. Több zenekarban vagyok gitáros és szövegíró. Instrumentális zenét kb. másfél éve kezdtem el írni. Hallgassátok meg:)

tovább

SZEKCIÓ Szavazatok: 475

SZEKCIÓ

Műfaj: rock / metál

A SZEKCIÓ 2002. szeptember 01-én alakult Békésen. (2002.09.01-2005.01.01: Jóapunk, 2005.01.01-2005.10.31: Jóapánk néven). Alapítótagok: Csapó Csaba, Csökmei Gábor, Kiss Imre, Végh Imre
Több tagcsere és névváltoztatás után a zenekar stílusát a következőképpen határolták be: "a teljes zenei kínálatot tekintve "egyszerűen" FIATALOS, ÜTŐS ROCK zeneként lehet jellemezni a stílust".

Az...

tovább

the [hated] tomorrow Szavazatok: 39

the [hated] tomorrow

Műfaj: rock / metál

A The [hated] Tomorrow zenekart 2005 augusztusában alapította 4 barát: Horváth Balázs és testvére, az akkor 12 éves Barnabás, Hetesi Renátó valamint Fánczi Gábor. Az első két év az útkeresésről és káoszról szólt a zenekar életében, ami alatt megfordultak számos kisebb-nagyobb helyen, Budapesten és vidéken is egyaránt. Két EP-t készítettek, az elsőt 'Morse Poetry' címmel, Szekeres Andrással és...

tovább

The Adolescens Szavazatok: 90

The Adolescens

Műfaj: rock / metál

A The Adolescens zenekart 4 fiatal srác Chezan András (ének,gitár) Szász Tamás (gitár) Békési Dávid (dob) és Vidákovich János (basszusgitár) alapította január 1-én egy szilveszteri buli alkalmával. Fiatalos, energikus zenét játszanak, melyben ötvöznek rock, pop és funky elemeket.

tovább

The Airborn Szavazatok: 346

The Airborn

Műfaj: rock / metál

2008 óta írunk számokat, de komolyabban 2010-ben kezdtünk el foglalkozni a zenéléssel. Kisebb kihagyás után, új tagokkal újra munkához láttunk. Jelenlegi felállás szerint a két alapító tagon kívül (Gőbölös Krisztina, Makkai Tamás), Husi Bence, Gilinger Ádám és Szabó Gergely erősítik a csapatot.
A zenénk leginkább a pop, az elektro, és a rock keveréke, de megtalálhatóak benne a triphop, és a...

tovább

The Bombivans Szavazatok: 0

The Bombivans

Műfaj: rock / metál

A "The Bombivans" egy fura nevű, négy fiatal férfiembert tömörítő produkció amely elmondhatja magáról, hogy 2008 májusában alakult, készített 2 kislemezt, megfordult számos budapesti és vidéki koncert helyszínen és meglepő módon még ezek után is hangszeres zenét játszik a funk, a rock és az experimental műfajok határmezsgyéjén lavírozva az Önök szórakoztatására kedves Ti.

Nem elhanyagolható...

tovább

The Borgia Szavazatok: 127

The Borgia

Műfaj: rock / metál

Egy kántor, egy hitoktató, egy filozófus, egy pókeres, és egy srác a kántor első házasságából: hobbiból zenélnek. Ezért bárki közönsége előtt szívesen lépnek fel, az Apostol együttestől, a Lordon, a Fiestán, Caramelen, Somló Tamáson és D. Nagy Lajoson át, Zoltán Erikáig.
Kezdetben csak magyarul, újabban angolul is énekelnek - ha lehet, több szólamban.
Leginkább a Nagykunság szívében, Kunhegyesen...

tovább

The Hutz band Szavazatok: 73

The Hutz band

Műfaj: rock / metál

2010-ben alakúlt fiatal jókedvű zenészekből álló zenekar vagyunk.Szeretünk igényes zenét játszani.Nagy példaképeink:Eric Clapton,Chuck Berry,Acdc,jimmy hendrix.
Zenekar tagjai: Feng yao Ferenc-ének
Bódi Arnold-gitár
Tóth Bence-basszusgitár
Szalai Tamás-dob

tovább

The Painter Breathes Again Szavazatok: 3

The Painter Breathes Again

Műfaj: rock / metál

A The Painter Breathes Again egy teljesen új projekt. 2007-től 2009-ig Scream Ahead néven működtünk, viszonylag sok koncertünk volt Budapesten és vidéken egyaránt. 2010-ben "megálmodtuk" a TPBA-t és új énekessel gyakorlatilag a nulláról újra kezdtük. Első EP-nket nyáron vettük fel, és igazából még most sincsen készen. Az itt hallható 3 szám mindegyik pre-mix, amit a jelentkezés utolsó napján...

tovább

The Peanuts Szavazatok: 502

The Peanuts

Műfaj: rock / metál

Sziasztok!
Rövidden a zenekarról:
Mostani felállásban 2 és fél éve zenélünk együtt és próbáljuk kihozni magunkból a legtöbbet amit csak lehet.
Próbáljuk minden koncertünkön a maximálisat nyújtani Nektek és reméljük sikerül is!
Hogy hogyan is néz ki egy koncert?
Ehhez nézd meg a youtube videót!

Karácsonykor jelent meg első nagy lemezünk Nut and Roll címmel amiről hallhattok most 4 számot!...

tovább

The Stingers Szavazatok: 37

The Stingers

Műfaj: rock / metál

A Stingers olyan bandák volt tagjaiból áll, mint Tremor ( Tibor), Don’t Say A Word (Gábor) és Goretrust( Péter). Sibel ( az egzotikus törökországból ) csatlakozott, hogy a hang-őrület megkezdhesse hódítását. Az ötlet az volt, hogy minden zenei ágat, amelyben a tagok játszottak összeolvasszuk egy durva rock&roll előadássá. Olyan zenét akartunk amely a thrash metál rajongókat sokkal durvább...

tovább

The Stripped Szavazatok: 6

The Stripped

Műfaj: rock / metál

2008 márciusától számoljuk a zenekar éveit, ekkor bővültünk ugyanis a korábbi háromról négy tagra és kezdtünk el komolyabban együtt zenélni. Később 2009 nyarán csatlakozott még ötödiknek egy trombita a két gitár-basszus-dob-ének felálláshoz és azóta se történtek tagcserék, így játszunk most is és reméljük még fogunk sokáig. A tagok zenei világa kevésébe lehetne különbözőbb, a metáltól a hardcore-on és...

tovább

The Vaporizers Szavazatok: 33

The Vaporizers

Műfaj: rock / metál

Vidékiek, parasztok és punkok.

Nagyjából ez a három szó jellemzi a 2 testvérpárból álló zenekart, amellyel a '70-es, '80-as évek punkzenéje előtt hajtanak fejet. A tagcserének még a gondolata is ki van zárva...

A „VAPORIZERS” szó PERMETEZŐKET jelent, utalva ezzel is származásukra és legkedvesebb hobbijukra. A banda repertoárja saját számokból, valamint Ramones és más korabeli zenekarok...

tovább

Thousand Eyes Szavazatok: 48

Thousand Eyes

Műfaj: rock / metál

Két éve alakult nu-metál banda sok-sok koncerttel és ütősebbnél ütősebb számokkal kápráztatja a zúzni kívánó népet!

tovább

Tintás Barnes Szavazatok: 25

Tintás Barnes

Műfaj: rock / metál

Magyarországon élünk, magyar embereknek, magyar zenét játszunk. A szélsőségektől mentes szövegek miatt elgondolkodtató muzsikánk is „amolyan magyaros”. Búsulgatós és vidám, egyszerű, mégis megfejtendő.
A Tintás Barnes zenekar egy kiforrott emberanyagból összegyúrt zenei csemege, melyben minden korosztály megtalálja a maga ízlésének megfelelő tintacseppeket.

TAGOK
Sinkó Péter gitár, ének
Gergics...

tovább

Tirpunk Szavazatok: 80

Tirpunk

Műfaj: rock / metál

Punk-rockot játszó zenekarunk Mosonmagyaróváron alakult 2000-ben. 2004 óta koncertezünk igazán aktívan, azóta több, mint 200 koncertet adtunk országszerte. Turnéztunk többek közt a Prosecturával, a Macskanadrággal, a Fürgerókalábakkal (R.I.P.), a Junkies-zal, a Zorall-lal, az Alvin és a mókusokkal stb.
Több kisebb-nagyobb demó után 2008-ban jelent meg első lemezünk a Hammerworld CD mellékleteként...

tovább

Toscrew Szavazatok: 8

Toscrew

Műfaj: rock / metál

2003ban kezdtük, azóta próbáljuk elpusztítani a világot. Eddig sikerrel.
Mentes Mátyás-bőgő/sikoly
Südi Sűd Kristóf - gitár/vokál
Markó Dávid - dobok

www.myspace.com/toscrew

tovább

Tóth Reni Szavazatok: 607

Tóth Reni

Műfaj: rock / metál

A karcos hangú, Magyar Örökség-díjas Tóth Renáta közel két évtized aktív zenélés után készítette el első szólóalbumát. A Kormorán egyik énekesnője tinédzserként öt évig a Harley Davidson Bandben zenélt, majd Demeter György mellett a Bulldózerben folytatta. Onnan igazolt át a Rat Boysba, amely ír és country muzsikát játszott. 2000 óta pedig a Kormorán egyik énekese, így társaival a patinás etno rock...

tovább

Tranzyt Szavazatok: 27

Tranzyt

Műfaj: rock / metál

Sziasztok, mi vagyunk a Tranzyt zenekar Szolnokról. Négyes formációban zenélünk, ahol Pogány Gábor (Pocok) dobol, Varga Bálint basszusgitározik és vokálozik, Harangozó Kristóf gitározik és Csiker Zsolt pedig énekel. 2010. márciusában alakultunk, korábbi zenekari és privát barátság fűz minket egymáshoz.

Mindannyian szeretjük a Rock zenét és próbálunk letisztult, könnyen emészthető, mondanivalóval...

tovább

Triász Szavazatok: 110

Triász

Műfaj: rock / metál

A Triász Magyar rock zenét játszó sok Hard -Rock- os elemmel tűzdelt Győri Klub zenekar.
Az elmúlt egy év alatt főleg a győri közönség előtt léptünk fel előzenekarként Takács Tamás, Török Ádám és Mini, Blues Company, Cool Head Clan zenekarokkal
Terveink között szerepel a hazai és a határon túli nagyvárosokban fellépni.

tovább

Trick Szavazatok: 264

Trick

Műfaj: rock / metál

A zenekar 2010 februárjában alakult. Majd márciusban megnyertük a Balatonboglári Légrády Antal tehetségkutatót. Szeptemberben ugyanilyen sikerrel zártuk a Peron Tehetségkutatót Tatabányán.
Októberben részt vettünk a Paksi Pop-Rock-Jazz tehetségkutatón melyen 2. helyezést értünk el valamint a legjobb dalszöveg író és legjobb basszusgitáros díjat is megnyertük.
Jelenleg első demónk elkészítésén dolgozunk.

tovább

Twinspeak Szavazatok: 107

Twinspeak

Műfaj: rock / metál

A célunk egy sodró, életteli, dinamikus zenei közeg létrehozása, amely táncolható, ugyanakkor többrétegű, így sokadik hallásra is tartogat felfedeznivalót.

Az itt hallható szerzemények sokáig érlelődtek és formálódtak, melőtt december végén az utolsó simításokat is elvégeztük rajtuk az Artist Factory stúdióban.

Néhány tényszerű adat a zenekarról: Budapesten alakult, az ezredforduló környékén, az...

tovább

Ugyse Zenekar Szavazatok: 134

Ugyse Zenekar

Műfaj: rock / metál

Az UGYSE 2006. április 10-én alakult meg, Huzsvár Attila a zenekar énekese és Farádi Vörös Ákos Mihály, a zenekar ritmusgitárosa voltak az alapító tagok. A zenekar Tatabányai székhelyű, de igen mobilis, a próba helye egy garázs a város szélén, annak minden előnyével és hátrányával…
Június 10-re kész volt az első demo CD-nk, melyen hat szám hallható, öt saját szerzemény és egy feldolgozás – 16 tonna. Az...

tovább

Üzenet Eddynek Szavazatok: 0

Üzenet Eddynek

Műfaj: rock / metál

Ki tudja mennyi tagcsere és névváltoztatás után végre teljes a zenekar. Közben a sok év alatt fölvett ötletekből és számokból tavaly elkészült az első album, és lassan ismét összegyűlik egy lemezrevaló. A két testvér, Himmer Gellért (ének-gitár) és Himmer Lénárd (gitár) 2005-ben írt először saját zenét, azóta folyamatosan bővül a repertoár. Németh Attila (basszus) és Schindler Csaba (dob) lassan egy éve...

tovább

Vain Parrots Szavazatok: 22

Vain Parrots

Műfaj: rock / metál

A Vain Parrots zenekar 2010 augusztus 20-án adta első koncertjét, melyen kizárólag saját szerzeményeikkel igyekeztek szórakoztatni a nagyérdeműt. A hallgatóság próbálta a hallottakat bedobozolni különböző stílus skatulyákba, úgy, mint az alternatív-rap, a funk-rock, a ska, punk-pop, attól függően mit kortyolt a poharából, de a tagok megegyeztek abban, hogy nekik a CSÍ zene meghatározás tetszene a...

tovább

Veracruz együttes Szavazatok: 12

Veracruz együttes

Műfaj: rock / metál

Együttesünk 1998-ban alakult 6 fővel. Több tagcsere után a következő a felállásban állunk színpadra: Kiss Tibor – ének, Kiss Zsuzsa - ének, Maros Zoltán - billentyű, Maráz Nándor - dob, Vigh Dániel - basszusgitár, Északi Szabolcs - gitár Mostanára reméljük elég sokaknak ismerős lett a Veracruz név, mert az utóbbi években szinte minden hétvégén feltűntünk valamelyik klubban vagy fesztiválon, szerte az...

tovább

Verőköltő Szavazatok: 7

Verőköltő

Műfaj: rock / metál

Régóta zenélünk. Nem régóta így, ahogy most vagyunk együtt. Egy kicsit így már nem úgy zenélünk, mint ezeken a feltöltött régebbi felvételeken, de nagyon hasonlóan.

tovább

Verolex Rock Team Szavazatok: 256

Verolex Rock Team

Műfaj: rock / metál

A zenekar kizárólag saját szerzeményeket játszik!!! Régi stilusú rockzenét játszunk. Az együttes mostanra már teljesen kiegészült: csatlakozott hozzánk az egykori Deep Street énekese, Péter Zoltán (Tyson). Így a felállás : Péter Zoltán (Tyson - ének gitár), Pető Csaba (basszusgitár vokál), Pető Zsolt (dob). Aztán rájöttünk, hogy gitárosra van szükségünk. Ismét keresni kezdtünk, és rátaláltunk Bóza...

tovább

Vesztegzár Szavazatok: 90

Vesztegzár

Műfaj: rock / metál

2007-ben alakult a zenekar, technikás thrash metalt játszanak. Első demójuk 2010-ben készült el, amit 2011-ben követ a folytatása Átok címmel. Folyamatosan próbálnak minél több helyen fellépni és bemutatkozni idehaza és külföldön.
A csapat tavaly a Peron Music Tehetségkutató különdíjasa lett.

tovább

Violet Eye Szavazatok: 40

Violet Eye

Műfaj: rock / metál

Eltelt huszonvalahány év mire felcseperedtek és egy céh alá gyűltek az együttes tagjai.
Ez a céh nem más nevet visel, mint: Violet Eye!
Hosszas keresgetés elteltével 2010 elején vált
teljessé a létszám, mikor a tavasz egy lilaszemű énekesnőt hozott a hátán a mikrofon elé.
Mindenki mögött sok éves zenei tevékenység lapul, többféle zenei stílusirányzatban, hiszen a zene egy sokarcú szellem, miből...

tovább

Visszajáró Szavazatok: 201

Visszajáró

Műfaj: rock / metál

A Visszajáró zenekar 2006 tavaszán alakult. Az alapító tagok elszántan küzdtek, hogy a felállás teljes legyen, amit 2006 õszére sikerült elérni. Az énekes személye mindig is kérdéses volt... Sokan jöttek és sokan mentek. A, hol öt, hol hattagú csapat elsõ koncertje 2007. április 6-án volt a soroksári Táncsics Mihály Mûvelõdési Házban. Az anno még Surgin’ Water néven induló, feldolgozásokat játszó...

tovább

Voltrex együttes Szavazatok: 179

Voltrex együttes

Műfaj: rock / metál

Zenekarunk, amely a Voltrex együttes nevet viseli 2005-ben látott napvilágot.
Kezdetekben 5 tagból állt csapatunk Péter Dénes dob, Nyári Zoltán szólógitár, Kovács Ádám ritmusgitár, Juhász Melinda basszusgitár és Röffler István énekes személyében.
Miután összeállt zenekarunk, sok koncertlehetőség előtt álltunk. Kiemelkedőnek tartjuk a fehértói fellépésünk, amikor is a Lord zenekarral játszottunk egy...

tovább

Voodoo Allen Szavazatok: 17

Voodoo Allen

Műfaj: rock / metál

A psychobilly zenekar egyedi – a rockabilly-t és a punkot ötvöző – zenéjéről és szokatlan (Magyarországon egyedülálló módon magyar nyelvű) szövegeiről vált ismertté. Számaik horror-filmek hőseiről, mutáns állatokról és szürreális életélményekről szólnak, mindezt sajátos humorral színezve. A 80'as évek Kozsóját (Fenyő Miklóst) nem kedvelik, a fogyasztásért fellépéseket vállaló Komár Lászlót annál...

tovább

Wait For A Mistake Szavazatok: 15

Wait For A Mistake

Műfaj: rock / metál

*A Wait For A Mistake 2008 nyarán alakult Nyíregyházán, de a mostani ötös 2010 későnyara óta zenél együtt. Régebbi irányvonalunk a metálzene más műfajokkal való fúziója volt, ma már letisztultabb, gitárdominánsabb zene határoz meg minket, illetve mi azt. Zenei alapul a törtritmusú, vérlazító dob (Smid András), a számokat ihlető, és aköré épülő egzotikus (már-már post-afrikai) gitárriffek (Rezsőfi Zoltán...

tovább

Wakachuka Szavazatok: 26

Wakachuka

Műfaj: rock / metál

Vérti Krisztián - dob
Hoffer Péter - basszusgitár
Pálffy Károly - szaxofon
Szilágyi Balázs - ének/gitár/dalszerzés

A dob-basszus groove-ra épülő gitáros, énekes zenéhez párosul a karakteres szaxofon, alkalmanként egy csipetnyi harmonika és mindezt egyedi ízű dalszövegek teszik igazán teljessé. A saját hangot nem az eredeti hangzás utáni hajtásban akarják megtalálni, és nem is a fő csapások mentén,...

tovább

WARN!NG Szavazatok: 57

WARN!NG

Műfaj: rock / metál

A WARN!NG-ot 2009 őszén alapította Sziklai Balázs, Mátravölgyi Dániel és Tóth Mátyás. Sós Gergő nem sokkal ezután csatlakozott a srácokhoz. A zenekar 2010 januárjában rögzítette Medicine című demóját. Több próbálkozás is volt ének bevonására, azonban ezek rendre sikertelennek bizonyultak, így a WARN!NG megmaradt instrumentális négyes fogatnak.

A zenekar azzal a nem titkolt céllal jött létre, hogy...

tovább

Waste of Time Szavazatok: 279

Waste of Time

Műfaj: rock / metál

Zenekarunk Pécsről származik, mely 2007. október 20-án alakult meg a gitárosunk szülinapi buliján. A nevünk egy angol órán jött létre, amikor egy szöveg értelmezése kapcsán felfigyeltünk erre a kifejezésre. Ez volt a Waste of Time. 3 -an 16évesek és a dobos 18. Az alapító tagok a basszusgitárosunk, Szabó Péter és a gitárosunk, Domonkos Balázs. Nem sokkal később belépett a zenekarba Marthy Dávid, mint...

tovább

Wild Spirit Szavazatok: 115

Wild Spirit

Műfaj: rock / metál

2010 nyarára állt össze újra a zenekar. Régebben Antal Gergő és Kardos Dániel egy zenekarban zenéltek és ennek nyomdokain keresték fel 2010 elején újra egymást és találták meg kicsit később a többieket (Fazekas Mátét, Gotsák Benjámint, és Orbán Adriennt).

Pontosan nem tudjuk belehúzni egy műfajba a zenénket, mert sokfajta stílust kedvelünk és játszunk, de ha mégis le kellene írni valahogy, akkor...

tovább

WNS Szavazatok: 15

WNS

Műfaj: rock / metál

A zenekar 2005 nyarán alakult Pécsett. Jelenleg Budapesten, a Keleti Blokkban alkotnak immár több, mint egy éve. Zenéjüket kísérletező könnyűzenének nevezik, melynek alapja rock és funk, de nem félnek más stílusokhoz is hozzányúlni. Legújabb kislemezük 2010 nyarán jelent meg szerzői kiadásban, "A Hold Napos Oldalán" címmel. Első nagylemezüket jövőre tervezik rögzíteni, melynek anyagán...

tovább

WonderdeeR Szavazatok: 0

WonderdeeR

Műfaj: rock / metál

A WonderdeeR (Csodaszarvas) zenekar 2009 őszén alakult, főleg régi Zöld Csillag tagokból. Műfajunk: "Ősmagyar Power-Metal". Saját számaink szövegvilága ősi magyar legendákat idéz fel , amelyet fémharisnyába, azaz metálzenébe burkolunk.

tovább

Wrath Of Azazel Szavazatok: 105

Wrath Of Azazel

Műfaj: rock / metál

A zenekar 2002-ben alakult jelenlegi felállása 2006-óta létezik.
Rudics Ágnes-gitár
Tóth Péter-szinti
Ézsiás Ádám-dob
Lázár Bálint-basszus
Kapuszta Tibor-ének
Dallamos black metal-ba sorolnám a zenekart. Egyre közelebb áll hozzánk a természet és a régi harcos népünk világa illetve történelme.

2007 Egyház mérge demó
2010 Gábriel árnya demó

tovább

Wrong Way 61 Szavazatok: 95

Wrong Way 61

Műfaj: rock / metál

Sziasztok!

,,A hattagú zenei formáció 2001-ben alakult Egerben, de mai felállásban körülbelül két éve muzsikálnak. A banda tagjait Bali Ádám (ének, gitár), Bali Árpád (dob, vokál), Nagy Péter (gitár, vokál), Veres József (basszusgitár, vokál), Papp Norbert (gitár, vokál), valamint Veres Gergely (effektek) alkotják,,
Stílusirányzatuk: Dallamos rock, Alternatív Punk-Rock.
Az együttes a kezdetektől...

tovább

Z.U.P. Szavazatok: 237

Z.U.P.

Műfaj: rock / metál

A Z.U.P. (korábban Záhony Unplugged Project) egy sok stílusba belekóstoló zenekar, mely 2007-ben alakult az ország észak-keleti csücskében, Záhonyban. Repertoárjukon a legváltozatosabb zenei stílusok remekei kerülnek újraértelmezésre. Legyen az pop, rap vagy rock, itt minden új köntöst kap. Így a népszerű átdolgozások mellett, olykor meglepő dallamvilágú csemegékkel is találkozhatunk. Feltett szándékuk,...

tovább

ZAKO BAND Szavazatok: 21

ZAKO BAND

Műfaj: rock / metál

A ZAKO BAND ez év szeptemberében állt össze jelenlegi formájában.Korábban mindeki játszott különböző formációkban a funky-tól a blues-on át a rock-ig.
A ZAKO BAND a frontember Hegedüs "Zakó" István-aki Kazincbarcika szerte híres:) rockarc-imázsát próbálja promotálni legfőképpen a helyi rockerek számára.Sem a zenében,sem a szövegekben nincs "megfejtés".Ami a szívünkön az a szánkon és...

tovább

Zaphod Szavazatok: 41

Zaphod

Műfaj: rock / metál

A Zaphod zenekar 2009-ben alakult Budapesten, és 2010 elejétől rendszeresen koncertezünk, leginkább budapesti klubokban, de játszottunk már Szlovákiában és pár vidéki helyszínen is. 2010-ben a paksi XIII. Amatőr Pop-Rock-Jazz Fesztiválon a zsűri különdíjjal jutalmazott minket illetve a Nomádétel.hu által kiírt tehetségkutatón kiemelt különdíjat nyertünk. A zenekar stílusát leginkább rádióbarát...

tovább

Zapruder Szavazatok: 9

Zapruder

Műfaj: rock / metál

A Zapruder egy 2000-ben alapított zenekar, mely végleges felállását 2006-ra érte el. 2004 júniusától 2005 decemberéig összesen 36 koncertet adott, Budapesten és vidéken egyaránt. Fellépett a Szegedi Ifjúsági Napokon is.
2006-2007-2008 az átalakulás és a banda újbóli felépítésének évei voltak, jóval kevesebb de mindenképp mínőségibb koncerttel.
2009-ben és 2010-ben váratlan magánéleti problémák miatt...

tovább

ZAT Szavazatok: 0

ZAT

Műfaj: rock / metál

https://docs.google.com/fileview?id=0B5ZlV89sMGNLNjAzMmQ0OTMtNTNmZi00NDk1LTlkYmYtNjk1ZDU2Mzk1Nzg4&hl=en

tovább

Zumbeispiel Szavazatok: 25

Zumbeispiel

Műfaj: rock / metál

"Beszorul a levegőőőőő..." egyre több ember tudja miről van szó! Hamarosan mindenki ismerni fogja :)

tovább

YouTube