Dániel Balázs

Név:
Dániel Balázs

Bemutatkozó:
Dániel Balázs vagyok, 20 éves győri boogie woogie zongorista. Szeretnék a boogie woogie magyarországi nagykövete lenni. A 30-as és 40-es évek Amerikájának ez a pezsgő és vidám zenei stílusa lüktetésével, ritmusosságával és virtuozitásával az első pillanattól fogva magával ragadja hallgatóját.

Mindössze 6 éve zongorázom és 5 és fél éve kerültem szorosabb kapcsolatba a boogie woogie műfajával, de ezek ellenére már számos itthoni és külföldi sikert magam mögött tudhatok.

Hazai fellépéseim közül kiemelném az Első, Második és Harmadik Magyarországi Boogie Woogie és Blues Esten való fellépéseimet, mely koncerteket hagyományteremtő szándékkal rendeztem meg szülővárosomban. Mindhárom koncerten telt ház előtt játszottam (győri Richter Terem 550 fő) a műfaj jeles külföldi képviselőivel együtt (Christoph Steinbach, Silvan Zingg, Michael Pewny, Boogie Boys). 2010-ben vendégművészként meghívást kaptam Benkó Sándor Kossuth- és Liszt-díjas klarinétművész „70 éves lettem” című jubileumi koncertjére a budapesti Művészetek Palotájába. Magyarországon felléptem továbbá a XVIII. és XIX. Bohém Ragtime és Jazz Fesztiválon Kecskeméten, valamint a fővároson kívül több nagyvárosban is, mint például Miskolcon, Szegeden, Pécsen, Keszthelyen, Sopronban…stb. Közös koncertjeim voltak a magyar blues élet meghatározó egyéniségeivel, így játszottam Ferenczi Györggyel, Szabó Tamással (Petőfi rádió Akusztik műsor) és Nemes Zoltánnal (Jambalaya együttes).

Külföldi koncertjeim közül kiemelném a 9. Luganoi Nemzetközi Boogie Woogie Feszitvált (Svájc), mely a műfaj legnagyobb és legnevesebb fesztiválja. Felléptem többször Ausztriában: 9th Blues & Boogie Night (Pöttsching), Christoph Steinbach’s Boogie Woogie Festival (Kitzbühel), 4. International Boogie & Blues Festival (Brunn am Geirge), Németországban (Jazz weekend – Oestrich/Winkel), valamint Franciaországban a beuvron an auge-i nemzetközi boogie woogie fesztiválon.
Nemzetközi blues és boogie woogie zenészek, akikkel együtt játszottam: Mojo Blues Band, Mungo Jerry, Axel Zwingenberger, Vince Weber, Silvan Zingg, Christoph Steinbach, Norbert Schneider’s R&B Caravan, Boogie Boys, Frank Muschalle, Fabrice Eulry, Jan Preston, Michael Pewny…

2008-ban jelent meg első CD-m, mely szólista előadóként egyetlen ebben a műfajban az országban.

2009-ben alapítottam triómat: Koch Barnabás dobokon és Zink Ferenc bőgőn. Számos fellépésünk mellet 2010-ben jelent meg második CD-m, melyet már triómmal együtt készítettem el. A CD-n nemcsak boogie woogie hanem blues, stride és jazz számok is hallhatók.

Műfaj:
jazz

Számok:


Cím: Welcome Boogie
Szerző: Dániel Balázs


Cím: Mystery Blues
Szerző: Dániel Balázs


Cím: Tribute To Christoph
Szerző: Dániel Balázs

Videók:
http://www.youtube.com/watch?v=pLAGXXRjm8Q
http://www.youtube.com/watch?v=YjjukAvCcg8
http://www.youtube.com/watch?v=cdMSEK8u8Gg

Weboldal:
http://www.mrfirehand.com

E-mail cím:
dani...@gmail.com

Státusza: kiesett

Szavazatok: 252

Fórum / / / vélemények
#1 Bellon Róbert
2011. január 11. 22:41

Mindhárom Blues esten volt szerencsém tapsolni a fiatalember fellépésén, s valóban, valami olyat képvisel amit nem csinál még más az országban.
Remélem alkalma lesz szélesebb nyilvánosság előtt is megcsillogtatni tehetségét!

#2 Krajcsovics Zoltán
2011. január 12. 1:17

Érdemes volt feliratkozni a bw listára, ahova ez a link jött!

#3 Eszti
2011. január 12. 9:25

Csak felsőfokon tudok beszélni a Boogie Woogie és Blues Estek hangulatáról és a rendszeres koncert-bulikról is, ahol Balázs játszik a táncos társaságnak! Valami egészen különlegeset művelsz, nagyon sok sikert, Balázs! :-)

#4 Fefe
2011. január 12. 15:49

Most hallom először a zenéjét, de fantörpikus!
A cd-i hol érhetők el?
Sok sikert a versenyen!

#5 Dobos
2011. január 12. 22:43

Bár csak egyszer hallottalak játszani, emlékezetes az a hangulat, amit a zongorázásoddal termetettél. Nem kérdés, hogy versenyezned kell!!!

#6 Tamási Krisztina
2011. január 14. 14:52

Fantasztikusat csinálsz Balázs!! Nincs párod kis hazánkban, ezért is vagyok nagyon büszke Rád!!:-)
Csak így tovább és remélem, hamarosan a MÜPA-ban is találkozunk!!:-))

#7 Dániel Balázs
2011. január 15. 16:43

Nagyon szépen köszönöm a biztató szavakat mindenkinek!

Kedves Fefe! A CD-imet a honlapomon lehet megrendelni, kérem írjon egy e-mailt.

Szólj hozzá!

YouTube