Brando Quartet Brando Quartet Brando Quartet

Név:
Brando Quartet

Bemutatkozó:
A Brando Quartet a jazz és a világzene ötvözésével, olykor klasszikus zenére emlékeztető modern stíluselemekkel olyan egyéni hangzást alakított ki, amely a műfajokat átlépve mindhárom irányzat kedvelőit megszólítja.
Az együttes repertoárjának gerincét saját szerzemények alkotják, melyekben az önálló zenei témák mellett jól ismert kárpát-medencei dallamok, mint pl. a "Tavaszi szél vizet áraszt", vagy a " De szeretnék az erdőben..."c. székely népdal adják egy-egy kompozíció kereteit.
A zenekarvezető Szőke Brandó klasszikus tanulmányai olyan zenei és technikai hátteret adtak gitárjátékának, ami különleges ízt kölcsönöz jazz-szerzeményeinek is.
A Brando Quartet felállása kuriózumként van jelen a magyar zenei palettán. A fuvola zenei ívei és jazzmotívumai, a nylonhúros gitár ínyenc harmóniái és akkordszólói, az elektromos nagybőgő valamint a színes ritmusszekció együtt adják a kvartett különleges hangzásvilágát. A kidolgozott szólamok, ritmusok valamint a jazzben elengedhetetlen egyéni improvizációk egyaránt fontos elemei a daloknak.
Alkalmanként a bőgőst egy fiatal, 16 éves basszusgitáros váltja, ilyenkor az együttes a funky műfaj ízeit is be tudja emelni műsorába.

Alexa Margit - fuvola
Szőke Brandó - gitár
Péter Zoltán - dob
Farkas Gábor - bőgő

Péter Tamás - basszusgitár

Műfaj:
jazz

Számok:


Cím: Before Dawn
Szerző: Szőke Brandó


Cím: Wind of Spring
Szerző: Szőke Brandó


Cím: Wood-Notes
Szerző: Szőke Brandó


Cím: Pearl
Szerző: Porvay György, Parti Jazz

Weboldal:
http://www.brandoquartet.hu

E-mail cím:
bra...@brandoquartet.hu

Státusza: kiesett

Szavazatok: 89

Fórum / / / vélemények
#1 Andris33
2011. január 25. 15:58

Megerőszakolják a tavaszi szelet:D
Iszonyat giccs ez így

Nekem semmi sem jön át a dalokból.
Képzett a zenekar, de sosem ez volt alényeg:)

hajrá azért....:)

Szólj hozzá!

YouTube