BAD ForesT BAD ForesT BAD ForesT

Név:
BAD ForesT

Bemutatkozó:
BAD ForesT - A média mocska

Ayukám mondta hogy okos-ügyes vagyok,
Hát híres leszek pont úgy mint a nagyok
Osztom az észt majd ahol csak tudom
A Napot az égről én majd lehazudom

Hé hé hé, te is lehetsz sztár
Hé hé hé, bárki lehet sztár

A fellépések jöhetnek sorban
És szerepelek majd minden műsorban
A bulvár hírek majd rólam szólnak
Playbackelek akár egy disznóólnak

Lehetek én is sztárocska
Lehetek a média új mocska
A lehetőségeink száma végtelen
Itt nem gond ha az ember tehetségtelen

Címlapon élem majd az életem
Nézettségtől függ majd a bevételem
Hogy javítsam a nézettség-statisztikát
Az orromon is csináltatok plasztikát

Hé hé hé, te is lehetsz sztár
Hé hé hé, bárki lehet sztár

Az sem zavar ha majd hülyének hiszel
Oyan leszek mint a Pákó, vagy a Kiszel
S, ha a számlámon összegyűjtök elég stexet
Lesz miből fizetnem az escort szexet

Lehetek én is sztárocska
Lehetek a média új mocska
A lehetőségeink száma végtelen
Itt nem gond ha az ember tehetségtelen

------------------------------------------------------------------
Ki vagy mi is ez a BAD ForesT?

Egy székesfehérvári zenekar. Négy jóbarát, név szerint Héder Sándor, Szél László, Kis Milán Gergő és Huszics Márton.
A BAD ForesT próbákon sokat improvizálunk és ami megtetszik azt továbbfejlesztjük. Ezekből az improvizálásokból készülnek a számaink. Igazából mi azért zenélünk, hogy hangszerrel a kezünkben érezzük jól magunkat. Ez persze nem zárja ki, hogy más ne érezze jól magát miközben hallgatja a zenénket.

Stílusunk valamifél humor-blues-alter keverék kár hogy ilyen kategóriában nem lehetett nevezni.

Műfaj:
jazz

Számok:


Cím: Csöcs
Szerző: BAD ForesT


Cím: Édes otthonom Magyarország
Szerző: BAD ForesT


Cím: Sár és ég
Szerző: BAD ForesT


Cím: A sör jobb, mint a nő
Szerző: BAD ForesT


Cím: Ősz hajam
Szerző: BAD ForesT

Videók:
http://www.youtube.com/watch?v=GBIrw7KD5J8
http://www.youtube.com/watch?v=1sqiMjSvFqI

Weboldal:
http://badforest.hu

E-mail cím:
bdf...@googlemail.com

Státusza: kiesett

Szavazatok: 9

Fórum / / / vélemények
#1 Dani
2011. január 4. 17:12

Remélem nem veszitek rossz néven, de ez nem jazz! Tudom, hogy nincs humor-blues-alter kategória, de kérlek titeket, hogy induljatok a rock/metál -on belül! Rengeteg előadó van ott is, aki baromira nem illik oda, de a többi kategóriába még annyira sem! Már volt akinek írtam, hogy szerintem rossz kategóriába neveztek és nagy vita lett belőle, úgyhogy remélem itt ez nem fordul elő.

#2 Pityu
2011. január 5. 13:42

Érdekes egy zenekar, de szerintem jobban illik rá ez a stílus. Rock/Metál nagyon nem ez, főleg ahogy hallgatom a jelentkezőket eléggé eltérőek. Én nem vagyok egy nagy szaki, de ez így jó.

#3 Dani
2011. január 5. 14:47

Nem akarok nagyon belemenni megint, mert már küldtek el melegebb éghajlatra a véleményem miatt! De ha nekem azt mondják Jazz, akkor először Miles Davis neve ugrik be és a Get up whit it lemez! De mondhattam volna Louis Armstrong, Herbie Hancock, Jaco Pastorius, Marcus Miller vagy akár Archie Shepp nevét is! Nem vagyok jazz zenész, de remélem megérted ha furcsán érzek, ha valaki erre a zenére a jazz kifejezést használja! Elég tág fogalom amit a jazz lefog, de ez már nem fér bele. Ez nekem egy blues-rock zenekar vicces szövegekkel... Remélem nincs harag! :-)

#4 frekazoid
2011. január 6. 11:30

A blues és a jazz között nincs olyan nagy különbség mint gondolnád! Mind a kettőben kiemelten fontos a magasszintű hangszeres tudás, az egyetlen különbség talán hogy a jazzal ellentétben a blues zenekar tagjai egy időben mindig ugyanazt a számot játsszák... XD

#5 hugi
2011. január 8. 18:36

Na, hogy én is beszálljak...;) Danival értek egyet. Csak hasonlítsátok össze a fent leírt nagynevű jazz-muzsikusokkal a zenéteket, kedves tagok...jópofa ez, meg minden, de tényleg NEM JAZZ és szerintem nem is blues (nem minden jazz, ami improvizatív...---szerintem) Dani, az a probléma, hogy az embereknek fogalmuk sincs a műfajok sajátosságairól, és arról, mennyi munkát végez egy képzett jazz-művész pl. Sajnos ez a kategória is tele van olyanokkal, akik vérlázítóan nem ide valók. Bízzunk a zsűriben!!!! :)

#6 Dani
2011. január 9. 0:54

Kedves hugi! :-)

Csak egy gondolatot fűznék hozzá ahhoz amit leírtál: "mennyi munkát végez egy képzett jazz-művész" Igazából, ha a legtöbb ma önmagát zenésznek mondó ember tized annyi erőt feccölne a zenetanulásba, mint egy jazz zenész - nem az élete során, hanem mondjuk egy év alatt - ,akkor az számomra maga lenne a gyönyör! :-)
Nagyon szomorúan tapasztalom én is, hogy nincsenek tisztába a stílusokkal! Nem állítom, hogy zseni vagyok a zenéhez és mindenre megmondom micsoda, mert igenis nehéz dolog. A legtöbb zenekar mást hall a saját zenéjében, mint a hallgató. Viszont ez szerintem egyértelműen nem jazz! :-) Amúgy nem csak ez van tele olyan zenekarokkal akik nem az adott stílust képviselik, hanem az elektronikus kategória is! De amit tényleg szomorúan konstatálok az az, hogy miután meghallgattam majdnem minden zenekart, sokat mondok, ha azt mondom 5 olyant találtam akit úgy szívesen hallgatnék... :-( Sajnos szerintem ez nagyon szomorú, főleg azt figyelembe véve, hogy meglátásom szerint iszonyatos széles a zenei érdeklődésem, úgyhogy én tényleg befogadom a jó dolgokat! :-) Csak remélni tudom, hogy akik eljutnak majd a döntőig, azok tényleg válalhatóan jó zenét fognak játszani! :-)

Dani

ui: a Bad forest-nek pedig sok sikert!

#7 hugi
2011. január 10. 15:08

Kedves Dani! :)
Én több zenekarral vagyok napi kapcsolatban, és nagyon szomorú látni, hogy nem tudnak megélni az igényes zenéjükből, szerzőket is ismerek, akik színvonalas, "agyalós" muzsikákat szereznek, és igazán, érzésből, tehetséggel muzsikálnának, de privát foglalkozást kell vállalniuk, különben éhen halnának...A zene, a kultúra csalóka dolog, mert szerintem sokkal többet mutat - és AD, mint hinnénk. A társadalom rossz állapotát mutatja, de ugyanakkor nagyon sokat ad: nekem pl nagyon nagy életérzéseket, ihletet a saját művészi munkáimhoz...
Jó lenne, ha legalább kategorizálnák a zenészeket, együtteseket, hogy Szíj Melinda, vagy Bikicsunáj ne kapjon már több gázsit, mint egy képzett művész!!!Rá lennének kényszerítve, hogy tanuljanak még...Jó lenne, ha egy kis önkritikája lenne az embereknek, mielőtt beneveznek valahová... :/
Nagyon bízom benne, hogy egyre többen leszünk, akik jazz-koncertekre járnak! Különben nem lesznek koncertek és Kozsót kell hallgatnunk napestig a rádióból IS! (húúú :D
(Én a népzene/világzenébe kukkantottam át, nagyon jók vannak, de tényleg csak 1-2. A rockot már meg sem mertem nézni... :o

#8 Dani
2011. január 11. 2:06

VISSZA AZ ORI VIZSGÁT! :D Nahjó, csak viccelek! Viszont valami minimum tényleg lehetne! Én bízom benne, hogy most van egy új generáció a zenében (a világon mindenhol), akik rájönnek arra, hogy a zene számít igazán! Szerintem pár éven belül elkezdődik egy olyan irányzat, ahol előjönnek a 80-as évek gitárszólói és minden irányzatból a lehető legjobbat magáévá teszi majd az új vonulat. Dallamos ének, inteligens szövegekkel és az egész egy nagy közönséget fog érinteni, mert hiányzik már az embereknek a jó zene!
Szomorú látni azt, hogy egy Szíj Melinda többet keres képzett muszikusoknál, de ez a közönségnek köszönhető! A média nem hibáztatható azért, mert a közönségnek ez kell... más kérdés, hogy ha a megfelelő fórumokon nem csöcsök és falloszok folynának, akkor lehet más érdeklődése lenne az embereknek! Sajnálom azt, hogy nincs olyan hely itthon ami szerintem megfelelően kiszolgálná a magyar zenei életet, főleg a kezdő zenekarokat. Iszonyatos mennyiségű zenekar van kis hazánkban, a mozgosítható közönség pedig kicsi! Szerintem az egész politikai hozzáállásnak és az emberek gondolkodásának kéne megváltoznia ahhoz, hogy megfelelő körülményeket teremtsünk! Ameddig egy amatőr zenekar koncertjére közel 1000 forintos jegyet kell váltani, vagy ameddig az emergenza tehetségktatón a döntőig eljuthat valaki csak azért, mert sok embert mozgat meg, addig nem lesz semmi változás! Sajnálattal tapasztaltam, hogy a rock kategórián belül indult többek között a The Hated Tomorrow, akiknek már nagylemezük is jelent meg, valamint rotációba nyomja videóklippüket az MTV. Nekem is van zenekarom, úgyhogy elég elfogult vagyok a témával kapcsolatban! Kétszer indultunk tehetségkutatón és mind a kétszer helyezést értünk el, mégse gondolom, hogy szemétség volt amikor neveztünk erre a versenyre! Amúgy a zenekarom a Pygmalion névre hallgat, ha érdekel, hallgass bele, kíváncsian várom a véleményedet! :-)
Ezzel az egész magyar zenei témával az a baj, hogy soha nem lehet befejezni róla az értekezést, mert rengeteg dolgon lehetne javítani, de mégis először az embereknek kell megértenie az egész rákfenéjét!

#9 hugi
2011. január 13. 8:02

Igen, szóval erről lehet sokat beszélgetni, de szerintem valahol az oktatásnál kezdődik a gond...és ha Amerikában a Tom&Jerry alatt igényes jazz szól, akkor az azt jelenti, hogy az egész "fentről" irányítható. Szóval "amit kapsz, azt eszed", de az emberek többségének nincs energiája arra, hogy megkeresse a jó zenét. Benyomja a rádiót, és kész. Szórakozni akar, hajat rázni, vagy csak sírdogálni. GONDOLKODNI nem nagyon...
Reméljük ez valóban változni fog...a zenekarok (és néhány rajongó ;) elkezdtünk működni ez ügyben, (létrehoztunk egy szerveződést, összefogtunk) a dolog egyenlőre nem publikus, "gyerekcipőben jár". De ha érdekel, keresd a zenekarokat és írj nekik az üzifalon, szerintem minél többen leszünk, annál jobb...jó lenne változtatni! ;)

#10 Dani
2011. január 15. 3:35

Tény, hogy az ember kényelmes lény, úgyhogy nagyrészt nem fog azzal foglalkozni, hogy mit hallgat! Amit igazából részben meg is értek, mert az első a család és az, hogy legyen étel az asztalon... Nagyon komplex a dolog, de abban igazad van, hogy egy kis törődéssel ez irányítható lenne! Nem szeretném ha mindenki jazzt hallgatna, vagy rockot, esetleg metált... én inkább azt szeretném, ha az emberek kíváncsibbak lennének az új dolgokra és ez nem csak zenére értendő! Szerintem tök jó lenne, ha az emberek maguktól keresnének új dolgokat, gondolok itt zenére, könyvekre, helyekre...!
Amúgy jó ötlet ha összefognak páran, nálunk is volt már ehhez hasonló kezdeményezés, de már nem is tudom miért szálltunk ki belőle a zenekarral! Mostanában megint elkezdett foglalkoztatni az a kérdés, hogy mivel lehetne több emberhez eljuttatni a zenénket, de eddig még nem jött a megvilágosodás! :-( Sajnos a Pankkk is szünetel egy darabig, úgyhogy onnan pl anyagi támogatásokat nem fognak kapni a zenekarok, pedig tényleg nagy pénzekkel segítették a zenészeket! Visszatérve az összefogásra, talán az lehet a jövő ha hasonló zenekarok összeállnak és rendszeresen együtt koncerteznek! Split lemezeket kell kiadni és osztogatni! Plusz minden zenekarnak ki kell használni az internet nyújtotta lehetőségeket. Én iszonyat jó dolognak tartom, ha egy zenekar videoblog formájában rak fel dolgokat a netre pl. arról, hogy egy koncert elött/után mit csinálnak... az emberek nem azért járnak koncertre, mert jó a zene! Ha a jó zene érdekli őket, akkor meghallgatják otthon! Magamból kiindulva arra jutottam, hogy én azért járok koncertre, mert valami pluszt szeretnék kapni. Az lényegtelen, hogy ez pirotechnika, konfetti vagy csak egy szép lány a tagok között! A lényeg szerintem az, hogy minden zenekarnak arra kell koncentrálnia, amiben ő többet tud nyújtani élőben, mint más! Legyen az metál, blues, jazz vagy világzene, valami többet kell nyútani és ez nem a társadalom hibája... Ahogy az emberiség fejlődik, úgy tompul el az agyunk! 60 évvel ezelött egy kilátszó térd kiverte a biztositékot, ma meg a csapból is a pornó folyik valamilyen formában és senkit nem izgat, hogy x vagy y éppen villantott egyet... Bízom abban, hogy minden jobb lesz! Én a maximumot fogom nyújtani és várom a változást! :-)

#11 Dani
2011. január 15. 3:37

ui: bocsi, ha egy picit kusza amit írtam, de hajnali fél4 -kor már én se remekelek... :-)

#12 hugi
2011. január 23. 14:49

Semmi gond, Dani, bár én az utóbbi időben marhára felhúztam magam azon, hogyha beírtam a véleményemet, rögtön az jött le, hogy 1) irigy vagyok 2) biztosan én is zenélek...naja, ha nem zenélek, akkor már nem lehet véleményem, ha meg igen, akkor meg mutassam, mit csinálok, hogy aztán fikázhassák, mert valakinek negatív kritikát bátorkodtam írni...olyan szomorú, hogy nem kulturáltan megvédik magukat az emberek, hanem elküldenek a búsba. Szóval így vásároljon lemezt az ember. A vélemény szubjektív dolog, és nekem rengeteg kedvencem van itt, a talentometeren (is) tök tré, hogy nem lehet valakinek megmondani, mit gondolsz, nem?!Örülök, hogy veled lehet értelmesen kommunikálni, ezért már megérte vállalni a véleményemet!Láttam, sok szavazat ment rátok, de még nem elég...nagyon sokan vannak a kategóriátokban, remélem a zsűri bejuttat titeket :)

#13 Andris33
2011. január 25. 15:44

Az én zenekarom is nevezett a versenyre.
Metal/rokk kategiroába, de átraktak minket a jazzbe...
lehet itt is ez történt

ez a vicceskedő zene nincs ínyemre, de megértem ha vkinek ez bejön.

#14 Macina
2011. március 13. 0:54

ez fos
de aza pigmallion is az

Szólj hozzá!

YouTube