Antherydium

Név:
Antherydium

Bemutatkozó:
Az Antherydium zenekar duóként indult 2010 nyarán, Lázár Olivér (szólógitár / ének - Eger) és Kocsis József (basszusgitár / ritmusgitár - Dunaújváros) elhatározása nyomán, de a jelenlegi formáció csak december 15-én kezdte meg közös munkáját, miután Feller Tímea (hegedű - Sopron) és Krajczár Tibor (dob - Pannonhalma) csatlakoztak a bandához.

Műfajilag nem szeretnénk behatárolni magunkat, leginkább eklektikus szabad metálként lehetne leírni a zenénket. A számaink improvizatív és "off-beat" elemeket is tartalmaznak, néhol egy kis feszült diszharmóniával. Egy szóval mindenki hozzáteszi azt, amit éppen érez. Olivér szavaival élve: "Tiszta zene, pszihedelikus, experimentális hatásokkal, hogy kiszakítsuk a közönséget is a megszokott kis világukból".

Műfaj:
rock / metál

Számok:


Cím: A Boszorkány
Szerző: Antherydium zenekar


Cím: A Halállal és Rólad álmodom
Szerző: Antherydium zenekar (szöveg: Szatmári Adrienn)


Cím: Tudom, hogy hol vagyok
Szerző: Antherydium zenekar

Weboldal:
http://antherydium.uw.hu/

E-mail cím:
anth...@gmail.com

Státusza: kiesett

Szavazatok: 281

Fórum / / / vélemények
#1 Inferno
2011. január 6. 17:36

Fazon!jól nyomjátok srácok, csak így tovább!!Hogyhogy csak most hallom ezt először ennek már kifutott slágernek kéne lennie...

#2 mousta
2011. január 6. 23:59

I understand nothing but.....THE COOLEST EVER! xD

#3 brakhobako
2011. január 7. 0:03

brakho manolos keesh barto blakho

#4 dasdsa
2011. január 7. 0:05

dasdsadsad

#5 RaVeN
2011. január 7. 0:14

Zsííírok vagytok :D Csak így tovább!

#6 szabee
2011. január 7. 4:41

Szavaztam, és utána meghallgattam a zenéket papaúr!
Fényjézusosan faszajó!

#7 dézsi ferenc
2011. január 7. 19:56

ióóóó

#8 J Niki
2011. január 8. 22:25

hűűűű! ha!

#9 renee
2011. január 9. 21:04

hat eeeez.... hanyatt estem, es ugy maradtam... kesz. sracok, imadom, amit csinaltok! oooriaasiak vagytok!

#10 D.Csaba
2011. január 10. 16:48

Sziasztok! A zenétek és a szövegek is nagyon jók. Egyedi stílus, fantázia, technika. Remélem bejuttok a versenybe, annak ellenére, hogy a felvétel maga elég gyenge. Studióban kellett volna felvennetek. Szorítok nektek.

#11 Antherydium
2011. január 10. 17:15

Kedves mindenki, aki írt és szavazott eddig!

Nagyon szépen köszönjük a támogatást mindenki részéről! Igazán jól esik, hogy sikerült olyat alkotnunk, ami elnyerte a tetszéseteket! Remélem a továbbiakban is figyelemmel kíséritek munkánkat, hiszen Nélkületek az egész értelmét vesztené!

Köszönjük Nektek!

#12 nagylaci
2011. január 10. 17:16

tudom hogy hol vagyok 06:03-tól vaze....két gitárral nyomjátok? szakít ¨;.-.¤#¤,

#13 Antherydium
2011. január 10. 17:21

Kedves NagyLaci!

Nem, abban a számban 1 gitár, 1 hegedű, 1 basszus és 1 dob van. :D

Örülünk, hogy tetszik!

#14 K. T.
2011. január 10. 21:55

twáá itt a sok szép szavazat!! de honnan van??
ez mekkora tök jó, h már ien sok van ^^
am nagylaci, minden számban ez a 4 hangszer van, csak nehéz kibogozni a felvétel miatt... de az általad kiemelt rész nekem is az egyik kedvencem ;) köszi a kommentet!!

#15 Sztv
2011. január 11. 0:35

Hát srácok,hogyha ez rendesen fel lesz véve, ebből valami hatalmas dolog lesz! Annyira egyben van, és kerek az egész... És olyan egyedi hangzásvilága van a zenekarnak...Kicsit minden, és még annál több! Ez lehet valamihez a kulcs... :)

#16 nagylaci
2011. január 11. 14:14

két gitár vagy egy gitár nekem kurvára mindegy amúgy, zeneileg lehet béna vagyok, de azér látom másnak is bejött az a rész. amúgy birom az összes számotokat, tegnap feljött két haverom, letekertem mégegyszer ...fasza volt, nekik is bejön a zenétek pedig amúgy szar a felvétel, mi a ****-sal vettétek ezt fel?? na majd bulizunk a koncerteteken ha lesz.¤@,# jáccotok valahol?

#17 k.zsófi
2011. január 11. 15:55

Sziasztok! A barátom hívta fel a figyelmemet a zenétekre. Nagyon tetszik nekem is. Igazán jó zenészek vagytok. Vannak a számaitokban olyan részek, amikor pillanatokra úgy érzem, komolyzenét hallgatok. Persze ez még nem a teljesítményetek csúcspontja, de szerintem pont az ilyeneket kellene a tehetségkutatóknak felkarolniuk. A tehetség és a kreativitás a ti esetetekben nyilvánvaló. Hajrá!

#18 Antherydium
2011. január 11. 15:55

Kedves Nagy Laci!

Tényleg örülünk, hogy ennyire tetszik, amit játszunk.

Sajnos egyelőre az idő szűke és technikai okok miatt csak _fényképezőgéppel_ tudtuk felvenni a számokat próbán, de amint lehet, szeretnénk a lehető legjobb minőségben is megejteni ezt.

Koncert(ek) jelenleg szervezés alatt van(nak), de mindenképpen tudatjuk, ha lesz buli. Gyertek el, érezzétek jól magatokat, mert az a lényeg! :)

Nem sokára készül a zenekaros honlap is, feltesszük majd ide is a linket, természetesen.

Még egyszer köszönjük a szavazatot, a hozzászólásokat és a támogatást!

#19 L.O.
2011. január 11. 18:42

K. Zsófi!
Örülök ha tetszett neked és a barátodnak. Ezt tök jó hallani. Amúgy nekem is tetszik, igazából azért írjuk a jobbnál jobb számokat, hogy tetszenek valakinek, mert tök fölösleges volna olyan zenét játszanunk, ami nem tetszik senkinek. :D
Vannak amúgy sokkal jobb számaink is, csak még nem vettük fel őket, úgyhogy majd jól meglepődtök, mikor először játszuk őket.
Én személy szerint nem fűzök ehhez a tehetségkutatóhoz túlzott nagy reményeket, csak annyit, hogy játszhassunk egyet nektek a hajón, megmutassuk, hogy létezünk, és közben baromi jól érezzük magunkat.
Ebben az országban tapasztalataim szerint az általad említett két jelzővel rendelkező bármilyen művészeti megnyilvánulás legfeljebb szép csendben háttérbe szorítva működgethet.
Blablabla, szóval örülök, hogy van akinek bejön, és köszönöm neked, és mindenkinek, aki ránk szavazott!

#20 K. T.
2011. január 11. 19:07

jajj, de jó így vizsgaidőszakban ilyen dolgokat olvasgatni itten :) köszönjük mindenkinek!!
mindamellett csatlakozom az előttem szólóhoz, én sem fűzök nagy reményeket ehhez a versenyhez... M.o.n nem ennek a zenének van divatja, talán ha Finnországban születtünk volna!! :D

#21 K.J.
2011. január 11. 19:30

Megjegyzés Tibi üzenetéhez:

Ha itt nem jön össze, irány Lappföld :D

Persze sajnálnám itt hagyni azokat, akiknek véletlenül itthon is tetszik a zenénk.... :/
Szóval reméljük, nem lesz erre szükség

#22 K.J.
2011. január 12. 12:27

Megjegyzés Olivér üzenetéhez:

Bár őszintén szólva sajnos valóban az a látszat uralkodik kis hazánkban, hogy az anyagias média törekvései nyomán a divatossá, trendivé promóciózott, mesterséges és befuttatott előadókat nevezhetjük sikeresnek, valójában ezek a mondva csinált sztárocskák egyéniség és egyediség hiányában viszonylag hamar feledésbe merülnek.

Ezzel ellentétben ott vannak azok a régi, nagy zenekarok, előadók, akiket a régi táncdalfesztiválok óta emlegetnek és mindenki ismeri őket ország-, és világszerte! Gondolok itt az Omegára, a Karthago-ra, vagy akár a Bonanza Banzájra! De említhetném Bródy Jánost, vagy Koncz Zsuzsát is. Ők is ehhez hasonló rendezvényeken indultak el a hírnév, az elismerés és az önmegvalósítás felé.

Nyilván zavaró és furcsa tényező, hogy interneten, felvételről, úgymond "személytelenül" mérkőznek meg az előadók a továbbjutásért, ez sokakban szkepticizmust válthat ki, tartva attól, hogy a szavazás, a válogatás esetleg nem a fair-play írott és íratlan szabályainak megfelelően zajlik. Én személy szerint biztos vagyok abban, hogy szakértő zsűri fogja majd elbírálni az előadók teljesítményét, és nem kell attól tartanunk, hogy bármi nemű sportszerűtlenségnek, csalásnak esne áldozatul bárki a nevezettek közül. Ha pedig néhány előadónak valamilyen módon mégis sikerülne csalással bekerülniük, az élő előadásaik során elég nagy valószínűséggel kiesnek majd. Szóval kell a tehetség, a hozzáértés, a kreativitás. Ezért vagyunk itt.

#23 Antherydium
2011. január 12. 12:31

Készül a zenekar honlapja!

http://antherydium.uw.hu/

Bármilyen kérdéssel forduljatok hozzánk bizalommal! A kezdőlapon látható email-címre várjuk a leveleiteket! Köszönjük! :)

#24 Beatrixxx
2011. január 13. 9:46

hehe....de jó ez így kora reggel... :D

#25 Foldi Andrea
2011. január 14. 0:07

ok

#26 bence
2011. január 14. 9:08

Nagyon jó! Még egy kicsit nálam is jobbak vagytok. :D

#27 Antherydium
2011. január 14. 16:59

Köszönjük szépen mind a KETTŐSZÁZ szavazatot! ^^

#28 G.Gábor
2011. január 14. 18:07

Sziasztok! Engem a kollégám kért meg, hogy hallgassak bele a zenétekbe, és ha tetszik, akkor szavazzak rátok. Nem is tudtam, hogy van ez a verseny. Nos, teszett. Annyira, hogy ott az irodában végighallgattam az összes számotokat, és szavaztam rátok. Most újra meghallgattam mind az ötöt. Van benne fantázia, és technikai tudás. Biztos vannak itt nálatok jobbak is, de szerintem országos szinten az egyik legjobb zenekarrá fejleszthetitek magatokat. A zenetanulást és a gyakorlást ne hagyjátok abba. Fiatalkoromban én is zenélgettem egy együttesben, aztán abbahagytuk. Azóta is bánom. A legfontosabb, hogy maradjatok együtt, tartsatok ki az akadályok ellenére is, mert nagyon jók vagytok! Csak hosszú, kitartó munka árán lehet sikeressé válni. Csak így tovább! Várom a cd-teket, ha lesz, veszek egyet. Jó munkát, sok sikert!
G. Gábor

#29 K.J.
2011. január 14. 19:37

Kedves Gábor!

Örülök, hogy tetszettek a számok, az éppen készülő -bár még hiányos- honlapon találsz még párat, ha érdekel. Próbáljuk a lehető leggyorsabban fejleszteni az oldalt, ezért érdemes gyakran visszanézni.

Minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy az általad is említett akadályok ellenére a lehető legtovább zenélhessünk együtt, mert a zene számunkra esszenciális.

Koncertek szervezés alatt állnak, amint lesz biztos hely és időpont, közzétesszük a honlapon.

Igazán köszönjük a támogatást, szükségünk is van rá! :D

#30 levente
2011. január 15. 10:38

a halállal és rólad álmodom a mindenit, kispajtások mit levágtok benne! húúúúú, kicsit tudtok!

#31 K.J.
2011. január 20. 1:48

Ez itt a reklám helye!

Antherydium koncert 2011 január 22-én Budapesten! További információk itt a honlapon!

http://antherydium.fw.hu/?page_id=64

Gyertek el, érezzétek jól magatokat! ^^

#32 Antherydium
2011. január 21. 2:53

Nagyon köszönjük mindenkinek a sok szavazatot és a rengeteg pozitív visszajelzést! Köszi! :D

#33 K.J.
2011. január 24. 10:37

Ez itt ismét a reklám helye!

Antherydium koncert 2011 január 28-án Budapesten! További információk itt a honlapon!

http://antherydium.fw.hu/?page_id=64

Gyertek el, érezzétek jól magatokat!

#34 Tawasz
2011. január 24. 13:06

Kár hogy a felvételek.. nem a legjobbak
de a zene nagyon bejön... :)
nekem nagyon tetszik.. :)

#35 Alan
2011. január 24. 13:35

Szia K.J.,
mondtad írjunk véleményt...

Sürgősen kellene nektek egy demo-minőségű anyag, vonalból vett hangszerekkel, takkra. Mert ez zajos, kissé. Nem nagy költség lenne. Hidd el megérné.

Az ének nagyon sötét hangulatot ad. Ami nem baj, de sztem ellensúllyozzátok egy lágy női énekkel. Nagyon sokat dobna rajta.

Amit tudok javasolni, hogy rakjatok unisonokat, pl gitár+ hegedű terccel. És úgy, hogy kilép a 8-ados világból. Vagy triola, vagy 16 od, vagy mondjuk 16os felfogásnak különféle osztásai.
És több kiállás, tempoérzeti változások kellenek. Keresni a feszítő ellensúlyokat.

Én ezekkel színesíteném elsősorban a zenéteket.
Csináljátok, jó lesz!
üdv

#36 Tawasz
2011. január 24. 13:52

Lesz valamikor stúdiózás ?

#37 K. T.
2011. január 24. 14:26

jocó helyett most én válaszolok, remélem nem baj...
stúdiózás nyáron lesz leghamarabb sajnos, mivel mind a négyen más-más városban élünk (Sopron-Dunaújváros-Eger-Pannonhalma), így hamarabb nem fogunk tudni rá időt szakítani, de már én is nagyon várom, hogy végre valami hallgatható minőségű anyagunk legyen, mert ebből kb még mi sem halljuk ki, hogy mit is játszunk ^^, viszon gyertek el pénteken a koncertünkre, ha ráértek! szívesen látunk :)
basszus Tawasz!!! hihetetlen jó a zenétek!!! :D

#38 Tawasz
2011. január 24. 14:36

Nagyon szépen köszönöm.. :)...
És köszönjük a meghívást :)
még pontosan nem tudom a dátumot
de nekünk is 26. a körül lesz fellépésünk...
írni fogok minenképpen...
és ha ráérünk akkor elmegyünk
ha nem is mind de én bíztosan :)

#39 András
2011. január 24. 21:48

Sziasztok!

K.J. meglátogatott minket és az engedélyetek nélkül tévedt tiltott zónába!:-) Remélem, nem lett megfeszítve érte!;-)

Köszi, hogy meghallgattad a régebbi dolgainkat is!
Én is meghallgattam és belehallgattam a Ti zenétekbe.
A zenéről nem szeretnék semmit írni, mert ez eléggé szubjektív dolog, ezért sem bánt, ha neked nem tetszik amit mi csinálunk. Mi lenne, ha mindenki ugyanazt tolná?
A felvételeitek egyelőre nem adják vissza, amit szeretnétek (ez ismerős valahonnan...), Nektek is kellene egy jobb minőségű anyag és azt hiszem akkor tudna ütni ez is.
Én is nagyon kíváncsi lennék rátok élőben! Biztosan érdekes és azt hiszem értékes dolog lehet úgy hallgatni, hogy leviszi a gatyámat.

Remélem, nem haragudtok meg az összehasonlításért, de nekem ez a banda jutott eszembe rólatok, bár lehet, hogy Ti is ismeritek őket. Régen többet hallgattam, akkor még kazettán:
http://www.youtube.com/watch?v=GynWBm5Mifo&feature=related
Érdemes a többibe is belehallgatni!

Köszi, hogy "bemutatkoztál" és meghallgathattalak titeket!
Ebből jó fog kisülni, ha nem adjátok fel!

Üdvözlettel:
András (Anagramma)

Szerintem Nektek is feldobná egy női vokál, ha esetleg a hegedűs hölgy tud énekelni, próbáljátok ki.

#40 K.J.
2011. január 24. 23:35

Kedves Tawasz és András!

T:
Sajnos 26-án (extraintenzív próbák miatt :D ) nem áll módunkban elmenni és meghallgatni titeket, de ami késik, nem múlik! És köszi a visszajelzést!

A:
Igazad van. Az, hogy kinek milyen zene tetszik, az végképp egyéni ízlés dolga, éppen ezért sincsen sok értelme erre alapozni egy kritikát. Viszont a szakmai szempontok mindenkire vonatkoznak, bármit játszik is. Legalábbis szerintem. :D

Amint lehetőségünk nyílik rá, szeretnénk majd rendes körülmények között felvenni a zenénket. Többek között ezért is vagyunk itt, elvégre többek között ez is a díjak között szerepel. Addig is maradnak a koncertek, ahol minden esetben a maximumot szeretnénk nyújtani a közönség számára.

A vokálokról annyit szeretnék csak mondani, hogy _elvileg_ lenne az is, csak sajnos ahhoz bizony mikrofon is kéne elegendő... szóval gondolom értitek a lényeget. :D

És Timinek, a hegedűs leányzónak bizony nagyon szép hangja van, bár Ő ezt a világért sem szeretné fitogtatni, számunkra ismeretlen okokból, de már folynak a rábeszélő hadműveletek. ; )

Eleddig én személy szerint nem hallottam az Atrocity zenekarról, de ha egy ilyen bandához hasonlítanak minket, az már csak jó lehet. :D

Köszönjük még egyszer mindkettőtöknek és remélem, találkozunk majd egyszer valahol a nagyvilágban. Talán színpadon is. Jó volna.

#41 Alan
2011. március 5. 9:40

pf.... ez a "zene":D:D:D:D

#42 K.J.
2011. március 6. 13:00

Kedves Alan!

Nem lehet mindenkinek egyforma ízlése, nincs is ezzel semmi gond. :)

Annak mindenképpen örülök, hogy megosztottad velünk a véleményedet. Köszönjük a hozzászólást.

#43 Amy
2011. május 2. 17:17

Érdekes illúziókat kelt a zenétek.:)
Nekem személy szerint nagyon tetszik…
És még annyit akartam kérdezni, hogy miért vágattad le a hajad Olivér.!?:P:D

#44 L.O.
2011. május 2. 23:16

Kedves Amy!
Örülök, hogyha tetszik.
Hát az egy elég hosszú és unalmas sztori, de a lényeg, hogy most baromi érdekes, és én nagyon elégedett vagyok vele:)
Halgass sok Antherydiumot továbbra is, mert klinikai kísérletek bizonyítják a hajnövesztő hatását és jót tesz továbbá a vérkeringésnek, meg a mittomén milyen görög betűs agyhullámoknak is! Majd csinálunk egy nagyon szép lemezt, és majd mindenki élvezkedhet rajta, aki csak szereti.

#45 Amy
2011. május 3. 10:30

Nekem is tetszik így, nem azt mondtam.:)
Legalább ezt is megtudtam:D
Köszi mindent:)

#46 K.J.
2011. május 5. 20:04

Jah és itten is vagyunk mosmán:

http://www.facebook.com/Antherydium

:)

Szólj hozzá!

YouTube