3Do+ 3Do+

Név:
3Do+

Bemutatkozó:
A zenekar 2007 szeptemberében alakult. Az alapító tagok mindannyian hallgatók. Három testvér: Dobos Dániel (Pázmány), Balázs (BMF) és Bence (BMF), valamint barátaik: Jáni Attila (Pázmány) és Esztegár Anna (Pázmány). A zenekar neve is erre utal: 3Do, mint a három Dobos és + azaz plusz, a velük játszó barátok, azaz bárki, aki becsatlakozik - akár egy koncert erejéig.

Egy hónap próba után, még csak három saját számmal és feldolgozások színes palettájával megszerveztük október tizenötödikére első koncertünk a budapesti Rocktogonban, ahová annak ellenére, hogy egy hétfői nap volt, több, mint száz ember eljött, és remekül érezte magát (bizonyíték erre a zenekar honlapján található fotók).

Ezen felbuzdulva részt vettünk az Emergenza tehetségkutatón, ahol az első fordulón ismét száz feletti nézővel/szavazattal teljesítettünk, de sajnos a második fordulóban nem sikerült ezt megismételni, így a döntőbe már nem kerültünk be. De ehhez nem sok köze volt annak, hogyan játszunk, hiszen zsűri nem volt, csupán a nézők szavazata számított, abból pedig ezen a napon sajnos kevesebben jöttek el, mint amire számítottunk.

A nyáron Esztegár Anna kilépett a zenekarból - az oka: önmegvalósítási probléma , több szerepet szeretett volna, ami nem fért bele az ekkori koncepcióba.

Jelenlegi felállásunk:

Dobos Dániel - ének, basszusgitár

Dobos Balázs - ének, szólógitár

Jáni Attila - ritmusgitár

Dobos Bence - dobok

A saját számok, amelyek száma időközben 9-re emelkedett, szövegeit Dobos Dániel írja (ill. a Sunder c. angol nyelvű szám szövegírója Esztegár Anna), a zenét pedig a zenekar szerzi közösen (ebben kiemelkedő szerepe van Dobos Balázsnak).

Műfaj:
rock / metál

Számok:


Cím: Ezt
Szerző: 3Do+


Cím: Bosszú
Szerző: 3Do+


Cím: Idea
Szerző: 3Do+


Cím: Sunder
Szerző: 3Do+

Videók:
http://www.youtube.com/watch?v=QTi1KN2mAeU

Weboldal:
http://www.myspace.com/3doplus

E-mail cím:
3dop...@gmail.com

Státusza: kiesett

Szavazatok: 4

Fórum / / / vélemények
#1 K.J.
2011. január 12. 1:11

Sziasztok!

Nem rossz zene. Kicsit Eleven Holdas, ami részemről nagy szó, mert az egyik kedvenc zenekarom (volt... ).
Mindössze három apró észrevételem van, és előre bocsátom, építő jellegű kritika ez, nem "fikázás" :D

1: A bemutatkozó szövegetek egy kissé hosszúra sikerült.
2: Fura, hogy 2007 óta ilyen kevés saját számotok lett. Alapvetően ez nem baj, csak nekem szokatlan. :)
3: A szólógitár kissé sok itt-ott. Mennyiségben és hangerőben is.

Egyébként tényleg jó zene, a felvételek minősége szerintem kiváló. A számok szépen össze vannak téve, a szövegek érdekesek, nem semmitmondó nyalóka-pop. Szóval hajrá!

Szavazni sajnos nem tudok, már ellőttem az összes címemet, de közös koncertet nyomhatnánk valamikor. :D

Győzzön a jobbik! Sok sikert!

#2 Dobos Bence
2011. január 12. 6:49

Szia!

Köszi szépen a vélemény nyilvánítást. :)
A kritikáddal semmi gond nincsen, a bemutatkozó szöveget, egy korábbi oldalról másoltam át, ezért lehet, hogy valóban hosszúra sikeredett az itteni viszonylathoz képest, majd csonkítunk rajta, csak így egyszerűbb volt. A kevés saját szám meg 2007-hez képest valóban igen csekély, de bár ez a leírásból nem derül ki, a zenekar eléggé sokat szünetelt 2007 óra, olyannyira, hogy mostanság koncertek nem is voltak, próbából is nagyon kevés, ezeknek persze megvannak az okai. A szólógitár meg az én fülemnek nem sok, de ez szerintem már ízlés kérdése, azt is megértem ha valakinek sok, de jó végre ezt is hallani, mert koncerteken mindig azt kaptuk meg, hogy nem hallani belőle szinte semmit , de majd eltaláljuk a kettő közöttit. :)
A felvételek minősége meg örülök, hogy tetszik, mert nekünk ez gyenge pontunk, hogy csak ilyen próbatermi felvétellel rendelkezünk, kivéve az ének, mert az az egy ami külön lett rá felvéve és így jött ki durván egy 10esből. Közös koncertről meg pesze majd beszélhetünk, csak legyen vége a vizsgaidőszaknak, mert páran küzdünk vele. :)
Még1szer köszi a véleményt, fikázásnak semmikép sem vesszük, sőt jó hogy ez az oldal eddig nem csak arról szól, hogy fent van X zenekar, hanem kialakul egyfajta kommunikáció is.
Sok sikert!

#3 K.G.
2011. január 12. 8:49

Nagyon messze van ez az Eleven Holdtól!

#4 Dobos Bence
2011. január 12. 22:25

:'(

#5 K.J.
2011. január 14. 12:32

Kedves K.G.

Én sem azt mondtam, hogy ez egy Eleven Hold klónzenekar, csak annyit próbáltam kifejezni, hogy van annyira egyedi és zeneileg összetett, hallgatható és szerethető, mint amennyire az Eleven Hold volt. Az, hogy esetleg messze van tőlük legfeljebb a rutin, a tapasztalat szempontjából igaz. Ne feledjük el, hogy ezek a zenekarok itt nem befutott bandák.

#6 J.P.
2011. január 17. 23:14

1. meg kéne tanulni zenélni, és csak azután rakjátok ki a netre.
2. a szológitár értékelhetetlen ritmikailag, hamis, unalmas oda nem illő pentaton figurákat PRÓBÁL játszani.
3. attól a kommentelőtől megkérdezném ,hogy süket-e, aki azt mondta, hogy ez kiváló minőségű....
4. az énekes sztem életében nem hallott arról hogy: hangmagasság, hangképzés....
5. az egyediség maximum abban nyilvánul, meg, csacska macskát összejátszotok, és ezt tényleg nehéz leutánozni:)

Ezzel, csak kicsit próbáltam reflektálni, K.J. utolsó kommentjére... sztem nem kell ez az önfényező duma... Bocsánat, hogy őszinte voltam, de még sajtószabadság van.
szal ne szálljunk el a semmitől... tudás nincs ego van. yeeee

#7 Dobos Bence
2011. január 18. 0:56

Köszi, jófej vagy

#8 K.J.
2011. január 19. 1:05

Kedves (??) J.P.

1. Ez egy tehetségkutató. Ennyi
2. Ez továbbra is egy tehetségkutató, nem a Bécsi Filharmonikusok találkozója
3. Egy kezdő zenekartól miért várna el bárki is stúdió minőségű hangminőséget, amikor tudjuk nagyon jól, hogy manapság a legtöbb zenész egy nyamvadt húrra, vagy egy darab vonógyantára spórol? Nagyon sok nevezett bandához képest baromi jó ez a felvétel. Megjegyzem, a saját bandámmal sajnos kénytelenek voltunk egy fényképezőgéppel felvenni a számainkat, hogy nevezni tudjunk. Hát ahhoz képest tényleg kiváló. Mellesleg Beethoven is majdnem teljesen süket volt.
4. Az énekes legalább próbál tisztán énekelni, nem erőlteti ezt a manapság "trendi" hörgős, vonyítós, disznóvágásról ismerős "éneklést".
5. Ez már végképp ízlés kérdése.

Továbbá nem értem, mit értesz önfényező duma alatt, ha magamat akarnám fényezni, őket fikáznám, és a saját zenekaromat reklámoznám, nem?
Azért egyszer jammelhetnénk egyet, kíváncsi lennék, meddig birod. Tudás nincs, nagy pofa az van, meg fikázni azt tudsz. Kisebbségi komplexusra gyanakszom. :D

Na pá

#9 J.P.
2011. január 19. 2:29

Kedves (??) K.J.

Jem oké. Adj emailt (vagy msn-t) és megbeszéljük. Kíváncsivá tettél meddig bírom. De mielőtt elkezdenénk messzemenő okosságokat kezdenénk levezetni: végzett jazzista vagyok. és 10 éve zenélek. Ha úgy gondolod, tudunk értelmesen jemelni, benne vagyok. De remélem tisztában vagy a jem fogalmával...


1.Nem fikáztam, reflektáltam erre az egész önfényező felhajtásra. méghozzá SZAKMAILAG !!!
2. "a tudás nincs-csel" melléfogtál
3. nagy pofa nincs: mert nincs pofám egy "tehetségkutatón" mutogatni a hülyeségemet, végzett zenészként sem. a tehetséget nem a facebook meg iwiwen összekuncsorgott szavazatok fogják megváltani...
4. kisebbségi komplexus sincs, ne aggódj efelől
5. te szerintem te nem vagy tisztában a zenei élet színvonalával. A zenei élet, nem erre a honlapra vonatkozik.
Ki beszélt itt hörgésről? Azt mondtam, hogy hamis az ének.
6. Beethoven tényleg süket volt, de ő fejben komponált. A srácok játékán hallatszik a kottaismeret hiánya.,,, ha már így megemlítetted...

#10 Dobos Bence
2011. január 19. 5:10

Bátyám, avagy a hamis énekesünk:
http://www.youtube.com/watch?v=wJneTKkGclE

Ez még a demo felvételünk előtt készült, persze nem itt kezdte az éneklést, de szerintem elküldjük őt mégtöbb hangképzésre, illetve énektanárhoz, hogy majd neked is megfeleljen kedves J.P.

#11 J.P.
2011. január 19. 10:36

Korrekt ez a jutubos felvétel.
Bocsánat itt az ének kapcsán hülye voltam és félreértés van, én a hölgyeményre gondoltam itt a hamisságnál. Azt olvastam, h nem tag már vagy mi. De megjelenik a felvételen,,,, tehát itt van... és csunyán mellé intonál.
Szal bocs, ezzel a férfiénekessel nincs bajom, korrekt.

#12 K.J.
2011. január 19. 11:21

J.P

Jómagam is lassan 10 éve zenélek, bár be kell vallanom, sajnos eleddig nem volt lehetőségem a zenét, mint "tudományt" egyetemen tanulni. De azért az is elmondom, hogy így visszagondolva, nem is annyira nagy baj, mert így a Zene legalább megmaradt számomra a művészi önkifejezés és -szó szerint- a túlélés eszközévé. Ha ilyen büszke vagy rá, hogy végzett jazzista vagy, miért burkolózol a névtelenség homályába? Persze megértem én az érveidet, de a semmire azért neked sem kéne felvágnod. Mert valljuk be, nem azért lesz valaki jó zenész, mert X évet eltölt egy iskolában.

1. Szakmailag majd esetleg akkor reflektálj bármire is, ha te leszel a zsűri, esetleg prof. a Liszten.
2. Tudás talán van, bár nem biztos. Ttehetség, ösztön, szabadság az nincs benned, ebben már biztos vagyok. Ha lenne, nem kérkednél azzal, milyen baromi sok dolgot megtanultál az iskolában.
3. Igazad van, nem az "összekuncsorgott" szavazatok számítanak, ugyanis a valóban hozzáértő, szakmai zsűri fogja beválogatni a továbbjutók igazán túlnyomó részét. Persze olvasni tudni kéne, ugyanis ez is le van írva itt a honlapon.
4. ...... azt látom... egoizmus van helyette.
5. Beutaztam fél Európát a zenémmel, szóval hidd el, el tudom képzelni, hogy nem pusztán erre a honlapra korlátozódik a zenei élet.
6. Arjen A. Lucassen, csak hogy álljon itt egy remek példa arra, hogyan lehet komponálni kottaismeret nélkül. Amúgy az ő zenéjét mindenkinek ajánlom, most komolyan, elfogulatlanság nélkül.

Egyébként így belegondolva, a fene sem akar együtt zenélni egy ilyen sznob hülyegyerekkel. Úgy is kifulladnál potom 8-10 óra után, vagy kifogynál a jazz standard listából... :D

#13 K.J.
2011. január 19. 11:25

A zenekarnak meg annyit mondok, mindig lesznek, akik negatívan állnak hozzá ahhoz, amit csináltok, de amíg szívvel, lélekkel játszotok, addig ezt a közönség is díjazni fogja, mert a zene a szórakozásról és a szórakoztatásról szól. A hangulatról, a barátságról, a nagy családról, akik a színpadon állnak és szeretik egymást és ezt a szeretetet szeretnék átadni mindenkinek, aki hallja őket. Mert minden zenekar egy család. Akár vér szerinti kötelék fűzi őket össze, akár nem.

És aki mást mond, az nem ért a zenéhez, bármivel kérkedik is.

Mindenik embernek a lelkében dal van és a saját lelkét hallja minden dalban. És akinek szép a lelkében az ének, az hallja a mások énekét is szépnek.

#14 J.P.
2011. január 19. 12:00

1. :)
2. :)
3. :)

Mielött azt hiszed sznob jazzista vagyok, elmondom, hogy játszottam évekig heavy metált, hardrockot. Most studio szinten továbbra is játszom ezeket... továbbá, funkyt, fuziót, dnb-t is. Nem vagyok a standerdeknél leragadt figura.
És az őszinte szerelemem pedig a progm.

Korlátoltnak sem mondanám magamat. Az, hogy egoistának tartasz talán azért van, mert elmondom amit gondolok arról folyik egy ilyen tehetségkutatón. Egy zenei versenyen olyanokat juttatnak tovább akik megtippelni nem tudják hogy milyen akkordot fognak. Én egész életemben ezt tanulom, a basszusok változásával elmondom az akkordot neked kapásból, sőt akármilyen zenei rendszerrel helyettesítem... és ez még csak a fejben játék... innentől jön majd az ízlés, és a szív. Szted miért kezdtem el zenét tanulni? Mert ez az egy út volt előttem? Ellenkezőleg... Ez a legnehezebb út... És ha már feláldozom az életemet arra h ezzel foglalkozom. napi 8 órát tanulom évekig, elvégzek két sulit miatta, próbálok heti 3 at. Koncertezek... Végigjárom az ingyen koncertes időszakokat. Akkor engedd meg, hogy ha már ez a szakmámon belüli verseny, akkor had szóljak hozzá. És igazából ez most nem is az én hisztizésem, hanem talán az összes igazi zenész nevében mondom. Nem akarok itt neveket sorolni, mert sztem nem fogod ismerni őket, mert külföldön becsülik meg jobban őket mint itt....
Hidd el, szar érzés, hogy látod hogy felfújják ezeket a versenyeket, lásd gigasztár, és azok az emberek akik tényleg zenészek, azokat meg visszanyomják...

#15 K.J.
2011. január 19. 15:57

Az előbb írtam ide egy bejegyzést, de sajnos az oldalt éppen akkor frissítették, és ahogy elnézem, nem is jelent meg itt. Most nincs kedvem még egyszer legépelni az egészet. A lényege annyi volt, hogy a fikasztárral, meg megaszarral és hasonló médiaförmedvényekkel kapcsolatos véleményeddel teljesen egyetértek, DE azért azokat a műsorokat nem kellene összehasonlítani ezzel, és az ehhez hasonló tehetségkutatókkal. A szakmai zsűri úgy is kiszórja majd azokat, akik valóban nem értenek a zenéhez, mert elvéreznek a színpadon. Akik végig tudják csinálni és ott lesznek a döntőkben, ők igazi, vérbeli zenészek, előadók. És pontosan tudom, milyen szar érzés, amikor valaki MINDENT feláldoz azért, hogy zenélhessen, mégis rálépnek, csak mert nem nyal be senkinek. A magyarországi zenei életnek vérátömlesztés kell, mert ami most van, az tragédia. Kellenek a fiatalos, lendületes és lelkes amatőrök is, hogy legyen honnan elindulni. Nem leszólni, fikázni kellene az itt indulókat (na jó, azért vannak, akik tényleg kiérdemlik a leszólást... ), hanem felkarolni, segíteni őket. Építőjellegű kritikával motiválni őket arra, hogy ne adják fel és hogy érdemes küzdeni. Mert a zene az egy ádáz harc a túlélésért, csak éppen még akár jól is érezhetjük magunkat közben. :D

Szóval csak arra kérlek, hogy bármennyire is lekicsinyled ezeket a rendezvényeket, jusson eszedbe, hogy nem mindenki teheti meg azt, hogy magas szintű zenei végzettséget szerezzen, hiába tehetséges. És valahol el kell kezdeni.

Ha megnézed az itt felsorolt rengeteg zenekart és előadót, valóban megszámlálhatatlanul sokat fogsz találni, akiket nem fogsz kedvelni. Lesz néhány.... 3-4 legfeljebb, akikre viszont azt tudod mondani, hogy "aztarohadt... ők miért nem futottak még be?" és ha ezek kerülnek fel a hajó fedélzetére, már megérte megrendezni ezt az egészet, nem? : )

#16 K.J.
2011. január 19. 15:59

Jah és még annyit, hogy számomra ez az egyetlen út. Valóban a legnehezebb, de szeretem. ^^

#17 koka
2011. február 2. 16:31

K.J., ezt komolyan gondoltad???:

"Egyébként tényleg jó zene, a felvételek minősége szerintem kiváló. A számok szépen össze vannak téve, a szövegek érdekesek, nem semmitmondó nyalóka-pop."
:-) :-) :-) :-) :-) :-)

#18 K.J.
2011. február 2. 16:59

Koka... in?

öhm... hagyjuk

#19 A.Csibe
2011. november 13. 21:58

Ojaj.. J.P. annyit írok a hamis énekkel kapcs hogy kösz a kritikát, és bevallom ez egy ritka rossz felvétel (ének) és a szám is el lett kapkodva rendesen.. Sajnos a magyar-színvonal elég **
Alig létezik zenész , aki a külföldi színvonalnak megfelelne..angolul meg aztán nem is értenek.. A kiejtést meg..hagyjuk.
Köszönöm hogy egy szám alapján ítélsz.
Ezen a mosolyogni tudok, hisz fogalmad nincs a hangomról.
Most írhatnám hogy Németországban operában is volt számtalan fellépésünk, hangképzés stb, 8 év híres kórus, de mit számit ez.
Lehet ez a felvétel szánalmas, de fogalmad sincs a képességemről.
Hallasz egy rosszul sikerült demot és ítélsz. Szerintem a gitár és az ének pl absz. nem passzol össze és bánom hogy az időmet ilyesmivel vesztegettem. Sajnos Budapesten (Magyarországon) rájöttem hogy nem akad megfelelő, niveau-os banda, ha meg létezik nem találom.
Kedves volt zenetársaim :)
Szerintem a Sunder-t ne használjátok már az ilyenféle oldalakon, köszönöm.

Szólj hozzá!

YouTube