2 Joints

Név:
2 Joints

Bemutatkozó:
A zenekar története 2009-re nyúlik vissza, amikor Tajti Viktor (gitár) és Sárközy Dani (gitár/ének) megalapították a zenekart, kezdetben csak unaloműzés céljából, mindenféle tervek nélkül. Akkoriban feldolgozásokat játszottak, főként olyan előadóktól, akik nagy mértékben hatással voltak rájuk. Sok-sok demófelvételt készítettek, és talán akkor kezdtek komolyabbra fordulni a dolgok...

"Az egész egy viccnek indult, nem is gondoltam komolyan..." (Tajti Viktor)

Főként a szűk baráti társaságuk ismerte próbálkozásaikat, és meglepően pozitívan álltak hozzá a dolgokhoz, és rengeteg támogatást nyújtottak. Elkezdődtek a saját számok írásai (Szeretet&Béke, Vonat), illetve a tagok toborzása. Így került a zenekarhoz Kiss Tamás (harsona).

"Emlékszem, 12 évig egy utcában laktunk, aztán valahogy megint összefutottunk..." (Kiss Tamás)

Ekkor rögzült véglegesen bennük: reggae alapokra fognak építkezni úgy, hogy abból valami teljesen egyedit tudjanak kihozni. Rengeteg munka volt akkoriban a zenekar körül, sok stúdiózás, számok írása/gyakorlása, de még mindig csak hárman voltak. Nem kellett sokat várni, gyorsan feltűnt Szitár Ádám (basszusgitár), hogy erősítse a csapatot.

"Nem kellett sokáig győzködni, rögtön csatlakozott hozzánk..." (Tajti Viktor)

És ekkor értünk el egy fontos ponthoz: az első közös koncerthez.

"Érdekesnek indult, mert nem nagyon ismertek minket..." (Sárközy Dani)

A koncert csalódás volt számukra...kellemes csalódás. Alig volt ötven ember, viszont meghatározó élmény volt. Mindenki énekelte a zenekarral a dalokat, és nagyon jól érezték magukat... és ezt nem lehetett itt abbahagyni.

"Nem volt dobosunk akkoriban, keresni kellett egyet...de gyorsan..." (Szitár Ádám)

Nem kellett egy hét sem, megvolt a jelölt Kabai Dávid (dob) személyében. Rögtön elfogadta a felkérést, főként a reggae zene iránti szeretetéből kiindulva. A 2010-es szezont tehát már teljes felállásban kezdték a srácok, illetve egy csapókertis bulival, ahol 300 ember jelent meg és tette tiszteletét a zenekar felé.

"A mai napig emlékszek a koncert minden pillanatára..." (Tajti Viktor)

Az évben voltak még kisebb megjelenések, tehetségkutatók, de ezek nem koncert jellegűek voltak. Időközbe pedig próbaterembe vonult a zenekar, majd a lemezanyag összeállítása után stúdióba, hogy rendes körülmények között készíthessék el első nagylemezüket. Mindezek mellett első fesztivál fellépésükre is sor került ebben az évben.

"Nem tűntünk el, csak a háttérmunkákkal foglalkoztunk, mert ezekre lehet majd építkezni..." (Sárközy Dani)

- És akkor merre tovább?

- Most kezdünk csak igazán belemerülni a munkába. Csináljuk a lemezt, videóklippet tervezünk még az idénre, illetve rengeteg koncert van kilátásban az elkövetkezendő időben, szóval nincs megállás. Rengeteg új ötlet van, ami majd idővel felszínre tör, csak győzzétek kivárni...

- Mit gondoltok, mi az, ami megfogja az embereket a zenétekben?

- Ez szerintem összetett dolog. A zene, a szöveg, a mondanivaló... nem lehet ezt megmondani. Sok kis dolog összessége, de ha valamit kikéne emelnem, akkor az az volna, hogy nem vagyunk semmivel se többek vagy kevesebbek a másik embernél. Ugyanazt éljük át, ugyanazokon megyünk keresztül és pont a hozzánk hasonló emberekhez szól a zenénk, akik mindezt értékelik. Természetesen figyelve arra, hogy zeneileg is élvezetet nyújtson a dolog, a szövegvilága az anyagnak pedig igényes és olykor elgondolkodtató, máskor könnyen értelmezhető legyen.

- És mi az az erő, ami összetart titeket?

- A barátság...

Zenekar tagjai:
Kabai Dávid - Dob
Kiss Tamás - Harsona
Sárkány Fanni - Ének
Sárközy Dániel - Ritmusgitár/Ének
Szitár Ádám - Basszusgitár
Tajti Viktor - Szólógitár/Rap

Műfaj:
hiphop / reggae / dancehall

Számok:


Cím: A holnap még várhat
Szerző: 2 Joints


Cím: I'm Yours
Szerző: Jason Mraz


Cím: Jobb lett a vártnál
Szerző: 2 Joints


Cím: Szeptember Vége
Szerző: 2 Joints


Cím: Vonat
Szerző: 2 Joints

Videók:
http://www.youtube.com/watch?v=ZzNSnLbif6s
http://www.youtube.com/watch?v=LVbrjktCmJc
http://www.youtube.com/watch?v=y4fVNGvUfSE

Weboldal:
http://www.facebook.com/pages/2-Joints-Zenekar/127708977271484

E-mail cím:
vask...@citromail.hu

Státusza: kiesett

Szavazatok: 65

Fórum / / / vélemények
#1 kri
2011. január 3. 16:33

elég jó , tetszik

#2 Peter Drummer
2011. január 4. 16:39

Gyerekek,őszinte leszek, az I'm Yours számotok az egyetlen használható,egész jó hangja van a Sárkány Fanninak.Dani szerintem az énekes szerepet hagyd meg a lánynak,maradj a ritmusgitárnál.Szerintem egy irányváltás nagyot lendítene a banda presztizsén.Nekem nagyon tetszett az az egy számotok...

#3 Brigi
2011. január 7. 16:49

Hát gyerekek szerintem nagyon jók vagytok és ezt az is bizonyítja h rengeteg rajongótok van...nagyon sok munkát belefektettek ebbe a zenekarba és a fellépéseitekbe is!
A TÁG-os fellépéseitek is nagy sikert arattak és nagyon remélem h még sok ilyenben lesz részünk!!! :D

Nagyon szurkolok nektek, hogy nyerjetek..mert ti igazán megérdemlitek!!!!! :D :P

#4 Bartha úr
2011. január 9. 14:29

Elég jók vagytok, de az egész zenekarból kiemelkedik a Fanni, az én meglátásom szerint ő a legjobb zenész köztetek! Egyet kell hogy értsek "Peter Drummer"-rel, hogy Fannira kell bízni az éneket! Sok Sikert

#5 Ricsi
2011. január 11. 15:28

Gratula skacok, tetszik, jók vagytok. Nagyon csipázom az eddigi számaitokat!
Ha én is lehetek őszinte, nekem pont az I'm yours jön be legkevésbé. Nem a ti zenétek, nem saját, meg nekem gyors. Meg még annyit hogy ezt a számot 1db énekes (akinek ha jól látom még nincs is száma az egész csapattal..), 1db gitáros meg egy db gép (alap) nyomja. Hol van itt a 2Joints?
Ja és a csajszinak tényleg nagyon baró a hangja, de SZERINTEM kevésbé jó ha annyira felül képzi a hangokat mert így, stúdióba egy gitárral meg valami gépes alappal még faszán szól, de (bár még élőben nem hallottam) koncerten, fullos zenekarral, szerintem kevés lesz...vagy csak olyan "jókislányos"...
Szurkolok! csocsi!

#6 Nick Jonas
2011. január 11. 16:25

Hy!You play very good music.Fanni,you're a very very fantastic timbre.I hope so you and your band become are WINNER.

Hy.Nick Jonas'twere.

#7 Molnár
2011. január 18. 9:38

Ügyes! A sokadik szám után már kissé egyhangú, de ügyes! :)
Egy kalappal!

#8 dezsőbá
2011. február 6. 22:11

bár a "holnap még várhat"-on és a "jobb lett a vártnál"-on kívül ha jól tudom a többi szám az régebbi demófelvétel, mert a facebookos oldaluk szerint most dolgoznak az első lemezükön, meg szerintem hallani is, hogy minőségben nem egy kategória! szerintem jó lesz a lemezük (a promomix is ezt bizonyítja), és biztosan ott leszek március 5-én a csapókertben! hajrá.

#9 xomb
2011. február 12. 17:38

ez meg mitől hiphop / reggae / dancehall?

Szólj hozzá!

YouTube